• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARDYAž moc alternativní medicína - já konkrétně hodně koncentrovaně přednáším.
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    MAR_TINA: Jen doplnim link - http://centrummediciny.cz/produkt/diagnostika-metatron/?gclid=CIu7x6WmsscCFSvItAodAeQJJw - sluchtkama na usich vam i procteme genom a prozkoumame plotynky. Slusnej zaber.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Známá píše na FB, že syn je nemocný a má už druhá antibiotika. Jen si tak lehce stěžuje, pochopitelně.
    Okamžitě jí někdo doporučuje : "Petr Manďák Ono doktoři často nepoznají ani jestli je to vir nebo bakterie a léčí
    to stejně, zkus Řešátko - metatron, pozná co tam je:-)"
    Známá se brání, že lékaři věří na 100 %. Radič kontruje : "Petr Manďák Tohle ti ukáže 2d sken celého těla:-)"
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    CORNELA: loni probehla takova story... foto included

    Žena, které vyoperovali obří nádor, byla propuštěna z nemocnice
    http://www.blesk.cz/...sti/231359/zena-ktere-vyoperovali-obri-nador-byla-propustena-z-nemocnice.html
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    CORNELA: 8 roků, minulý měsíc byla na kontrole a další za rok.
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    CORNELA: Hele, i u toho raka rozumnej bylinkar muze napsat trezalku a kozlik a hodit pacienta pokecem trochu do klidu. A kdyz bude registrovanej a obcas skolenej, tak se treba dozvi, ze trezalka je MAOI a to neni kamarad ze vsim, co doktor mohl napsat. Just
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    JAJITA: sama jsem pragmatik, u té kolegyně jsem to brala jako "věř a...", ale furt to bylo ve spolupráce s lékařem.
    ATLAS
    ATLAS --- ---
    ZUZKAOU: Nabadat ceskeho lekare, aby si neco zjistil o systemu, o kterem vubec nic nevi, driv, nez ho zacne kritizovat?
    Mimochodem, jednoho nemeckeho lecitele znam osobne - ten system nefunguje nijak uzasne, ale furt lepsi nez nic. Existuji i jine systemy, ktere jsou lepsi.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CORNELA: budeš se muset smířit s tím, že existují lidi, kteří se nechtějí léčit a umřou.
    ----------
    Známý měl maminku a ta měla (asi) rakovinu prsu. A tajila a tajila, před rodinou, před manželem, lékařem, všema. Jednoho dne se jí u snídaně udělalo špatně, omdlela, zavolali záchranku a ti při resuscitaci narazili na nekrotizovanou tkáň na povrchu. A umřela ještě ten den.

    Otec a syn, která tak chránila, z toho byli v prdeli ještě roky.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    CORNELA: kolegyně prodělala a přežila rakovinu vaječníků. Kromě operace, chemy a všeho dalšího od lékařů pila čaje z nevímčehovšeho, ale zotavila se dost rychle i z pohledu jejího ošetřujícího dr., který jí tu podpůrnou léčbu od bylinkáře schválil.
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    ZUZKAOU: a jak víš, co komu řekl doktor? Třeba začnou léčitelé dávat svá doporučení písemně (což bude dobrá sranda číst). Nebo si začnou sezení nahrávat (což asi nezačnou). Nebo whatever. Každopádně stát prostě nastavuje pravidla - bereš za něco peníze, neseš za to odpovědnost. Přijde mi to fér.

    Zároveň nechápu, kde bereš, že MZ řeší "jen represi" (to tam nikde neni).
    A skoro bych řekl, že v Německu které dává léčitelům licence a žádá dokumentaci je taková "represe" přítomná úplně stejně a léčitel si tam fakt nemůže říkat co ho napadne bez následků.


    MAR_TINA: Proč všichni mluvíte o zákazu? Tady nikdo nic nezakazuje, prostě se jen nastavuje pravidlo o nesené odpovědnosti. Když dotyčný bude své moudrosti rozdávat uvážlivě, tak to klidně může dělat do aleluja.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CORNELA: což je ta očekávaná definice. Že budou například legální bylinkáři, kteří nestanovují diagnózu, ale doporučují a prodávají ti čaje.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CORNELA: což si vlastně medicínu nevybírají taky, že jo. Že je to správná volba nepopírám, ale že by si člověk měl a mohl z čeho vybírat, to pravda není. Je to mocí předvolená jediná možnost.
    A nezapomeň, že většina těhle klientů si ke svému guruovi chodí roky, kvůli kašlíkům, zahlenění, vyrážkám a píchání v zádech. Až dostanou zápal plic a rakovinu, půjdou zase k tomu svému. Když bude zodpovědný, dá jim podpůrné fuu a přesvědčí je o setrvání u onkologa.
    Skupinu lidí, kterým je diagnostikována rakovina a mají sklon v hysterické reakci běžet k náhodně vyggoglenýmu léčiteli, tu si musí podchytit onkologové nějakou psychopomocí.
    Stejně jako ty v posledním stádiu, kteří se chytají stébla a zruinují rodinu a sobě konec velmi zhorší.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CORNELA: podívej. V populaci je vždycky procento lidí, kteří mají potřebu navštěvovat léčitele. Ať bylinkáře, cvičitele duchovního čehosi nebo vyzařovače pozitivní energie. Jejich zakázaním je nepotlačíš, jen zaženeš do temnoty a nenajdeš.
    Pokud ta zodpovědná část dostane pravidla bude jen dobře. Oni plní funkci toho pokecání a dodání slabého léku nebo silného placeba. Jejich klienti aspoň neplní všemožné ordinace.

    A ano, malé procento lidí s rakovinou zavrhne léčbu a vrhne se na stříbro se savem. Pokud jsou svéprávní, nechť si umřou. A pokud jim někdo radil a nechal si za to platit, nechť je trestán. Kdyby nebylo savo, vymysleli by jinou neléčbu.

    Ovšem pokud tohle udělají dítěti, tak trestat, mocně. Nechápu, jak může být stíhán rodič, kterému dítě utonolo ve špatně nainstalované jímce (jak to měl poznat?), a jak může být netrestán "léčitel", který nechal zemřít dítě s cukrovkou.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    TAPINA: no jasně, takto bez emočního smogu už to dává smysl ;)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    DOKKTOR: Ono se hlavně celkem dost lidí z rakoviny vyléčí, když se na to nevykašlou. Asi největší tragédie je, když šarlatán odchytně někoho, kdo brouzdá po netu, protože panikaří, že mu právě teď našli malinký zhoubný nádorek někde, a svede ho z léčby, která by měla slušnou šanci na úplné uzdravení.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    CORNELA: ok, po chemu můžeš umírat samozřejmě i doma, nebo v hospici, to máš egal. každopádně to, co mě fascinuje je opět a znova logika argumentů. chápu, že si ujíždíš na emocích, že tě to strašně sere, ale když napíšeš - že pokud ti šarlatán řekne, přestante se léčit konvenčně a místo toho pijte džusy nebo savo, tak tě čeká hrozná úmorná smrt - tak vzhledem k tvojí pozici se automaticky nabízí - s kvalitní lékařskou péčí ani nepoznáte, že umíráte. je jedno esi ležíte v nemocnici, v hospici nebo doma s rodinou, protože na tom opiu si ani nevšimnete, že už ste mrtvola.
    jak už sem tu kdysi psal, nehodlám vubec řešit kvalitu péče jedné nebo druhé strany, to si musí každý rozhodnout sám, co je mu bližší. prd se v tom vyznám. jenom se sem chodím pobavit a kroutit hlavou nad argumentačními skvosty jedné či druhé strany ;)
    CORNELA: šak už vzniká přece
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    CORNELA: dost mě fascinuje, jak automaticky člověk v nemocnici po ozařování a chemoterapii neumírá v bolestech a vlastně ta smrt je uplně vpohodě, jakože vlastně krása, nic se neděje, vlastně dokonce pozitivní zážitek oproti "téměř přirozenému" umírání bez lékařského zásahu :D
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    ZUZKAOU: ano, vyskytuje sa to tu ale subjektivne v dost mensom rozsahu nez v SR ci CR.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CORNELA: hele a co kdyby sis něco zjistila o tom jak jim to v německu funguje, než se začneš hádat.

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CORNELA: alespoň maturita, přírodovědné vzdělání a časem přidat nějakou "všeobecnou zdravovědu" jako dis. nebo Bc. , pro ty, co nemají zdravotnické vzdělání?

    Já věřím, že část těch "léčitelů" savem nejsou svině, co chtějí vydělávat či mordovat, ale jen nevzdělaní tupci, kteří zbaští knížku z amériky, v pirátském překladu staženou z uložto.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam