• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARDYAž moc alternativní medicína - já konkrétně hodně koncentrovaně přednáším.
    HVJ3R
    HVJ3R --- ---
    MOIRAIN: Tak si dejte pozor, až budete příště přispívat na nějaký údajně charitativní projekt, zjistěte si, za co se utratí vaše peníze. Vakcína nějaké dítě zabije, podpora hygieny a vzdělání ho zachrání.

OMG. Mor, choleru, spalnicky, zloutenku, TBC a tyfus vyresi mydlo!

To je spiknuti vyrobcu mydel, kterym nejde o nic jineho, nez o zvyseni zisku!
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    moje poněkud antivax spolužačka ze střední je dobrým zdrojem různých pitomostí
    Studie ukazuje, že toto neuvěřitelně jednoduché opatření snižuje výskyt dvou nejčastějších dětských nemocí o více než 50%! :: Lecivacesta
    http://lecivacesta.webnode.cz/...i-snizuje-vyskyt-dvou-nejcastejsich-detskych-nemoci-o-vice-nez-50-/
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    MAR_TINA: čím to měříš?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    HVJ3R: běžná vodovodní voda je obvykle mírně kyselá. Vzhledem k nemožnosti přečíst "údaj" z papírku s přesností na desetiny se ti to jeví jako někde mezi. ALe bude to spíš blíž k 7.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    MAR_TINA: ano, minimálně v brně a na kyjovsku. ale nejak si nedokážu ani teoreticky představit že by tvrdá voda byla kyselá. destilka má 7
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Vzpomněla jsem si teď nevímproč na kdysi oblíbené reklamy s lakmusovými papírky na mýdla s pH 5,5. To byl nějaký vynález iluminátů, co?
    HVJ3R
    HVJ3R --- ---
    MAR_TINA: Z casu diskuze s toule pani mi zbyly lakmusovy papirky (koupil jsem je v lekarne pro overeni tech jejich blabolu) a podle tech je pH vody tekouci z myho kohoutku nekde mezi 6 a 7.
    HVJ3R
    HVJ3R --- ---
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    DOKKTOR: vážně má tvoje voda z kohout pH cca 8?
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    HVJ3R: dík, chtěl jsem znát zdroj ;)
    HVJ3R
    HVJ3R --- ---
    DOKKTOR: No za mnou s tim nechod, ja taky kroutil hlavou :) Dama byla odsud: http://www.zivavoda.cz/
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    HVJ3R: já pořád nechápu o co tady jde, voda z kohoutku má pH kolem 8, to je pořád málo zásaditá?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    A víte vo tom, že kyslík je jed? A že když se ho onehdá naučily praorganismy vyrábět, tak vyvraždili skoro všechen život na Zemi!
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    TAPINA: Nechci tě děsit, ale voda ty ledviny vyčerpává taky... ;)
    HVJ3R
    HVJ3R --- ---
    TAPINA: Ale podle tam toho webu ma cely _clovek_ mit pH 7,3 - 7,5 tedy cely clovek ma byt zasadity :) A udelas to tak, ze budes pit zasaditou vodu, samozrejme.

Ta pani mi taky rikala, ze kdyz se podivame na obycejnou vodu a na vodu z toho jejich pristroje pod mikroskopem, ze uvidime, ze ty molekuly jsou usporadany jinak. Tak jsem se ji ptal, jestli to se na ty _molekuly_ mikroskopem divala, prej ne :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Oni jsou přesvědčení, že moč má být zásaditá, a když je kyselá, tak to znamená, že tělo bojuje seč může, aby si zachovalo to své správné vnitřní pH. Kompenzační mechanismy na regulaci pH uznávají, leč tvrdí, že tím se tělo vyčerpává a že bychom se měli snažit, aby kompenzovat nemuselo. A nikomu na tom tvrzení není nic divného.
    Takže oko se asi vyčerpává tím, že musí zaostřovat na různé vzdálenosti a různá světla, a měli bychom ho držet ve tmě.
    Svaly se vyčerpávají a poškozují tím, jak musejí zvládat zátěž a nemělo by se s nima hýbat.
    Člověk by měl žít trvale na beztukové a bezsacharidové dietě, aby náhodou játra a slinivka nemusely něco dělat. A bezproteinové, kvůli ledvinám.
    HVJ3R
    HVJ3R --- ---
    SANTAL: Ja vim, ze ty cisla se blizej tomu uzkymu pasmu, ve kterem se musi drzet krev (ale jsou mimo ty hranice). Ja to, co rikas, vim (alkaloza, acidoza a jejich souvislost s dychanim) - i proto, ze jsem absolvoval tuhle prodejni session s pani, co vnucovala pristroje se zasaditou vodou.

Me zarazila ta veta "zdravy clovek ma mit pH". Zdravy clovek ma mit bilou barvu. Vzdyt je to naprosta blbost :) I kdyby tim byla myslena krev, nemuzes mit dlouhodobe jeji pH mimo urcitou hranici (to je, jak se tak hezky ujalo, nesluicitelne se zivotem :)

Ona o tom vedela samozrejme uplny hovno. Napriklad se snazila ukazat, ze moc je kysela (donesenym roztokem, ktery reagoval na pH). A to mel byt jeji argument, ze lide jsou prekyseleni. Ze kysela moc je fyziologicka, o tom bud nic netusila, nebo zamerne delala, ze to nevi / ze to tak neni.
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    HVJ3R: V krvi. A to bez legrace (akorát tedy 7,3-7,5 je už nepřijatelně moc/málo).
    Krv - Wikipédia
    http://sk.wikipedia.org/wiki/Krv

Jiná věc je, jestli s tím hne ta "upravená voda" (ne), ale pokud s tím něco hne (jako například mimořádně běžná hyperventilace), tak to dělá kdejaké divy.

Jenomže přeučit se na správný vzorec dýchání chce fakt dlouhodobé úsilí (a je to zadarmo), takže to nenajdeš v nabídce běžného šarlatána...

Na druhou stranu, když se podíváš co všechno skrytá hyperventilace umí - tedy jak se může manifestovat - a jak zatěžuje zbytečně zdravotnictví - tak vítám každého, kdo bude učit vypuzovat parazity dýcháním.... :-)
    HWLLFFRDD
    HWLLFFRDD --- ---
    DEMONOFANARCHY: To není na univerzitě, ale v kongresovém centru/menze
    DEMONOFANARCHY
    DEMONOFANARCHY --- ---
    Vy porad sarlatani, sarlatani pritom prednasi na serioznich univerzitach:

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam