• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARDYAž moc alternativní medicína - já konkrétně hodně koncentrovaně přednáším.
    EKG
    EKG --- ---
    TAPINA: Pokud pacient chodi na ruzovem oblacku, tak je jasny, ze na sobe nepracuje.
    EKG
    EKG --- ---
    CORDESCU: Nevim, ja k doktorum nechodim.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CORDESCU: Vůbec nejlepší výsledek je, když dostaneš od doktora žádanku na nepříjemné vyšetření za dva měsíce, a udělá se ti líp dřív, než k tomu dojde. A pak že klasická medicína nepracuje s psychosomatikou :o)
    CORDESCU
    CORDESCU --- ---
    EKG: poznáš důsledky, odhadneš, co by se ti líbilo jako příčiny, a říkáš tomu výsledky

    když dostaneš od doktora placebo a je ti líp, je to výsledek? když dostaneš od doktora placebo, o kterým neví, že je placebo, a je ti líp, je to výsledek?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    EKG: Ano, zvláště v případě dejme tomu rakoviny, kdy pacient chodí do ordinace na stále růžovějším a růžovějším obláčku a pak jednoho dne nepřijde vůbec, ví doktorka úplně přesně, jakou odvedla práci. Vyléčil se, nebo umřel?
    EKG
    EKG --- ---
    CORDESCU: Ne, to se prave pletes. Statistiku potrebujes ty, abys mel cim mavat. Ja poznam vysledky sam na sobe a doktorka taky moc dobre vi, jakou odvedla praci.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    TAPINA: Hej! Ten autobus linky 378, co přede mnou právě zastavil, má napsaný číslo vozidla 8172

    Nenávidím tě, mlékaři Dane!
    EKG
    EKG --- ---
    TAPINA: Divnej jsem i bez toho. Kdyz jsem se tuhle soustredil na osmicky, chodily mi samy trojky. A zbytek tydne mi chodily dvojice cisel s rozdilem pet. Vzkaz od Vesmiru, ze pochybnosti mi nebude tolerovat. Kazdopadne statistika je zavisla na vstupnim souboru dat.
    CORDESCU
    CORDESCU --- ---
    EKG: jenže statistika je nutná právě proto, aby bylo možné vysledovat, jestli takováhle zázračná vyléčení jsou výsledkem terapie nebo náhody. tedy jestli jsi svoji vlastní popravu skutečně přežil kvůli nevědecké paní doktorce ;)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    EKG: Když mi bylo asi 13, zabývala jsem se magií, telepatií a věštěním za pomoci kyvadla. A taky jsem měla výsledky! Nepovedlo se to pokaždé, ale mockrát jsem se trefila, takže to přece musely být výsledky, že jo. Statistiku jsem si nevedla, ale každý ten úspěch se tak zaryl do mozku, že jich muselo být víc, než neúspěchů, ne? Ne. Dospělej člověk už by měl vědět, jak ho vlastní mozek klame. Udělej si cvičení. Soustřeď se na číslo 8 a zjisti si, kolikrát za den ho někde uvidíš nebo potkáš. Jestli nebudeš mít večer pocit, že jsi abnormálně obklopen osmičkama, tak jsi divnej :o)
    EKG
    EKG --- ---
    TAPINA: Vysledky jsou vysledky a dukazy jsou dukazy. Ja bych prosil jednou vylecit, nimrani se ve vede necham takovym, ktere to bavi.

    CORDESCU: To je mi na pani doktorce prave sympaticky, ze se venuje praci=pacientum a ne statistikam. Kdybych si od nejakyho "vedeckyho" doktora vyslechl rozsudek smrti a diky pani "nevedecke" doktorce prezil vlastni popravu, asi bych nad neci potrebou statistik a dukazu jenom zakroutil hlavou. Tim nechci nijak shazovat tenhle klub, linky tu obcas vedou na zajimavy lidi.
    CORDESCU
    CORDESCU --- ---
    EKG: Jaká je tedy vaše úspěšnost? To je velmi častá otázka, ale statistiku si nevedu. - sorry, to nejsou výsledky, to je pocit výsledků. a ten je velmi náchylný na confirmation bias.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    EKG: Výsledky bez vědeckých důkazů nejsou výsledky. To je z poloviny souhra náhod a z druhé poloviny spontánní regenerace organismů. Výsledky má i postup "počkat, až to přejde", což neznamená, že je to účinná léčba nemocí, a zejména takových, kde jde o čas.
    EKG
    EKG --- ---
    GENTIANA: Rozumim dobre tomu, ze tobe pacient jako hromada shnilyho masa pripada? Tak to doufam, ze zadnou lekarskou praxi nemas.
    Sdeleni je, ze zrovna tahle pani mi pripada velmi pricetna a melo by byt vic takovych. Tobe asi hejbe zluci, ze nepotrebuje vedecky dukazy, kdyz ma vysledky. Prozradim ti tajemstvi: lekar slouzi pacientum, ne vede.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    EKG: Asi nerozumím sdělení, zrovna tahle nána by jistě mlela, jak pacoš není pouze hromada shnilýho masa a že jí na pojišťovně nezáleží, hlavní je blaho lidstva.
    I když, jestli shnilý maso nebo nanoproteiny...
    EKG
    EKG --- ---
    GENTIANA: Tak jako lekarka by mela v pacientovi videt v prvni rade cloveka, nejen hromadu shnilyho masa a body od pojistovny.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Ale proč sem lezu: nanoproteiny vyráběné emocema. Plus obvyklá trojitá porce variací na téma zlá západní medicína nebere v potaz psychologii, spiritualitu a sociální pozadí pacošů, pro ni je pacoš pouze snůška bílkovin.
    Naše těla zobrazují to, co prožíváme, tvrdí psychosomatička Klímová - iDNES.cz
    http://ona.idnes.cz/...zdravi-psychiatr-jarmila-klimova-f80-/zdravi.aspx?c=A160415_004933_zdravi_jup
    A ta ženská má lékařský diplom....
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    SIRIEN: color coding, áno. Aneb jak jsem asi tři dny ráno místo xyzalu brala nějaký generický zolpidem v takřka identickém balení a provedení, než mi to nějak secvaklo.
    ZUZKAOU: !!!!!
    ZUZKAOU: !!!!!!!!
    CORNELA: Někde najdu tu studii, kdy zkoumali nějaký zákrok na srdci vs. otevření a zašití hrudníku a zjistili, že výsledky jsou ty samé (ale bylo to v padesátejch, dnes by taková studie neprošla v etické komisi ani přes hajzlbábu).
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    NIZBORSKY: ber to jako základní zadání směru :) Každopádně to vždycky funguje jako placebo, že jo, a u onkologie je otázka, jestli to pak nemá třeba sekundární pozitivní účinky (třeba větší úlevu od bolesti i u léků co nejsou na bolest určené atp.)
    NIZBORSKY
    NIZBORSKY --- ---
    CORNELA: Tady slo zatim o barvu. Ale i tohle by me zajimalo, pokud mas link.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam