• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARDYAž moc alternativní medicína - já konkrétně hodně koncentrovaně přednáším.
    Klub na vkládání odkazů na články, rady, komentáře či weby s alternativní medicínou a trendy v léčitelství, u kterých začíná rozum stát.
    Bereme i domorodičky a podobná s medicínou příbuzná témata. 
    ZÁKAZ KRMENÍ TROLŮ

    Souhrný rozbor skeptiků Sysifos: Alternativní medicína autor:Jiří Heřt

    Čím vším se lidé v 21. století léčí a myslí to vážně. Nejsou některá prohlášení léčitelů a "odborníků" až nebezpečná a příliš zavádějící? 
    Může jít o život? Čtěte pravidla:

    Pravidla: 
    1) Vkládáme odkazy a knim třeba krátký komentář, popř. své zkušenosti, zážitky, co jsme kde zaslechli apod. 
    2) Dělat si z toho srandu není OT.  
    3) Krátká diskuze k věci je přípustná, drží-li se nezáporných hodnot palečků. 
    4) Pokud se vám to tu nelíbí,  nečtěte to!
    rozbalit záhlaví
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    OMNIHASH: jo. To ještě omluvím někoho, kdo propadne raw nebo veganství, chátrá postupně, něco si pokurví (a získá z toho hladovění pěknou psychickou poruchu) a umře.
    Ale nežrat nic a umřít? To má logiku.
    SNOWWHITE
    SNOWWHITE --- ---
    OMNIHASH: Mno....jsem to takto nechtěla psát na plnou hubu, ale vesměs musím tak trochu souhlasit. Akorát občas to můžou být takové naivní mladé důvěřivé duše, co hledaj něco víc (smířit se se světem je občas docela těžký a každej chce bejt superman a něco extra, povznesen nad fyzično:D) a třeba by jim stačilo pár let života a zkušeností navíc, aby jim tyhle srágory přestaly dávat hlavu a patu nebo někdo dostatečně výmluvnej, aby jim otevřel oči a vytáhl je z týhle nebo podobný sekty, která si hraje na samozvaný spasitele s jedinou skutečnou přelomovou pravdou, jejichž metody a přístup zachrání svět (jak houby po dešti, zdaleka nemyslím jen brethariánství). Navíc jsem zdravotník - nutriční terapeut, takže mi jaksi profese nedá a nezvládám na tyhle žvásty nereagovat, když na někoho sympatizujícího narazím (naštěstí nikoho praktikujícího se vším všudy jsem ještě nepotkala).
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    SNOWWHITE: hele, když je někdo takovej debil, že dobrovolně nejí čtrnáct dní a pak umře hlady, protože věří, že přešel na výživu slunečníma paprskama, tak je jeho odstranění z genofondu poměrně pozitvní akt.
    SNOWWHITE
    SNOWWHITE --- ---
    ZUZKAOU:

    Áááá, kudla v kapse, na tohle jsem taky silně alergická. Jakože většina alternativních směrů je přehnaná a vyhrocená a jen berle pro ty, co neví, co se sebou a zoufale hledají nějakou seberealizaci (bez schopnosti zapojit rozum) a všechno má v prvé řadě vydělávat prachy těm, co s dotyčnou přelomovou dietou/životním stylem přijdou, nicméně na brethariánství jsem vyloženě nasraná, protože přesně jak píšeš, na tohle se umírá. A lží a pěknejch keců je okolo toho taky kupa. Strašně mě mrzí Dušek, že se k tomu tak hlásí a u nás v ČR tomu dělá značnou osvětu :/.

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    PETER_PAN: Brethariáni a neškodní? Srsly? Jedni z mála, kterým klienti prokazatelně umírají.
    NIZBORSKY
    NIZBORSKY --- ---
    PETER_PAN: Tak to bys mel asi za priplatek.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ZUZKAOU: Tohle mi prijde zcela neskodne :-) Tim padem OT. Dokonce si dokazu predstavit vzit svoje didjeridoo a takove akce se zucastnit.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PALEONTOLOG: za 4kila dostanes duchovniho povzbuzeni jen co hrdlo raci... :P
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ZUZKAOU: bubnovani v Lasce se nejak prekryva s alternativni medicinou a pitim sava?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Už je tu zas!

    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    TAPINA: nemci maju narodny register poskodenych ockovaniami a zakon podla ktoreho su kompenzovani. je to pisane aj vykladane dost restriktivne (v zmysle ze treba dost silnu evidenciu ze nejake neduhy su zavinene ockovanim, aby bol clovek/rodina uznatelny za poskodenych a kompenzovani).
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    V jedné diskuzi se řeší roupi u dětí (skuteční, potvrzení) a jejich léčba. A doporučuje se tam vyřadit z potravy cukr, že se jím roupi živí. Přišlo mi to poněkud a) alternativně odkyselovací b) technicky podivné vzhledem k lokalitě života roupů, tak jsem mezi snůžkou bludozdrojů našla jediný odborný článek o roupech, a samozřejmě je to úplně jinak. Roupi se neživí cukrem z jídla, ale pořebujou k životu glukózu, kterou si berou nějak ze sliznice střeva. Léky proti nim fungujou tak, že zablokujou utilizaci glukózy v roupím organismu, takže roup chcípne. Ne, fakt nejde stejného efektu dosáhnout tím, že dítě nedostane bonbony. Ale tohle je prostě dneska problém, člověk se k té relevantní informaci přes haldu balastu neprokliká.
    NIZBORSKY
    NIZBORSKY --- ---
    SHEALA: Prave, na klinice budou zkoumat, jak vypestovat nosorozci roh v Petriho misce.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SHEALA: radši vymřeli
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    VYHULENY_UFO: nosorožci už vymřeli :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ja vim, bulvar...

    Akupunktura a bylinky za tisíce. Číňan začíná léčit v královéhradecké nemocnici
    http://www.blesk.cz/...ktura-a-bylinky-za-tisice-cinan-zacina-lecit-v-kralovehradecke-nemocnici.html

    „Při návštěvě premiéra (Bohuslava Sobotky) v listopadu v Číně by měla být podepsána hlavní smlouva o vybudování kliniky tradiční čínské medicíny v Hradci Králové. Předpokládáme, že budova by měla stát k 1. lednu 2018,“ uvedl Prymula. Klinika by se neměla věnovat jen léčbě, ale i dalšímu výzkumu a výuce.


    mam to chapat tak, ze konecne se evropska medicina vrhne na zkoumani lecebnych ucinku nadrcenych nosorozcich rohu ci susenych penisu tygru asijskych?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Jinak šikmá plocha, no, já mám totiž z dlouhodobého pozorování světa pocit, že se po ní už pěkně dlouho vezeme do prdele ve všech oblastech lidského konání. Poslední takovou lahůdkou je elektronická evidence tržeb. Takže kvůli tomu, aby se vybralo pár zatajených stokorun na daních, si každej řemeslník ponese k zákazníkovi registrační pokladnu. Vždycky se dá zajít dál, a bohužel zkušenost (ne ničím neopodstatněné představy) ukazuje, že se vždycky dál zajde.

    Obávám se, že do 20 let budou u lesů stát v pravidelných intervalech mobilní toalety pro houbaře a turisty, a bude přísně zakázáno vykonávat potřebu v lese. Počkejme a uvidíme.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    TAPINA: Ústavní soud, nějaký ten evropský soud pro lidská práva... To jsou istituce, které by to řešily. Pokud to zamítnou, vznikne jednoznačné stanovisko, které nemůže být jen tak znovu přehodnoceno. Jo, asi by se jedna dvě kauzy vedly - ale jakmile by to bylo vyřešeno, tak by se až do nových lékařských nálezů neměli vůči čemu soudit. Konspirační teorie tu budou vždy.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    THOMASMORTA: Jenže u stipendia jaksi není ten princip "já jsem plně přesvědčen, že mám pravdu, ale ONI mi to odmítají uznat, protože se jim to nehodí to krámu jejich globálních lží". Vzpomeň si, jakou vlnu hysterie vyvolal jeden (!) případ, kdy rodiče někde na světě dostali odškodnění po komplikci. "Podívejte, očkvání opravdu způsobuje autismus, soud to uznal. Čtěte, sdílejte a hlavně neočkujte!"
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    TAPINA: opět šikmá plocha. Možná se budou cítit poškození, ale to neznamená, že kvůli tomu budou občanské nepokoje. Hranice bývají stanoveny často a nikdo se nebouří proti tomu, že například nedostal stipendium proto, že byl jen o jednu desetinu pod požadovaným průměrem, neebo že nemá vyznamenání protože má průměr přesně 1,5 a ne nižší - přitom je to jen otázka jediné setiny...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MORPHLER: Problém je, že jakmile stanovíš hranici, kdy se peníze vyplácí, tak ti, co zůstanou pod ní, se začnou cítit velice poškozeni systémem - a jsme tam, kde jsme byli. O tom, že o nežádoucích následcích očkování je přesvědčena každá matka, jejímuž dítěti se do měsíce po píchnutí vakcíny něco stalo, i kdyby to byla zlomená ruka po pádu z prolézačky, se snad zmiňovat nemusím.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    TAPINA: To je argumentace šikmou plochou. XBAHNO chtěl, aby nařizovatel hradil léčbu přesně těch případů, u kterých je jednoznačně prokázáno, že došlo k poškození kvůli užití bezpečnostního prostředku. Pokud je těch případů statisticky zanedbatelné množství, tak bude i poče takto hrazených nákladů statisticky zanedbatelný... Ale pokud někdo řídil v opilosti, tak bude jen těžko prokazovat, že se zabil, protože měl zapnutý bezpečnostní pás.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam