• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARDYAž moc alternativní medicína - já konkrétně hodně koncentrovaně přednáším.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Někdy člověk na medicínu už jde jako alternativec, s tím, že si nenechá vymýt hlavu bludy vědeckého poznání, a pak všem ukáže. 99 % jich nedokončí, ale někteří holt jo.
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    KAI: ono mám bohužel docela z blízka (i když ne z přímé zkušenosti) pohled na výuku medicíny v ČR. Na jednu stranu je úžasné, že fakt držej úroveň kvantity těch vědomostí a do těch studentů toho lejou mraky, ale upřímně, je to takové... "řemeslné". Tady máte anatomii, tady tohle, tohle funguje takhle, když k tomu dáte tohle...

Na věci jako teorie vědecké metody popř. metodologické nástroje, vztahy a záměny korelace a kauzality atp. tam moc prostoru nezbývá. Výsledkem je, že absolvent medicíny má s velkou pravděpodobností ohromnou kvantitu užitných vědomostí od obecného základu (anatomie...) po praktické (farmakologie), ale ta hloubka té vědy v pozadí těch věcí tam chybí.

Prostě doktor není ani tak vzdělaný vědec, jako spíš velmi rozsáhle připravený řemeslný uživatel vědeckých výstupů. Což pak vede k tomu, že někteří z nich chodí okolo, chválí homeopatii nebo nadávají na očkování...

(a pak tu je ten další, obecný faktor a to že VŠ není žádnou garancí inteligence - jak potvrdí každý, kdo na ní kdy byl a potkal své spolužáky)
    KAI
    KAI --- ---
    Tyhle lidi si smi rikat MuDr???
    OČKOVÁNÍ JE ORGANIZOVANÝ ZLOČIN - Mudr Tomáš Lebenhart
    "Ja jsem z praxe, 33 let, byl jsem pediatr. Cim vic se ockuje, tim vic jsou deti nemocne. Vetsina deti v podstate ockovani nesnasi a nektere deti ho nesnasi tak dramticky, ze budto zemrou v dusledku toho, anebo maji trvale, tezke, invalidizujici poskozeni. Vetsinou mentalni, nebo neurologicke, jako je treba autismus nebo AHDH syndrom nebo obrny, poruchy chovani... Takze kazde ockovani skodi. Hlavne skodi vakciny ktere jsou rychle za sebou nebo v jednom, jako hexavakciny, kdy imunita je pk v totalnim chaosu a horecne zacne vytvaret protilatky proti sesti neexistujicim nemocem.... Ale hlavne nikdy se neprokazalo, ze ockovani je skutecne ucinne!...Ja bych ockoval az od roka a jen tak na 3, 4 nemoci....Ja se tim vedecky moc nezabyvam, venuji se spis praxi. Ale nejsem slepej a nejsem hluchej..."

OČKOVÁNÍ JE ORGANIZOVANÝ ZLOČIN - Mudr Tomáš Lebenhart
    https://www.youtube.com/watch?v=EMhMlEd7vbI&feature=share
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    HVJ3R: hm, pán by měl poslouchat své papeže, evoluční teorii uznali jakožto něco, co nepřekáží katolické víře před 70 rokama a to ještě před případným ďábelským II. vatikánským koncilem, takže to že se proti ní nevymezuje současný antikrist František je irelevantí.
    HVJ3R
    HVJ3R --- ---
    Pan je vubec "tak trochu jiny skeptik":

Daniel Korbel Toto vše , jak zvířata , rostliny i člověk , to vše co kolem postavil a je k vidění , co můžeme říci , že milujeme , povstalo z prebiotické polévky ... sedlák by řekl z louže ... Prebiotická polévka je voda nasycená chemickými roztoky , které dodal do louže kámen . Louže a kámen , jakožto hmota , se vzaly v bodě , velikosti subatomární částice , která nebyla hmotná - sedlák by řekl nic - , protože před tímto teoretickým výbuchem - big bang , nebyl prostor a čas . Sedlák by tedy řekl , že vše co jest kolem nás , i city v nás , přišlo z ničeho . Ale je to krása ne ? Dejme ničemu líbivý název a vypadá to "vědecky" . Toliko k "vědeckým" teoriím , které , jak věda zkoumá a ověřuje opakovatelnými pokusy , není nic než teorie . Sedlák by řekl , nic se nedá zkoumat . Tedy zbývá , než teorie . Já věřím v Boha ... svět věří v teorii . Co je racionálnější ?
    YGA
    YGA --- ---
    ZUZKAOU, CORNELA: mně se to líbí, konečně se nějak racionálně vysvětlilo, kde se na polích a v záhonech bere ta strašná spousta kamení, když je člověk v jednom kuse sbírá
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Ukradeno na FB

OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    HVJ3R: čtu to a říkám si - co má asi společnýho elektrolýza a himaláje, tak to hodím do googlu a hnedka první odkaz co si přečtu to naprosto vystihne až na dřeň.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    asi probehlo...

Alternativní medicínu ovládl boj proti parazitům a pití „bazénové dezinfekce“ | Zdravotnický deník
    http://www.zdravotnickydenik.cz/...i-medicinu-ovladl-boj-proti-parazitum-a-piti-bazenove-dezinfekce/
    HVJ3R
    HVJ3R --- ---
    OMNIHASH: To je pomerne dlouhy pribeh (zasadita voda je jen jeho zacatek) a u vypraveni se vzdycky akorat rozcilim :)

S tou vodou, prisel jsem na to, ze ten jejich roztok a lakmusovy papirek ukazuji temer stejne hodnoty. Kdyz jsem zastancum zasadite vody rikal (a merenim dokazoval), ze pijou vodu o stejnym pH jako roztok dvou lzicek jedly sody v 0,2l vody - a to cely den a vyhradne a teprv jen jako zacatek, nez prejdou na zasaditejsi modely, tak jim to neprislo hodny zamysleni, natoz divny. Zenska mektala neco o tom, ze voda z pristroje ma parametry jako vod z himalajskych ledovcu (jine klastry molekul, co muze kazdy videt pod tim mikroskopem prece). Uvedl jsem to na pravou miru a vysvetlil, ze voda z kohoutku se napred musi znecistit soli (IIRC potravinarsky chlorid vapenaty se do toho sypal), aby probehla elektrolyza. To uz neverici Tomasove z rad zastancu zacali kroutit hlavama a ptat se pani na neprijemne otazky, napriklad, kde ze v tech himalajskych ledovcich ta elektrolyza v prirode probiha? :) Nakonec kupodivu tohle byl argument, ktery zpusobil, ze se pani vypakovala i s pristrojem. Ale moc nechybelo :-/
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    HVJ3R :DDD chtěl bych vidět ten notýsek se záznamama z měření tohodle experimentu
    HARDY
    HARDY --- ---
    HARDY: Jinak na konci článku je odkaz na fakt dobrou diplomku z roku 2014, která řeší právě právní spory s anti-vaxery, je k tomu shrnuta celá právní úprava, takže si člověk s trochou píle poskládá právní problém věci a jsou tam vypsané kazuistiky proběhlých případů. Vzal jsem z ní tento případ, který právě dořešil ÚS a dopsal k němu jeho vyjádření + náký kecy.
    HARDY
    HARDY --- ---
    Je to více méně OT (ale kdo je správce? :-D), ale když už jsem si dal tu práci tak to sem postnu, třeba ot někoho zaujme.
    SČSF - O co šlo v rozhodnutí ÚS ohledně očkování
    http://www.scsf.cz/index.php/nauzea/86-clanky/235-o-co-slo-v-rozhodnuti-us-ohledne-ockovani

tl;dr: více méně o nic.
    HWLLFFRDD
    HWLLFFRDD --- ---
    ZUZKAOU: zdroj: www.ac24.cz

Jinak by mě zajímalo jak to chutná, zřejmě bych z toho vrhnul již po přičichnutí.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    SANTAL: hele tak lidem neuškodí sníst trochu ovozelu navíc. (Ale chápu tě, otravuje mě to podobně, pokud se na rozumnou myšlenku - sníst více ovozelu - nabilí spousta nesmyslů)
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    To tady ale odkazujete podivné blogísky a ještě podivnější webíky.

Ovšem když tohle:

"Jakmile nám kvůli nevhodně složenému jídelníčku klesne pH krve pod 7,3, naše tělo musí víc pracovat, aby zvládlo nával kyselosti. ... K udržení optimálního pH krve by se z 80 % procent měla konzumovat jídla, která jsou zásadotvorná.... K dlouhodobé detoxikaci je nejlepší mix z brokolice, kapusty, lilku, špenátu, řapíkatého celeru, chřestu, kedlubny, okurky, mrkve, celeru a červené řepy. Dle principů tradiční čínské medicíny přidáváme stroužek česneku, čtvrtinu cibule a zázvor, aby nás šťávy kvůli termickému účinku moc neochlazovaly."

je na mainstreamu http://www.novinky.cz/...1649-cerstve-stavy-jez-procisti-organismus-a-funguji-jako-zivotabudice.html - tak něco je hodně špatně. Se zdravotnickou osvětou, myslím.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    5000 let starý Buddhistický lék absorbuje i zárodky nádorů!!!! :: Andělské léčení
    http://andelskeposelstvi.webnode.cz/...a5000-let-stary-buddhisticky-lek-absorbuje-i-zarodky-nadoru-/
    NIZBORSKY
    NIZBORSKY --- ---
    ATLAS: Starsiho data:
    "Nových sedm smrtelných hříchů tvoří podle Vatikánu znečišťování životního prostředí, genetická modifikace potravin, pokusy na lidech, sociální nespravedlnost, ožebračování lidí, shromažďování nemravného bohatství a distribuce drog včetně jejich užívání."

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/...i-i-drogove-zavislym-pwv-/zpr_archiv.aspx?c=A080311_084132_zajimavosti_jba
    NIZBORSKY
    NIZBORSKY --- ---
    ATLAS: Nedivil, bych se, kdyby papez mluvil o GMO, ale tenhle clanek je o genderismu/feminismu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam