• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARDYAž moc alternativní medicína - já konkrétně hodně koncentrovaně přednáším.
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    u kojencov a domacich zvierat posobi placebo efekt homeopatik na podavajucu osobu (rodic, resp. majitel zvierata).
    ak ma dotycna/-y uzky citovy vztah k dietatu/zvieratu (u rodicov normalne) tak subjektivne zlepsenie
    sa moze dostavit napr. tym, ze predtym uzkostny rodic, snaziaci sa upokojit kojenca s nejakymi bolestami
    sa napriklad ukludni a prenesia sa to na dieta.
    HARDY
    HARDY --- ---
    Hlavně placebo efekt nemusí působit přímo na pacienta, ale na pozorovatele, který popisuje stav dítěte/zvířete.

Jinak když se teď řeší homeopatie, tak mám novou poznámku k tomu proběhnuvšímu rozhovoru na DVTV o ní. Kámoš se teď měl možnost bavit s Cikrtem, tak to nadhodil a prý Drtinová tvrdí, že jí homeopatie zachránila ledviny, takže to asi k objektivitě moderátora...
    INFLIXIMAB
    INFLIXIMAB --- ---
    TAPINA: děkuju za názor! Já mám právě jednu z otázek nevyřešenou, a to právě tyto případy, o kterých zde padla řeč. Z Tvého pohledu to dává smysl, budu nad tím přemýšlet :)

Jinak podle mě, i kdyby to bylo "jen" placebo, nevidím ji jako škodlivou, a to zejm. při chronických obtížích. Pokud se to ovšem dostwne do sféry "až moc", tak pak jsem proti.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    INFLIXIMAB: Osobní ne, já to nepoužívám (ne že bych neměla svá oblíbená placeba). Ale ve veterině a pediatrii funguje placebo vůbec nejlíp. Zodpovědnost za léčbu nemá sám pacient, ale jeho dozor. Dozor neví přesně, jak se pacient cítí, jen to, co na něm může vypozorovat. Ve chvíli, kdy má o něho strach a dostane uklidnění, že pacientovi je pomáháno, uklidní se sám. A tím, že se uklidní, uleví se výrazně i pacientovi, může dokonce i méně cítit bolest a rychleji se uzdravovat.
    WRYKOLAKAS
    WRYKOLAKAS --- ---
    DOKKTOR: no tak jako já vim že placebo efekt funguje, jenom ne na mě, protože vim jak to je a nenecham se oblbnout, možná k mojí smůle....
    achjo, zase jsem se špatně vyjádřil holt
    ty děti, když jim řekneš: tenhle růžovej cukřík budeš brát a zmírní se ti astma, tak věřim že tomu dítěti se fakt zmírní....
    ale lidi jako já, já tomu nevěřim tak to na mě nebude ani působit logicky
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    WRYKOLAKAS: myslíš že roční prcek nečemu takovému rozumí? a když mu to dáš bez keců a ono to zabere? když mu řekneš: to je lék, myslíš, že ví, co to znamená? opravdu mě to zajímá, taky sem tomu nevěřil, dokud sem se osobně nepřesvědčil
    WRYKOLAKAS
    WRYKOLAKAS --- ---
    DOKKTOR: jo? fakt fungujou? neni to spíš tim, že rodiče jim řeknou: tohle ber, bude se ti to zlepšovat a děti holt věří každý kravině....
    INFLIXIMAB
    INFLIXIMAB --- ---
    TAPINA: Tapi, jak je to s homeopatií ve veterinařině? Máš s tím nějaké zkušenosti?
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    to mě by zas zajímalo, jaktože homeopatika fungujou na malé děti (tím myslím třeba rok věku), které o nejakém placebo efektu nemůžou mít ani šajn.
    WRYKOLAKAS
    WRYKOLAKAS --- ---
    TAPINA: nj, to co popisuješ mi zní víc jako placebo efekt... ve kterej taky nevěřim
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    WRYKOLAKAS: Nevěřím na ni, ale chápu, jak funguje. Existuje velké procento lidí, kteří si nedokážou prostě říct "no jo, to nevypadá na nic vážného, ono to za chvíli přejde" Musí na každou blbost začít brát LÉKY. A pro ty je v 90 % homeopatikum dostačující. Když se s nima bavíš, tak si myslí, že dělají děsně moc pro svoje zdraví, protože se POŘÁD necpou chemickýma lékama, jako my. No, nevím, jak kdo, ale já užívám nějaký lék tak třikrát do roka, někdy ani ne. A to bez homeopatik.
    WRYKOLAKAS
    WRYKOLAKAS --- ---
    Když se tu tak zmínila homeopatie.... co jako vy lidi, jak to vnímáte?
    Já musim říct, že homeopatii vůbec nevěřim a považuju to za nesmysl... ale jaksi furt je velký procento lidí, co homeopatii považujou za rovnocennou léčebnou metodu...
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    SADAKO: Jo, můžeš si podle toho i zatančit tanec pro ducha štětky (to je ten bodlák). Fakt super knížka.
    SADAKO
    SADAKO --- ---
    Natrefila jsem nedávno na tohle

Borelióza je léčitelná, není žádný důvod se jí bát. K tomuto závěru dochází Wolf-Dieter Storl, etnobotanik a sám oběť boreliózy, který tuto nemoc intenzivně prozkoumal do velkých podrobností. Borelióza je multisystémové onemocnění, může napadnout kterýkoliv orgán a předstírat jakýkoliv symptom. I proto původci choroby často unikají imunitnímu systému. Autor prozkoumal a úspěšně na sobě vyzkoušel metody tradičního bylinářství, homeopatie, léčebné postupy starých indiánských kmenů a čínské medicíny. Jeho zájem se soustředil na léčebné vlastnosti byliny štětky a terapie přehříváním. Kniha na pozadí biologických, kulturních a sociálních aspektů "nové nákazy", jak autor nemoc nazývá, naznačuje cestu k úspěšnému celostnímu léčení boreliózy.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jinak to s tou melasou či karamelovým sladem a následnou hnědostí je vlastnost celožitných chlebů ruského typu, které se doslazují, protože jsou musí profermentovat do značné kyselosti a sladidlo výrazně zlepší chuť a následné kynutí.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MAR_TINA: průmyslová prodejci celozrnného pečiva, kteří vyrábí "cereální pečivo", jehož zdravost se pozná tím, že barvené melasou/karamelem/kávovým extaktem.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZUZKAOU: kdo vlastně vymyslel tu blbost, že celozrnná mouka je zemitě hnědá?
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    ZUZKAOU: Nekde kolem se musí poflakovat davy přezásadovaných... kterým bychom měli v rámci první pomoci ihned podat bílé pečivo, levný salám a sklenku coly...
    HWLLFFRDD
    HWLLFFRDD --- ---
    ZUZKAOU: To by ti ovšem uletěl... hm... no, v South Parku zapomněli vysvětlit co že se po konzumaci lepku stane ženám, ale určitě je to taky něco drastickýho!

TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZUZKAOU: Jó, to je to, co mi valila do hlavy jedna paní na Facebooku. Chleba je nově bílkovinná potravina.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam