• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARDYAž moc alternativní medicína - já konkrétně hodně koncentrovaně přednáším.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZUZKAOU: je pravda, že to zní celý fakt divně.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MAR_TINA: ne - nechceš aby úřady co řeší sociální tematiku mohli jen naznačovat (i tam v ČR uniká až příliš věcí).

    O tom že kraniosakrální terapie je čirá čakristika ani slovo. Ale dotyčná je podle všeho fyzioterapeutka a vyjadřovla se k údajnému postižení kluka, kterej by bez své drahé matinky byl nejspíš v klidu.

    Navíc byl svěřenej do péče otci, ne do ústavu.

    A teda pokud běžel špinavej soud o děti, tak ve spise figurovaly i standardní psychologické a psychiatrické posudky a podle těch soud rozhodoval.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    každopádně jsem prolistoval stránky jmenované paní s kranio-cosi terapií a považuji to za jeden velký podfuk. http://www.kraniosakralni-terapie.cz/O-nas.html
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZUZKAOU: ta informační embarga ze strany orgánů nadělají dost škody, mi přijde.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Něco podobnýho se řešilo i u toho otce, podezřelého ze zneužívání, co spáchal sebevraždu - když pak ona znalkyně, provláčená bahnem novinek, blesku a novy posléze dávala vyjádření, tak to najednou vypadalo úplně jinak.

    A to jsem ta poslední, kdo by chtěl chválit český OSPOD.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MAR_TINA: paní se už před 2 roky dostala do internetových drbů za to, že se stylizuje do matky trpitelky širým internetem mateřských debat a že na něj žebrá prachy.

    Navíc sama nabízí služby výkladu karet.

    Vono to celé bude složitější.

    Klub šílených matek : Ctrl c, ctrl v
    http://webcache.googleusercontent.com/...ot.com/2013/05/ctrl-c-ctrl-v.html+&cd=9&hl=cs&ct=clnk&gl=cz
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Kraniosakrální biodynamika je úplná blbbost nebo je to nějaká uznávaná metoda?

    "Důvodem byl třístránkový dokument, v němž stálo, že u matky je podezření na tzv. Münchhausenův syndrom by proxy, což je duševní porucha, při níž postižený předstírá poruchu u osoby na něm závislé, obvykle u svého dítěte. Zjednodušeně řečeno – chlapec není nemocný, to matka je blázen.

    Toto písemné vyjádření otec odnesl na sociální odbor a zažádal soudně o svěření dětí výhradně do své péče. Uspěl. Pod dokumentem byla podepsaná rodinná známá Monika Chomová, která podle svého webu prošla výcvikem kraniosakrální biodynamiky, nazývá se terapeutkou budoucnosti a nabízí osobní poradenství a výklady z karet."

    Barnevernet po česku? Matce sebrali děti proto, že ji za blázna označila kartářka – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/...et-po-cesku-matce-sebrali-deti-proto-ze-ji-za-blazna-oznacila-kartarka.html
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Mark Zuckerberg gets his baby vaccinated. Anti-vaxxers go nuts. - The Washington Post
    https://www.washingtonpost.com/...vaxxers-with-photo-of-baby-at-doctors-office-getting-vaccinations/
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    CORNELA: a pomohlo to necemu?
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    SHEALA: Já se snažím, říkám si, že každý má nějaké starosti, třeba tadyhle Mařka má syna hasiče, kterej, aby si zahasil a při tom zamachroval, podpálil les, takže je mnohem větší chudák než já, pražská bezdětná slepice (TM), ale pak ani nedělám kdovíjakou kontrolu, ale zjistím, že totálně sere na práci a zase si začnu myslet něco o sečce v hlavě a o tom, že některé lidi by mělo být povolené mlátit klackem po hřbetě, pak si zase říkám, že to přece nejde, kde je moje přesvědčení o tom, že i líné vypatlo má nárok na nějaká základní lidská práva, jako třeba nebýt mlácen klackem po hřbetě, pak zjistím, že mám neřešitelné dilema a jdu se stresovat něčím abstraktnějším.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    GENTIANA: jo, máš. Soucíť. Ad doktor, vnímám to podobně, protože druhá možnost je poslat k psycholožce co provádí terapii vyhozením z okna.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    SHEALA: Když už jsme u toho, nevím, jak se vyhoření pozná, ale asi když mám putyku a tiše si přeju, aby do ní už nikdy nikdo nepřišel, se zvláštním důrazem na hosty, státní úředníky, zaměstnance a obchodní zástupce čehokoli, tak to asi taky mám.

    Ale dneska jsem chodila po centru Prahy a nenáviděla kolemjdoucí turisty a tak mě napadla jedna věc: doktorovi je stejně jako mně, takže okolo 40, už 15 let čumí na něčí zhnisaná střeva, špinavé nohy a hnusné vyrážky, poslouchá stále se opakující kecy, někdy blbé, někdy sice ne úplně blbé, ale kolikrát asi doktor slyšel účastné Já vás obdivuju, jak to zvládáte, že furt čucháte ty zpocené lidi a nemůže říct Dejte pokoj nebo si vymyslete něco originálního. Takže miliontému prvému pacošovi, který si přečetl v Třeskyplesku, že na vyrážku nebo zhnisaný slepák zabere detoxikační polévka z bukových větviček a košťálů červeného zelí, a co na to pan doktor říká, řekne Ano, určitě to zkuste a pomyslí si To máš za to, debile. Kariéra hodného přírodního doktora navíc zaručena, pokud má soukromou ordinaci či kliniku, tak může chtít slušnou remuneraci a po večerech se ďábelsky chechtá, zatímco hladí svou bílou kočku s diamantovým obojkem...
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    HARDY: ne. Veřejná diskuse se nevede pro oponenty, ale pro tiché publikum. Neexistuje šance že bys zkonvertoval nějakého šarlatána, ale když někdo kdo netuší o co jde zadá do google "diamantová voda", nebo ještě líp "kapání kyseliny dětem do očí" atp., tak je velice důležité, aby mu Google vyhodil i objektivní / varovné / demystifikační články a ne jenom hromadu eso-propagandy.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    HARDY: napadá mě, jestli nejsi vyhořelý. Disclaimer: Vyhořela jsem tento říjen a mohu to vydět na každém, dala jsem si pak pauzu od svých aktivismů s tím že mám "dovolenou".
    Jinak ještě chci říct že tvoje informace jsou pro mě nesmírně cenné - jsem zdravotně postižená, tj cílovka všelikého tmářstva.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Taky si myslím, že mluvit je potřeba, protože nejohroženější není ani ta skupina blbců, co mají "nevěřím doktorům, věřím alternativcům" jako životní program. Nejohroženější je skupina normálních lidí, kteří jsou vzděláni v příliš vzdáleném oboru, než aby šarlatána poznali, a mylně to považují za oficiální metodu, když to má ordinaci ve zdravotním středisku a zmiňovanou ceduli na dveřích. Těm je potřeba říct "bacha, existujou podvodníci, co dělají tohle a tohle, nevěřte jim". A oni s povděkem přijmou a neuvěří jim.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Osvěta se vážně dělá těžko mlčením.

    Nejde ani tak o konvertování věřících v zázračnou S.Í.L.U, ale aby lidi, co někde uslyší že se musí detoxifikovat/nesmí očkovat/musí pít savo měli k dispozici podložené, seriozní informace, které při vyhledávání v google (a pro tuhle specifickou cílovku taky v seznamu) vyběhnou na první straně a pokud možno dost vysoko.
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    HARDY: Jo a jeste jeden argument - globalni mlceni by mozna pomohlo, ale takhle budes mlcet ty, zatimco propagatori budou propagovat. Vysledek horsi nez kdyz budes mluvit.
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    HARDY: Ne nesouhlasim. Mluvit je potreba a je nutny mit nabito na ty, co jsou na vazkach. Echt zarytejm to nevymluvis, to jsou ztraceny pripady, ale je spousta lidi, co fakt jenom nevi a tem se da vysvetlit, ze je to kravina.
    A v neposledni rade se rad dobre pobavim k cemuz me tento klub a tvy clanky dopomahaji.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    HARDY: Já si teda myslím, ale nemám to nějak podložené, že mluvit je potřeba. Protože, tmáři melou furt dokola, jak je to úža a kdesicosi.
    Sedím ve vlaku a je tu hromada časáků, tak jsem si v nějakém tom Stajlu, Kráse nebo Kousku štěstí pro tebe přečetla paján na feng-šuej (moje tchajwanská kamarádka toto prastaré umění harmonizace domácnosti nazvala pytlem sraček, kterému se každý normální člověk leda tak vysměje), článek nazvaný Jógou ke štěstí, kde se na pěti stranách krákorá o napravování toku energie a tomu, jak to vede ke zdraví, duc-hovnu a kdovíčemuještě, mezi tím reklamy typu Máte nález na děložním hrdle a trápí vás PMS? Kupte si náš úža přírodní, zcela neškodný přípravek na posílení ženského zdraví, Zhubněte 24 kg za 12 dní s kávou na hubnutí atd. Jako, není potřeba chránit nesvéprávné jedince proti nim samým za každou cenu, ale pokud tahle sdělení přehluší těch několik málo hlasů rozumu, které navíc nejsou tak sexy, nakonec z toho bude leda průser.

    Problémy s tmářovinama vidím zhruba v následujících bodech:
    (1) Ezopíča si léčí rakovinu odvarem ze slimáků a přemístěním červeného koberce pod okno, má z toho dobrej pocit, takže se uzdravuje, případně má sračku, což je přecinky detox a z těla odchází to špatné, takže má dobrej pocit, takže se uzdravuje. Až začne blít krev, nebo jí ten nádor prožere kůži a začne z něho téct hnis, tak přiběhne za doktorem, dozví se, že to má za pár a možná je leda nějaká paliativní léčba, třeba se i léčit nechá, ale stejně obviní doktora, že je žabař, protože ji cpal ošklivými léky a nakonec stejně umře.
    (2) Ezopíča takhle týrá děti
    (3) Šarlatáni nebo ezopíče oblbují neinformované pro zisk, větší ego nebo obojí, což pak vede k tomu, co popisuju u bodu 1, akorát u nějaké nevinné důvěřivé oběti.
    (4) Nefér podmínky na trhu. Poradenství v oblasti životního stylu může provozovat každej, kdo má do prdele díru a umí si najít někoho, kdo mu napíše ceduli na dveře. Když chci prodávat jabka z vlastní zahrádky legálně, musím se zaregistrovat jako zemědělec, ať už to obnáší cokoli, a jako hospodská si nemůžu natrhat jabka na stromě za hospodou nebo koupit od souseda, protože je to potravina neznámého původu a potraviny neznámého původu používat nesmím. A ne, "je to z tamtoho stromu" není známý původ, známý původ je, že na to mám dodák, kde je ičo dodavatele. Na otrávené jablko naposled zemřela Sněhurka. Soudím, že na radu Rakovinu vyléčíte pozitivním myšlením a tímhle čajem, co je za 2000 na dva týdny jako zadarmo, pěkných pár lidí, akorát to nemají v papírech, protože až přijdou k doktorovi pro morfium a ujištění, že jim zbývá pár měsíců, tak už umřou na celkové selhání organismu nebo tak něco.
    HARDY
    HARDY --- ---
    Přátelé, v rámci značných osobních neshod jsem se rozhodl odstranit svoje články a odevzdat administrátorská práva k scsf, kam jsem umisťoval svoje výblitky na téma Až moc alternativní medicíny, kvůli kterým celé tohle auditko vzniklo.
    Po delší rozvaze si uvědomuji, že nejlepší způsob, jak bojovat proti midicínskému tmářství, je o celé věci vůbec nemluvit, protože čím méně nadpisů, popisů, informací a polopravd, tím lépe, i kdyby se mělo jednat o sebelepší článek. Z toho důvodu ty články prozatím nikam neumístím, ačkoliv se jim z nepochopitelného důvodu lidé smějí a kopíruje je Hamplová.

    Téma k diskuzi: souhlasíte s mým pohledem ohledně nemluvení? Jsem ochoten to rozvést...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam