• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARDYAž moc alternativní medicína - já konkrétně hodně koncentrovaně přednáším.
    HVJ3R
    HVJ3R --- ---
    NIZBORSKY: Hlavu si ukroutim. Tam priznava, ze ockovali syna po operaci a je to vina ockovani, ze.

Dalsi expert, „Nejsem proti očkování jako takovému, ale vadí mi represe, tedy to, že děti nemohou třeba do školky nebo na tábor,“ dodala Mariana Otterová.
    NIZBORSKY
    NIZBORSKY --- ---
    Ministra vypískaly stovky odpůrců očkování. Kolik za to bereš? volal dav - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/...171204_domaci_hv#utm_source=sph.idnes&utm_medium=richtext&utm_content=top6
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: Jonáš bude tou dobou snad už mimo službu.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: Se detoxikuje a bude to dobrý.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Mimochodem, až se holka začne v pubertě cpát mlíkem, sladkostma a hambáčema jako filcka v čubčím kožichu a objeví se jí nesnášenlivost celé řady potravin, matce moc nepoděkuje.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CORNELA: tipuju, že její praktická doktorka je Eleková nebo někdo takový.
    Když to člověk čte, jak jsou ty lidi "chytrý" (studie o epilepsii a dokonce autismu!, detox u Jonáše), začíná chápat, proč je očkování povinné ze zákona.
    Až jedna taková zdravá a krásná holčička krmená vegansky a kojená do tří let (!) umře na spalničky, to bude haló. Asi by i měla, taková oběť pro ostatní.
    HVJ3R
    HVJ3R --- ---
    CORNELA: Visjak, kdyby chytla nestovice ted, bylo by to v podstate ockovani! To se nesmi pripustit!
    HVJ3R
    HVJ3R --- ---
    Nezbyva nez doufat, ze tady "pomuze Darwin" a trisek pri kaceni lesa nebude mnoho...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CORNELA: já myslím že by se měli odstěhovat do Berlína...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    S tím očkováním lidí proti vzteklině mám ještě takovou perličku. Ono by nebylo od věci, kdyby u nás vzteklina nějak reálně byla, aby se očkovaly některé skupiny lidí, kterým hrozí větší riziko. Nicméně ani to u nás v současnosi není potřeba. Před několik lety (už pár let po výskytu posledního případu v ČR) byla možnost, že bych šla pracovat jako učitelka do soukromé střední veterinární školy. A tam měli jako podmínku, že budu očkovaná na vzteklinu. Sice bych ze zvířat přišla do kontaktu tak maximálně se studenty, ale pro jistotu, abych je nemohla případně žalovat, kdyby něco. Jako praktikující veterinářka jsem nemusela být očkovaná nikdy a nikde :D
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    MAR_TINA: jj, presne tak. Do tydne je to skoro na tutti ze to zabere, pak uz sance klesaji. Po propuknuti priznaku je sance na preziti blizka k nule.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZUZKAOU: jo, chlapi takový náznak fakt pochopí a celou dobu dodrží pokyny. Včera jsem asi třikrát hlásila, že mě bolí ukrutně hlava a chci KLID. A stejně po každý nejpozději za 20 minut "zapomněl" a začal křičet nebo nečím třískat.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Chápu dobře, že vakcína proti vzteklině se u člověka aplikuje co nejdříve po pokousání (možné nákaze), aby se imunita vyvinula dříve, než propune onemocnění přenesené kousnutím?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Sice neléčej, ale tipla bych si, že sem patřej. (stejně určitě na ten super nápad na jejich výrobu a prodej přišla při vaginálním mapování)

Menstruační náušnice
    http://menstruacninausnice.cz/

Jeho nošením můžete sdělovat např.

partnerovi když se necítíte dobře: ,,Mám své dny. Neodmítám tě, jen potřebuji být více sama se sebou.“
    partnerovi, když se chcete opět pokusit o miminko: „Miláčku, dnes je ten pravý den, pojď milujme se.“
    své dceři, když dospěje v ženu: ,,Miluji Tě. Už jsi žena, jako já. Vítej.“
    spolupracovníkům: „Mám své dny, jsem přecitlivělá a vztahovačná, buďte ohleduplní, ať se zbytečně nehádáme.“
    jako rebelka světu (když je někdo pochválí :-) : ,,To jsou menstruační náušnice. Jsem tu a jsem žena. Prostě jsem.“

HVJ3R
    HVJ3R --- ---
    XBAHNO: Tak ja to i tak myslel - neni uz potreba - ne proto, ze by se lidi nekdy plosne proti vztekline ockovali, ale protoze v nasich krajich je sance prijit do styku se vzteklym zviretem (diky vakcinovani zvirat) minimalni.
    Ten prenos mezi lidma je vtipnej :) Ale mozny to je, shodou okolnosti jsem ted lezel na neurologicky JIP a tam jedna "kousava" pani byla (ackoliv nemela vzteklinu, mela neurologicke obtize zpusobene jinou pricinou).

Co jsem cetl, tak driv (kdyz byla vzteklina bezna) lidi, co je pokousal pes, bezne pachali sebevrazdy, nebo byvali exkomunikovani z vesnice atd. - prave proto, aby nemohli nakazit ostatni. (zdroj, odkazano odjinud, ale odkaz uz je mrtvy)

A jako bonus, zde jeden dukaz (ktery postacuje k vyvraceni "nikdy nebylo prokazano") o ucinnosti vakciny proti vztekline i u lidi z Pasteurovych casu - a to neni zas tak davno.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    XBAHNO: Psi se dneska standardně některýma vakcínama očkujou co tři roky, a jelikož je na obzoru vakcína, která bude mít na tři roky víc nemocí, než jen tu vzteklinu, tak se to asi stane nejběžnějším vakcinačním schématem. Zatím to nebylo moc rozšířené spíš z toho důvodu, že dávat tříletou vzteklinu nemá moc smysl, když zbylých pět nemocí je stejně jen na rok.
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    TAPINA: No, neni to tak uplne pravda. Pasteur objevil tu vakcinu na konci 19. stoleti, ockovani psu u nas bylo zavedeno v 50. letech 20. stol. a oralni vakcinace lisek jsou az 80. leta 20.stol. O tom, ze to funguje neni sporu - CR je oficialne vztekliny prosta(coz se ale netyka pribuznych netopyrich viru, ty se tu bohuzel vyskytujou, sporadicky zachyty jsou).
    Plosny ockovani lidi je ale opravdu nesmyslny zejmena kvuli kratkodobosti ty navozeny imunity. Ostatne i u tech psu je ta imunita kratkodoba, pes se preockovaval kazdej rok, nedavno z lepsi vakcinou a statusem vztekliny prosty zeme se to protahlo na dva roky. A u lidi by to muselo byt stejny, aby clovek mel imunitu musel by byt preockovavan v podobne kratkym intervalu, coz neni uplne realny pro plosnou aplikaci. Navic pro vzteklinu je clovek "definitivni hostitel", prenos mezi lidma je sice moznej, ale velmi nepravdepodobnej.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    XBAHNO: Tak především plošné očkování lidí proti vzteklině u nás nebylo nikdy potřeba díky včasnému a účinnému očkování zvířat. Vzteklina se očkuje domácím i divokým zvířatům pomalu od chvíle, co vakcína na ni existuje, a zdá se, že to zřejmě funguje.
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    MAR_TINA: Tak to bych rád věděl, kde je ta dělící linie.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GAISAKA: Nebudeš se klanět jinému bohu...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam