• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARDYAž moc alternativní medicína - já konkrétně hodně koncentrovaně přednáším.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    NIZBORSKY: Ale asi vůbec nejhorší na tom celém humbuku s kočkama je, že se nikde člověk nedozví o těch reálných možnostech nákazy. Všude se dočte "nečistěte kočičí záchod", nikde se nepíše "myjte zeleninu, upravujte ji tepelně, pracujte opatrně se syrovým masem, zacházejte s ním jako s infekčním materiálem. TOHLE by se mělo těhotným radit, ne "vyhoďte kočku".
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    NIZBORSKY: Nejsou nemyslná, nikdo si nepotřebuje pořizovat nové kotě tak, že by s tím nešlo počkat 9 měsíců, takže proč ne, když to sníží riziko z tří procent na 0,01 (např.). Nesmyslné je zakazovat těhotným styk s kočkama a doporučovat jim zbavovat se stávajících koček.
    HARDY
    HARDY --- ---
    ZUZKAOU: něco mi řiká, že si to budou muset obsahem naplnit sami :-D Ale podnikatelský záměr pobavil.
    NIZBORSKY
    NIZBORSKY --- ---
    TAPINA: Ano. Ja take mluvim o primem prenosu. Takze podle Tebe jsou ta doporuceni CDC nemyslna (neporizovat novou kocku a neposilat kocku ven), stejne tak to doporuceni od CORNELA, ze tehotne nemaji cistit kocici zachod, je nesmyslne? Sama pises o zakladnich hygienickyh navycich, ktere spoutu lidi nema.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    NIZBORSKY: tak si nejdřív přestaň honit svou představu, co ti ostatní píšou, vydýchej se a zkus to pak přečíst znovu.

    Další lekce už nebudou zadarmo, ale je téměř jisté, že se nedostaneš přes tenhle úvod-
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    NIZBORSKY: Protože ve zdroji, který odkazovala JAJITA, se nemluví o přenosu, nýbrž o přímém přenosu. A to je ten rozdíl, který když se setře, tak bude průser. Těhotná zhysterčená takovým článkem vyhodí z domu kočku a zhysterčená dalšími podobnými články bude jíst svou zdravou bio mrkev ze zahrádky, do které nešly pesticidy, ale chodí do ní osm sousedových koček.
    NIZBORSKY
    NIZBORSKY --- ---
    ZUZKAOU: Nikdo tady nenapsal, že neexistuje přenos toxoplazmózy z kočky na člověka.Aha.

    Takze, kdyz nejdrive JAJITA rozporovala nakazu kockou (v auditku alternativni mediciny), a pak psala, ze si to nedokaze predstavit, tak to neznamena, ze ten prenost (prakticky) neexistuje?

    Kdyz MEANDER naznacoval, ze by ten clovek musel umyslne jist kocici exkrementy (coz je neco prakticky vylouceneho) a pak zpochybnoval ta doporuceni CDC, tak to znamena co?

    Mozna bys me mohla potrenovat v porozumeni tech textu teda.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TAPINA: A tohle je dané tím, že kontakt mezi druhy bývá zpravidla dost jednosměrný. Vezměme si takovou tasemnici, která se předává kruhově mezi myší a kočkou. Kočka se nakazí od myši jednoduše - sežere ji. Ale jak se nakazí přímým kontaktem myš od kočky - půjde se s ní mazlit? Ne, sežere semena z trávy, do které se kočka vykadila před týdnem.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    NIZBORSKY: Přenos z kočky na člověka je možný. PŘÍMÝ přenos z kočky na člověka, přímým kontaktem se zvířetem, chovem zvířete, je technicky velmi obtížně proveditelný.

    Parazité se téměř nikdy nepřenášejí od definitivních hostitelů přímým kontaktem. Od mezihostitelů ano, to se přenáší masem a pak samozřejmě rovnou z jednoho zvířete do druhého. Přenos od definitivního hostitele počítá s tím, že si oocysty počkají v prostředí na dobu, až tam dávno původce nákazy nebude a nebude po něm ani stopa, a nic netušící oběť vezme do huby něco, co vypadá neškodně a přitom to obsahuje zralé oocysty. Proto vycházejí z těla původce nedozrálé, mají čas zrát v prostředí.
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    TAPINA: Já jsem například toxo+, protože máti v těhotenství pracovala v Masně. Kocour se pořídil až potom :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Ale původne jsem přišla s tímto

    Známý terapeut - Jediný oficiální portál alternativní medicíny
    http://www.znamyterapeut.cz/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    NIZBORSKY: co takhle se potrénovat ve čtení složitějšího textu a pak až hádání se na internetech?

    Nikdo tady nenapsal, že neexistuje přenos toxoplazmózy z kočky na člověka. Nikdo. Je to jen v tvé hlavě, že to někdo tvrdí a je potřeba se s ním hádat.
    NIZBORSKY
    NIZBORSKY --- ---
    TAPINA: Nevim, jak si to mam prebrat. Takze mi teda davas za pravdu nebo si taky myslis, ze prenos z kocky na cloveka je vyrok nejake posahaneho alternativce, nebo je ten Tvuj prispevek jenom offtopic?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Plus dost dětí se nakazí různě po pískovištích a když pomineme právě ty moderní hypotézy o tom, že pak budou promiskuitní a snadno skočí pod auto, tak to je to nejlepší, co mohly pro své zdraví (zejména holčičky) udělat. Pak už jim totiž akutní nákaza v těhotenství nehrozí.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    NIZBORSKY: Podívej, v reálném světě je možné nejen si pořídit novou kočku, ale s elementárními základy hygieny i v práci ošetřovat nemocné kočky a nenakazit se. Já jsem toho příkladem. Se zabydlenou starší kočkou v bytě je riziko prakticky nulové. S novou kočkou, venkovní kočkou, je riziko, že při blbé hygieně člověk něco může chytit. Ale při základní hygieně (jako že si umyju ruce po manipulaci s hovnama) je zase minimální.
    A proč je tolik lidí na toxoplasmu pozitivních? Z toho důvodu, co rozebírám v odkazovaném článku - jsou způsoby nákazy, které nevarují přímo rizikem, nefiguruje v nich přímý kontakt s kočkou, člověk vůbec nemusí žádnou kočku vlastnit. Kočky serou do hlíny a v hlíně roste jídlo.
    NIZBORSKY
    NIZBORSKY --- ---
    MEANKITTY11: : Meander pise neco o pochutnavani na ulezelych kocicich hovnech, takze to, co pises neni pravda. Navic se tam pisou i dalsi veci (treba neporizovat si novou kocku nebo nepoustet kocku ven).

    LUCIASHECK: Vzdyt jo, tvrdil jsem nekde neco jineho? Akorat povazovat tvrzeni, ze kocky muzou prenaset toxo za neco z oblasti alternativni mediciny, je absurdni.
    HARDY
    HARDY --- ---
    Aktuální připnutý příspěvek na užíváme CDS o "portální hypertonii" je top. Ani ne nijak zvlášť šílený, spíš se mi líbí jak kombinuje všechny devízy alternativní medicíny.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    JAJITA: nejnovejsi Flegruv vyzkum ma dokonce hyptezu, ze je ta toxa prenosna i pohlavnim stykem s toxoplazmoznim muzem, tak bacha :)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    NIZBORSKY: Cetls ten svuj vlastni vycuc, kterej tvrdi, ze pri zachovani par zakladnich hygienickych pravidel je to ok?

    A to internetove zdroje obvykle spise prehaneji nez nedohaneji.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    "Your veterinarian" už na otázky toxoplasmózy jednou provždy odpověděl, tak si to připomeneme a půjdeme dál, jo?
    https://www.facebook.com/VeterinarniOrdinaceTapina/posts/517947518246445
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam