• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARDYAž moc alternativní medicína - já konkrétně hodně koncentrovaně přednáším.
    SADAKO
    SADAKO --- ---
    Blog | Anna Jermářová | Výživa a zdraví v 21. století
    http://www.annajermarova.cz/blog/
    Střevo je její druhý mozek!
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    WRYKOLAKAS: otázka je jestli jsi na tohle dost subík :)
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    SIRIEN: jo, tak oni se za psychology označují/jsou označováni všichni ti autoři Žen z Venuše a mužů z Marsu a pod., většinou mají jakési korespondenční studium čehosi na škole (univerzitě), která už neexistuje/má potíže s akreditací/či jak to tam jinde funguje.
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    SEBIEN: aha, tak sem si to amatoval opačně. Je to už nějakou dobu zpátky co to pro mě bylo aktuální a asi sem do toho zmotal i to že na západě je ten termín "psycholog" používanej dost volně (kdysi mě pobavilo že když jsem narazil na nějaké hrozné bláboly od "psychologů" ohledně rozdílů pohlaví tak jsem po troše googlení zjistil, že to je jedna gender-studies socioložka vedle druhý - ale za to možná mohli jen novináři, u tohodle člověk nikdy neví)
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    ZUZKAOU: u tohohle fakt moc nechápu, proč je zrovna on označován na pasáka, o morálce se bavit můžem, ale za pasáka je v tomhle podniku imo někdo jinej...
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    SIRIEN: ne, na označování se za psychologa ji musíš vystudovat, na označení psychoterapeut bys měl mít akreditovanej výcvik a klinickou atestaci (pracovat ve zdravotnictví), zjednodušeně, ale jako terapeut/ka se může označovat každej. On se teda všelijak používá i ten psychoterapeut, ale tam je třeba uznat, že je to nastavený fakt ne úplně funkčně.
    WRYKOLAKAS
    WRYKOLAKAS --- ---
    SIRIEN: chápu, hlavně je to měsíční bohyně, na to ty ženský slyší, když jde o měsíční periodu, to je totiž fakt mystický, že ženský krvácí podle měsíce
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    ZUZKAOU: nedivil bych se, ty typy znám

(mimochodem regulerní a kvalitní psychoterapeutické výcviky jdou sehnat už od 30k - když jsi student správný školy nebo máš background nebo doporučení tak dost lidí co to poskytuje je ochotných dát docela citelnou slevu, takže jestli ta nána dělala psychologii a ohnala se nějakou charitativní činností, tak jí to někdo dát mohl... na druhou stranu ti lidé bývají většinou dost příčetní, aby někoho takového vůbec nevzali)

WRYKOLAKAS: yup. Teda, ještě jí k tomu samozřejmě řekne něco o její vnitřní bohyni. Každá takováhle seance musí obsahovat řeči o vnitřní bohyni, protože každá žena je bohyně, chápeš.
    WRYKOLAKAS
    WRYKOLAKAS --- ---
    SHEALA: jsem si řikal, že bych tuhle službu moh taky poskytovat... strčit prsty do píči a řikat: chybí vám pranická energie a kosmický záření, musíte svou dělohu víc procvičovat třeba meditacema...
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    WRYKOLAKAS: prostě lesbická prostituce, ale ezoducho a je to terapeutické.
    WRYKOLAKAS
    WRYKOLAKAS --- ---
    hele to vaginální mapování je co si myslim?
    jedna ženská fistí druhou a řiká jí u toho nějaký duchovní poučky, jako že žádná žena se za svojí pindu nemusí stydět, naopak má bejt hrdá že jí má
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Tohle teda není o ezo-ducho, ale o pomlouvání promovaných psychologů :-)

PSYCHOLOG V NEVĚSTINCI: Sex bereme moc vážně. Dá se prodávat jako umění - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/...anazer-showpark-lukas-sedlacek-f9j-/domaci.aspx?c=A141205_112315_domaci_zt

(jasně že ten pán je regulérní pasák a žádný noční klub v našem systému se nevyhne kriminalitě s tím spojené)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SIRIEN: to by ho uváděla (ten výcvik. Přeci jen zaplatit na něco okolo sto táců a více a pak se tím nechlubit...) - imho od začátu byla ezozáchranářka, takže jí klasické výcviky omezují její duši. Což je tedy moje projekce a generalizace na základě části mých spolužaček.

A jako klasické studium psychologie s osobností nepracuje (pokud to není takové to ve Viapu a nebo Vybíralovo přímo zaměřené na psychoterapii) - jenom člověk dostane nástroje k lepším egoobranným mechanismům.
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    ZUZKAOU: a fakt má ten titul? za psychologa se dneska označuje kdejakej blbec (častěji blbka) se sociologií na gender studies... a pamatuju si že sou u nás problémy s ochranou toho termínu (že je zákonem limitovanej jen jeden, nevím teď jestli "psycholog" nebo "psychoterapeut", ale prostě že jeden z těch termínů si může používat kdo chce jak chce)

(jinak sebereflexi určitě nemá, ale výcvik klidně mít může - že podle něj "nepraktikuje" je věc druhá)

...ad video: EH!!?? Nepotřebovala by terapii spíš ona?
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    ZUZKAOU: jo, tak ta nemá žádnou polehčující okolnost :)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    ZUZKAOU: hele, a to je produkt našeho ústavu? Že by se to hodilo na Humpolička, že za to nemůže?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SIRIEN: titul ano, sebereflexi a příčetný výcvik nikoliv - a má vlastní systém!

Petra Yamuna Částková - Intuitivní terapie - 2. díl (ze 6 dílů) - www.psychoterapeutka.eu
    https://www.youtube.com/watch?v=G3T6SStMxTE#t=399

SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    ZUZKAOU: a hele - https://www.youtube.com/watch?v=BoJgOMLTGso&feature=youtu.be - ona je paní prý i psycholožka :) To by mě zajímalo, v kterém terapeutickém paradigmatu tahle léčba probíhá...

ZUZKAOU: jinak sem teda splnil co jsem slíbil, a sice mi teda na hlavě nepřistála žádná lampička, ale bylo mi v podstatě oznámeno, že se ode mě samozřejmě čeká, že to mapování zvládnu taky se zajisté vyšší kvalitou... mi bylo hned jasný, že ptát se na to je pěkná blbost ode mě :/
    WRYKOLAKAS
    WRYKOLAKAS --- ---
    ha, to se hodí i sem:
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam