• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARDYAž moc alternativní medicína - já konkrétně hodně koncentrovaně přednáším.
    IKA
    IKA --- ---
    Každopádne, komu nestačí k placente tatarka a vegeta, môže si kúpiť knihu s receptami.
    IKA
    IKA --- ---
    CORNELA: A nie sú v nej aj nejaké hormóny, takže to má ešte aj nejaké ďalšie efekty? (čo ja viem produkcia mlieka alebo prijatie mláďaťa, alebo také niečo?)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Zde je článek a jeho překlad balancující na pomezí šarlatánství a ještě přijatelné generalizace k této problematice.

The most important thing you probably don’t know about cholesterol
    http://chriskresser.com/the-most-important-thing-you-probably-dont-know-about-cholesterol

Chris Kresser: Ta nejdůležitější věc, kterou jste nejspíš nevěděli o cholesterolu | Paleo Lifestyle Chris Kresser: Ta nejdůležitější věc, kterou jste nejspíš nevěděli o cholesterolu | Rozcestník a scestník pro paleo jedlíky
    http://www.paleolifestyle.cz/...r-ta-nejdulezitejsi-vec-kterou-jste-nejspis-nevedeli-o-cholesterolu/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    HARDY: source zde http://www.amazon.com/The-Great-Cholesterol-Myth-Disease/dp/1592335217

A teda ten úplný podklad pro knihu má prokazatelné závěry ale říká že probém je v LDL a trygliceridech a že daleko důležitější než vzdání se živočišných tuků a omezení celkového příjmu tuků je vzdání jídel která jsou mastná a plná jednoduchých škrobů, přidat pohyb a vlákninu a koukat na složení mastných kyselin, protože ne všechny nenasycené jsou ve velkém a dlouhodobém příjmu úplně kamarádky.

Ale to už je moc složité a málo úderné.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    HARDY: jo, to mi párkrát v posledním týdnu přišlo mailem dokonce od vlastních příbuzných. Českem prostě opět prolétl další hoax
    HARDY
    HARDY --- ---
    Tak jsem zjistil [ TANTRAMAN @ Zjištění ]
    HARDY
    HARDY --- ---
    ZUZKAOU: tak ten smrad určitě :-D Ptal jsem se na stejné níže, nevim no...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Hele a nevadí tomu dítěti to že tam je odumíraící tkáň?
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    CORNELA: + instinkty+v neposledni rade kalorie zadarmo.
    DEMONOFANARCHY
    DEMONOFANARCHY --- ---
    CORNELA:
    HARDY: Ja to nehodnotim, jen poukazuju na to ze se takova praxe siri i hodne mimo mimibazar a dvojciferna IQ
    HARDY
    HARDY --- ---
    DEMONOFANARCHY: tak určitě a význam (krom rituálního) to má mít jaký? Navíc oni do toho koktejlu dávaj fakt málo. A řekl bych, že na mírný stres a nespavost se dá indikovat libovolný prášek ;-)
    DEMONOFANARCHY
    DEMONOFANARCHY --- ---
    HARDY: Ne tak uplne davno jsem od svejch uplne normlanich inteligetnich vzdelanych kamaradu toto vyslechl, ze si nechali v porodnici zabalit placentu nechali ji ususit nadrtit a nacpat do kapsli pro leciva a udajne to te matce po porodu ma pomoci se stresem, spankem atd neprisuzoval jsem tomu nejako vyznam, pac mam nekde v hlave zapsane ze zvirata placentu z nejakeho duvodu taky jedi, tak mi to prislo jako civilizovanejsi zpusob tehoz:-)
    HARDY
    HARDY --- ---
    HARDY
    HARDY --- ---
    protože je zkouškové, tak se mi nechce dělat článek, u kterého bych musel přemýšlet víc než je nutné - vzal jsem lotosový porod, protože tam budou obrázky mluvit za mě. Potřeboval bych ale poradit s jednou věcí - jaká jsou reálná možná nebezpečí neodstřižení pupeční šňůry? Nakolik je pravděpodobná sepse z nekrotizující tkáně?

Jinak co jsem to progooglil, tak jsem z toho trochu zmaten. Pozadí za lotosovým porodem je silná ezoterika, pokud o tom něco čtete, opravdu málo se píše faktu, že dítě má na sobě pověšenou placentu, všude se mluví pouze o aurách, přirozeném prostředí apod. Praktiku posvětil francouzský porodník Michel Obent, který ovšem snad v žádném prohlášení neříkal nic o nepřestřihávání pupeční šňůry, až jsem měl chvíli pocit, jestli mu to vůbec řekli. Neodstřihávání placenty nemá žádný "materiální význam" ve smyslu živin, hormonů nebo přesunu energie, má to pouze být šetrné na aury a mystiku kolem přirozeného porodu.

Knihu "Lotosový porod", která u nás vyšla asi před 2 roky, pomohlo vydat občanské sdružení (spolek) "Tvořivá škola", která se zaměřuje na alternativní didaktiku dětí převážně na ZŠ, chlubí se spoluprací s trojciferným číslem škol a vedou ji manželé ... chvíle napětí ... Rosečtí, majitelé webu lotosový porod. Radhu Roseckou jsme nedávno mohli vidět nafocenou při lotosovém porodu na žena.centrum.cz.
    ATLAS
    ATLAS --- ---
    SANTAL: Teda a vesteni z kristalove koule je take ucis? Nebo jen to metodologicke zpochybnovani vyzkumu na zaklade informaci z novinovych clanku? To doziti ani komentovat nebudu - chapu, ze precist si clanek do konce se po studentech nevyzaduje. Jenom nejak nechapu, ze se mezi nima nenajde nikdo, kdo by ti to otloukl o hlavu.
    MEANDER
    MEANDER --- ---
    TYRKYS2: S tímhle jsem se naštěstí nesetkala, mě léčilil vodkou se solí a pepřem a pak macerátem zelených ořechových slupek ve vodce. Tam by člověk umřel v sebeobraně.
    TYRKYS2
    TYRKYS2 --- ---
    MAR_TINA: Asi. Ale konkrétně ona není drsná ani trochu. Zjevně to je místní zvyk. A možná, kdybys na to byla zvyklá od mala :-D
    (Já si, poté, co mi to řekla, vzpomněla, jak mě matka nechala dovézt záchrankou do Motola s tím, že mám zánět apendixu. Nebylo to poprvé, ani naposled. Ale v tom jednom případě mi do zadku vrazili gumovou oranžovou hadičku a to se mi vrylo do paměti. (Tedy schovalo se to tam, ale bohužel to vylezlo...)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TYRKYS2: uff. Mám pocit, že je to drsná východní verze našeho "lék musí být hořký, dezinfekce musí pálit jinak to nefunguje". Dobrý placebo na nemoci typu pár dní vyležet. A taky slušná prevence simulantství. (Představa jak mi vlastní matka rve hadičku to zadku... áááááááá).
    TYRKYS2
    TYRKYS2 --- ---
    MAR_TINA: Jasně, to chápu, koneckonců, i mně to ulevilo. Ale u nich je to prý běžné i u horeček a podobně. Jak píšu - něco jako pouštění žilou. A zaujalo mě, že když jsem se zeptala, od kdy se to u dětí praktikuje, tak že od začátku :-) A když bylo staršínu synovi patnáct a byl nemocný a cukal se, tak se stejně musel podvolit.
    (Pod čarou - když to řekla poprvé a já vytřeštila oči a sdělila jí, že jsem nic takového zatím naštěstí nezažila, tak se usmála a odvětila, že je vidět, že jsem ještě nerodila. Ufff.)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam