• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARDYAž moc alternativní medicína - já konkrétně hodně koncentrovaně přednáším.
    Klub na vkládání odkazů na články, rady, komentáře či weby s alternativní medicínou a trendy v léčitelství, u kterých začíná rozum stát.
    Bereme i domorodičky a podobná s medicínou příbuzná témata. 
    ZÁKAZ KRMENÍ TROLŮ

    Souhrný rozbor skeptiků Sysifos: Alternativní medicína autor:Jiří Heřt

    Čím vším se lidé v 21. století léčí a myslí to vážně. Nejsou některá prohlášení léčitelů a "odborníků" až nebezpečná a příliš zavádějící? 
    Může jít o život? Čtěte pravidla:

    Pravidla: 
    1) Vkládáme odkazy a knim třeba krátký komentář, popř. své zkušenosti, zážitky, co jsme kde zaslechli apod. 
    2) Dělat si z toho srandu není OT.  
    3) Krátká diskuze k věci je přípustná, drží-li se nezáporných hodnot palečků. 
    4) Pokud se vám to tu nelíbí,  nečtěte to!
    rozbalit záhlaví
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    TAPINA: Ústavní soud, nějaký ten evropský soud pro lidská práva... To jsou istituce, které by to řešily. Pokud to zamítnou, vznikne jednoznačné stanovisko, které nemůže být jen tak znovu přehodnoceno. Jo, asi by se jedna dvě kauzy vedly - ale jakmile by to bylo vyřešeno, tak by se až do nových lékařských nálezů neměli vůči čemu soudit. Konspirační teorie tu budou vždy.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    THOMASMORTA: Jenže u stipendia jaksi není ten princip "já jsem plně přesvědčen, že mám pravdu, ale ONI mi to odmítají uznat, protože se jim to nehodí to krámu jejich globálních lží". Vzpomeň si, jakou vlnu hysterie vyvolal jeden (!) případ, kdy rodiče někde na světě dostali odškodnění po komplikci. "Podívejte, očkvání opravdu způsobuje autismus, soud to uznal. Čtěte, sdílejte a hlavně neočkujte!"
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    TAPINA: opět šikmá plocha. Možná se budou cítit poškození, ale to neznamená, že kvůli tomu budou občanské nepokoje. Hranice bývají stanoveny často a nikdo se nebouří proti tomu, že například nedostal stipendium proto, že byl jen o jednu desetinu pod požadovaným průměrem, neebo že nemá vyznamenání protože má průměr přesně 1,5 a ne nižší - přitom je to jen otázka jediné setiny...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MORPHLER: Problém je, že jakmile stanovíš hranici, kdy se peníze vyplácí, tak ti, co zůstanou pod ní, se začnou cítit velice poškozeni systémem - a jsme tam, kde jsme byli. O tom, že o nežádoucích následcích očkování je přesvědčena každá matka, jejímuž dítěti se do měsíce po píchnutí vakcíny něco stalo, i kdyby to byla zlomená ruka po pádu z prolézačky, se snad zmiňovat nemusím.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    TAPINA: To je argumentace šikmou plochou. XBAHNO chtěl, aby nařizovatel hradil léčbu přesně těch případů, u kterých je jednoznačně prokázáno, že došlo k poškození kvůli užití bezpečnostního prostředku. Pokud je těch případů statisticky zanedbatelné množství, tak bude i poče takto hrazených nákladů statisticky zanedbatelný... Ale pokud někdo řídil v opilosti, tak bude jen těžko prokazovat, že se zabil, protože měl zapnutý bezpečnostní pás.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    TAPINA: Hele uzij si svuj svet plny "nejde" a "musi". Napoada me hned nekolik zpusobu, jak to zakonem urcit, s ruznymi slabymi a silnymi strankami.. opet se mylis, kdyz si myslis, ze jde o to nejak to presne urcit. nejde. jde o to posoudit a rozhodnout, kdy se penize vaplaci. jestli to je skutecne opravdu nejopravdoveji dusledek ockovani je vlastne jedno.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MORPHLER: Já bych chtěla vidět už jenom to, jak se budou posuzovat ty následky způsobené očkováním. Ono to totiž dost dobře posoudit nejde.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    TAPINA: Kdyby takovy zakon/fond existoval, nebude resit zadnou odpovednost statu. Bude resit dusledky zpusobene ockovanim. Bude presne urceno, jak rozhodnout, kdy a komu by dany fond platil.. .a nijak z toho nevyplyne nic co podle tebe MUSI.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    TAPINA: a to jako musi proc? jako ze to je nejaky princip, tak se najednou vsechny zakony zmeni protoze bude existovat jeden co se jim ridi? Nemusi to platit nijak plosne, neni zadny duvod proc by se to melo nejak automaticky zobecnit. A bylo by to velmi vyjimecne, kdyby se k takovemu zobecneni v zakonech doslo. Tvrdit ze musi je manipulace.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MORPHLER: Nevím, co je na tom zcestného. Jakmile jednou uznáme, že stát má finanční odpovědnost za vyšší mocí zaviněné komplikace opatření, které nařídil, tak to musí platit plošně.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    TAPINA: tyjo to je jak argumentace, ze nelze dekriminalizovat travu, protoze pak heroin zabiji nebo proto, ze uz mame alkohol. To fakt nevis ze tohle cos predvedla je velmi nekorektni argumentace? Podstrkujes ad absurdum, ktere nikdo netvrdi a ktere z daneho nijak nevyplyva (ze by pak stat musel hradit snad vse, co je dusledek jeho zakazu) a potom na zaklade absurdity tveho prikladu vyvracis puvodni vec. Mas pravdu- je to zcestna uvaha, jen tam za timhle vyrokem mas mit misto tecky dvojtecku nebo pomlcku.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    XBAHNO: Jenže tohle je zcestná úvaha. Co dalšího by stát musel TAKÉ začít hradit, když něco nařizuje? Situace, kdy člověka poranil bezepčnostní pás v autě. A milion dalších věcí. Všechna bezpečnostní opatření mohou v malém procentu případů naopak uškodit, ale musí se s tím prostě počítat. Nelze kvůli tomu opatření zavrhnout, protože ten přínos je mnohonásobně vyšší, a nelze chtít každou tu výjimečnou situaci hrotit do úhrady následků po státu. Nedávno proběhl tiskem případ, kdy řidičku zachránilo, že neměla pás. Dovedu si představit ty davy pozůstalých, co budou chtít posoudit každý případ tragické nehody, jestli by náhodou bez pásu nedopadla líp, a chtít po státu prachy.
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    NIZBORSKY: Snazim se dohledat konkretni statistiku, priznam se, nedari se. Ale vezmu-li do uvahy pribalovy letak(http://www.gskkompendium.cz/...-infanrix-hexa,-prasek-a-suspenze-pro-pripravu-injekcni-suspenze.aspx) a mirne optimistickou pravdepodobnost nezvladnuti anafylaktickyho soku 0,7%, tak od toho umrti na milion ockovani nejsem daleko(spis sakra blizko).
    Dle poctu minusu soudim, ze jsem tu zas za odpurce ockovani. Nejsem, sam mam napichano kde co, my deti taky, vcetne nekterejch nepovinejch. Jenom nemam rad "zavyli proockovace", kteri treba i v dobry vire prehlizeji i vedlejsi realne existujici ucinky. Ockovani je statisticky vyhodny, zachranime x (treba 50000) zivotu za cenu zniceni y(treba jen jednoho). Jenze kdyz ma ten jeden zivot nekdo zaplatit, tak to dneska stoji strasny penize. A asi by bylo fer, kdyby to platil stat - kdyz to povinny ockovani narizuje(duse libertariana sice trpi, ale preci jen je to rozumny), tak holt taky nese nasledky.
    Pojdme se vratit k alobalovejm cepicim, kavovejm klystyrum a ohmmetrum s omackou za 30kKc - to me bavi vic.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TYRKYS2: bezmikrobiální pokusná zvířata mají takový pěkný dlouhý a zdravý život. I bez pokusů. Jen díky nedostatku mikrobů.
    TYRKYS2
    TYRKYS2 --- ---
    NÍZKOFREKVENČNÍ GENERÁTOR BG3

    Průměrný člověk má v krevním oběhu a ostatních místech v těle necelý kilogram různých mikroorganizmů.Na počátku "boje proti rakovině" stojí protokol Boba Becka - Využívá poměrně jednoduché elektromedicínské zařízení, které během několika týdnů úplně vyčistí krev od mikrobů. Původně bylo navrženo pro léčbu AIDS, je ale ukázalo se, že umí bojovat i s rakovinou, a to i velmi pokročilém stavu.
    Nízkofrekvenční generátor BG3, Nízkofrekvenční generátor BG3 (bez stříbrných elektrod) - NOVY s.r.o.
    http://www.novysro.cz/...erator-bg3-nizkofrekvencni-generator-bg3-bez-stribrnych-elektrod-pv529.html

    Pouhých 11 600,– Kč
    NIZBORSKY
    NIZBORSKY --- ---
    XBAHNO: Jakou statistiku?
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    MAR_TINA: Bohuzel, dvacka je prilis malo. Pokud kouknu na statistiku a vezmu do uvahy, ze treba hexa zabije asi jedno dite z milionu, tak se ho v CR sice behem peti let spis nedockame, ale dnesni odskodneni za mrtvy dite je klidne tech 20M, takze az to prijde spolkne to vsechno vybrany. A ono obcas nejaky dite precijenom utrpi, i kdyby jednou za dva roky, tak pro nej nic nemame.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZUZKAOU: já bych jim ten fond na odškodnění poškozených očkováním zřídila. Za každé očkované dítě se tam šoupne 20 Kč (vybírat od rodičů v ordinaci) a za 5 let se zjistí, že vyplatili několika dětem přiměřenou částku za zásadnější následky a zbytek pěnez tam vesele leží a generuje úroky.

    A poškození by se poctivě zaznamenalo, dítě 3x vyšetřilo nezávislým odborníkem (alias zlým placeným doktorem) a nedostalo by většinou nic, že jo.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ZUZKAOU:
    Jak běžela příprava filmu, kterou doprovázela setkávání se s rodinami, kterým očkování doslova zničilo životy, uvědomili jsme si, že již nejsme nestranní a v tuto chvíli máme díky častým autoimunitním onemocněním v rodině z očkování daleko větší strach, než z nemocí samotných.


    je to jak s fetakama, cim dyl se mezi nima clovek pohybuje a fetiuje, tim vic si mysli, ze je to vlastne normalni a v pohode.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MOIRAIN:
    :jestli by nemelo bejt sireni takovejch clanku trestny...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Kvůli nucenému očkování žaluje Tereza Reichová stát. A točí o tom film | Kultura | Lidovky.cz
    http://www.lidovky.cz/...va-stat-a-toci-o-tom-film-12i-/kultura.aspx?c=A150917_125141_ln_kultura_hep
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam