• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARDYAž moc alternativní medicína - já konkrétně hodně koncentrovaně přednáším.
    Klub na vkládání odkazů na články, rady, komentáře či weby s alternativní medicínou a trendy v léčitelství, u kterých začíná rozum stát.
    Bereme i domorodičky a podobná s medicínou příbuzná témata. 
    ZÁKAZ KRMENÍ TROLŮ

    Souhrný rozbor skeptiků Sysifos: Alternativní medicína autor:Jiří Heřt

    Čím vším se lidé v 21. století léčí a myslí to vážně. Nejsou některá prohlášení léčitelů a "odborníků" až nebezpečná a příliš zavádějící? 
    Může jít o život? Čtěte pravidla:

    Pravidla: 
    1) Vkládáme odkazy a knim třeba krátký komentář, popř. své zkušenosti, zážitky, co jsme kde zaslechli apod. 
    2) Dělat si z toho srandu není OT.  
    3) Krátká diskuze k věci je přípustná, drží-li se nezáporných hodnot palečků. 
    4) Pokud se vám to tu nelíbí,  nečtěte to!
    rozbalit záhlaví
    EKG
    EKG --- ---
    ZUZKAOU: Myslis "Proc lekari podlehaji..."? To jsem cetl, ten pan tam od zacatku do konce opakuje, ze veda je svata, oficialni vyucovana medicina je svata a beda nestastnym zbloudilym dusim, ktere by se opovazily vubec vyzkouset neco jineho. Jinymi slovy neco, co veda na sve soucasne urovni nedokaze merit, ma zakazano existovat, v lepsim pripade to nedela nic a v horsim pripade to skodi. Pravej inkvizitor.
    A to video jsem videl uz rano. Zajimalo me, proc tolik nenavistnych vylevu, tak jsem si pogooglil a pani doktorku jsem trochu nastudoval. Pricetna pani, napred prozkoumala omezeni oficialni vedecke mediciny, a pak se rozhodla lidem pro zmenu skutecne pomahat.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    EKG: hele, chápu že nerozumíš základům metodologie a nevidíš jak je absurdní zkusit vznést osobní zkušenosti , ale člověk by čekal, že když už zkoušíš vůči něčemu argumentovat, tak že ten článek rozklikneš, abys jaksi mluvil alespoň trošičku k věci.
    EKG
    EKG --- ---
    ZUZKAOU: Doktori se bojej o kseft, no to je toho. Zajimalo by me, kdo z tech desne chytrejch "bludobijcu" ma aspon prvni stupen reiki nebo jakykoliv podobny zkusenosti z prvni ruky.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jů.

    Novinky a zajímavé články | Kezdravi.cz
    http://www.kezdravi.cz/clanky/novinky-a-zajimave-clanky

    Psychodynamizace a elektronická homeopatie

    Naprogramované kapesní homeopatické computery PSION s návodem, dovoz z Velké Británie. Možnost aplikace až 15 různých homeopatik bioresonanční vibrací (přenosem homeopatické informace) současně. Homeopat zadá pomocí klávesnice název homeopatika v požadované potenci. Poté stisknutím tlačítka "MODE" provede přenos vygenerované homeopatické informace buď přímo na pacienta nebo na inertní materiál (např. globule, alkohol), čímž se připraví homeopatikum plně srovnatelné s přípravkem vyráběným klasickým způsobem. Vysoká kapacita paměti umožňuje ukládat osvědčená homeopatika i jejich kombinace pro opakované aplikace. Podrobnější informace dodáváme spolu s computery a návodem k obsluze.

    Elektronická homeopatie a léčení na dálku • Tucna's blog
    http://personal.tucna.net/elektronicka-homeopatie-a-leceni-na-dalku/

    …computery jsou naprogramované mentálním programem…


    Mentální program je trvalou součástí přístroje a nezmizí po vyjmutí baterie.
    […]
    Mentální program současně blokuje veškeré případné pokusy o zneužití této pomůcky pro mocenské nebo manipulativní účely.
    […]
    Bezpečnost zde není klišé. Není výjimkou, že léčba nemocných neškolenými léčiteli vede k „přeskočení“ nemoci z nemocného na léčitele. Toto nebezpečí je při použití Psionu mentálním programem eliminováno.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MAR_TINA:

    Medicína a alternativní medicína z pohledu financí • Tucna's blog
    http://personal.tucna.net/medicina-a-alternativni-medicina-z-pohledu-financi/


    a povedený článek od Leoše Kyši

    Proč lékaři podléhají alternativní medicíně? | Zdravotnický deník
    http://www.zdravotnickydenik.cz/2014/10/proc-lekari-podlehaji-alternativni-medicine/


    jinak poctivě dělaná psychosomatika je normální, podložená medicína, která se skutečně obejde bez nanoproteinů a nebo vysvětlování pacientů, že mají rakovinu, protože neodpustili své matce. Ostatně má své vlastní katedry na lékařských fakultách.

    Právě proto, že standardní molekuly spojené s emocemi reálně ovlivňují organismus. Leč výrazně složitěji, než si představuje L. Hayová & spol.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Nene, Mudr. Klímová nevidí v pacientovi / klientovi jen maso a body od pojišťovny, Mudr. Klímová je placena rovnou v Kč.
    Cena konzultací u MUDr. Klímové: vstupní konzultace 90 minut 2000,- Kč, terapeutická hodina 60 minut 1400,- Kč http://www.aktip.cz/cs/konzultanti/jarmila-klimova.html

    Čím ž neříkám, že je to špatně. Každý by měl dostat za svoji práci odměnu a odborníci samozřejmě adekvátně vysokou. Ale oblíbené ohánění se "běžní doktoři vidí jen body/prachy" za to ti ostatní vidí pacienta na tom ceníku trochu troskotá.
    EKG
    EKG --- ---
    A vubec, dejte mi vedet, az zase bude nejakej link na nekoho, kdo vas duchovne prevysuje jako hora zrnko pisku. Tahle debata ma omezenou miru zabavnosti
    EKG
    EKG --- ---
    HWLLFFRDD: Tak to te asi zklamu, divat se za roh je pro me zatim jeste prilis narocne. Rohy ohybaji tok tachyonu, takze z nej cist souvislou informaci dokaze jenom velmistr a vyssi sarze nasi sekty, kterou si pozitri zalozim. Skrze zdi je to mnohem snazsi, tam je matrice zakladni podstaty cista. Dvere jsou komplikovanejsi, tam je potreba odfiltrovat sekundarni projekce lidi, kteri sahaji na kliku od neviditelne stopy tech, kterym jsou pri pruchodu nekym drzeny. Nemluve o tvrdych zapisech od lidi, kteri do tech dveri kopou. Spokojen? Vis, co si mas myslet, i kdyz netusis, o cem mluvim.
    HWLLFFRDD
    HWLLFFRDD --- ---
    EKG: Jo až takhle. Tak to potom nic, všechno v pořádku. Přes tu alobalovou čepičku a zápach octa jsem nepostřehl, že jsi génius, jenž vidí za roh
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    EKG: tak alespoň víme, že nemáš ani kapacitu, ani dostatek informací na to, aby mohl být šarlatánem.
    HWLLFFRDD
    HWLLFFRDD --- ---
    EKG: Ne divnou nebo troch svou terminologii. Tohle je kolosální kravina, která svědčí o masivním kravinci, nebo abych použil správnou terminologii, totální bullshit.
    EKG
    EKG --- ---
    ZUZKAOU: Ja nejsem vedec, ja z toho nemam trauma ale srandu. Veda je ta sekta, ktera zere penize ze statniho rozpoctu a zabyva se opisovanim predchozich praci? Kdyz se to nestydis delat, Pan Buh ti zehnej.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    EKG: ne, jedinný kdo z toho má trauma jsi ty, když se snažíš hájit neobhajitelné a evidentně dost selháváš.
    EKG
    EKG --- ---
    ZUZKAOU: Chudinka znasilnena terminologie. Nemeli bysme pro ni udelat sbirku na odborne vedecke leceni posttraumatickeho syndromu?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    EKG: nepoužívá svoji terminologii, zneužívá jasně danou terminologii s jasnými pravidly hry.
    Navíc s pravidly které zná, takže je zneužívá vědomě.

    A ano - díky tomu je zcela jasno, co je zač.
    EKG
    EKG --- ---
    HWLLFFRDD: Jak rikam, staci aby nekdo pouzival trochu divnou nebo jen svou terminologii, a hned mate jasno.
    Blahe pameti pani Remsova v HavlBrode videla vsude mor z vesmiru a stejne mela cekarnu plnou lidi. Teda nez ji hrablo, zvedla ceny a zavedla objednavky sto let dopredu, riziko uspechu.
    Evidentne nikdo z tech, kteri potrebovali pomoc, terminologii neresil.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    LUCIASHECK: z cinske kliniky, neasi
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Tradiční bylinkáři, autentičtí šamani nebo třeba indičtí léčitelé v indii se obejdou bez slov jako je protein. Nebo dokonce receptor buněčné membrány.

    Pitomci a šarlatáni, co jsou líní studovat poctivě a nebo si vyvinout reálnou alternativu tak znásilňují odbornou terminologii. Navíc tedy ještě zkouší u méně vzdělaných vzbudit dojem, že oni umí používat velká slova, stejně jako lidi, vůči který se snaží vymezit a kteří tu terminologii umí používat správně.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    EKG: a ty jsi sem zabloudil odkud?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    EKG: ano - pokud zneužíváš vědecké termíny bez používání pravidel vědy, která s tou terminologií jsou spjata, tak jsi buď nevzdělaný hlupák, co machruje něčím čemu nerozumí a nebo to děláš záměrně a pak jsi šarlatán.

    Případně tedy ještě může hrát roli rozpad myšlení v důsledku chorob, zneužívání psychoaktivních látek či jako následek zranění hlavy.

    HWLLFFRDD
    HWLLFFRDD --- ---
    EKG: Tak vědátoři... Nebuďme neskromní, stačí znát význam slova protein a předpony nano-
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam