• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARDYAž moc alternativní medicína - já konkrétně hodně koncentrovaně přednáším.
    EKG
    EKG --- ---
    HWLLFFRDD: Jak rikam, staci aby nekdo pouzival trochu divnou nebo jen svou terminologii, a hned mate jasno.
    Blahe pameti pani Remsova v HavlBrode videla vsude mor z vesmiru a stejne mela cekarnu plnou lidi. Teda nez ji hrablo, zvedla ceny a zavedla objednavky sto let dopredu, riziko uspechu.
    Evidentne nikdo z tech, kteri potrebovali pomoc, terminologii neresil.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    LUCIASHECK: z cinske kliniky, neasi
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Tradiční bylinkáři, autentičtí šamani nebo třeba indičtí léčitelé v indii se obejdou bez slov jako je protein. Nebo dokonce receptor buněčné membrány.

    Pitomci a šarlatáni, co jsou líní studovat poctivě a nebo si vyvinout reálnou alternativu tak znásilňují odbornou terminologii. Navíc tedy ještě zkouší u méně vzdělaných vzbudit dojem, že oni umí používat velká slova, stejně jako lidi, vůči který se snaží vymezit a kteří tu terminologii umí používat správně.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    EKG: a ty jsi sem zabloudil odkud?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    EKG: ano - pokud zneužíváš vědecké termíny bez používání pravidel vědy, která s tou terminologií jsou spjata, tak jsi buď nevzdělaný hlupák, co machruje něčím čemu nerozumí a nebo to děláš záměrně a pak jsi šarlatán.

    Případně tedy ještě může hrát roli rozpad myšlení v důsledku chorob, zneužívání psychoaktivních látek či jako následek zranění hlavy.

    HWLLFFRDD
    HWLLFFRDD --- ---
    EKG: Tak vědátoři... Nebuďme neskromní, stačí znát význam slova protein a předpony nano-
    EKG
    EKG --- ---
    ZUZKAOU: Jasne, staci aby mel nekdo trochu kontroverzni terminologii a vam to staci, mate vystarano. O podstate metody nemusite vedet nic, staci se chytnout slovicka a je jasno, sarlatan, podvodnik...
    Tak si pindejte, pani vedatori, nebo dejte zase nejakej link, at vim, kam si mam zajit, kdyby mi bylo neco, na co nestaci pust a modlitba.
    HWLLFFRDD
    HWLLFFRDD --- ---
    Nanoproteiny jsou předpokládám to samý co proteiny, akorát z nanoatomů?
    Cítím potenciál pro nanoproteomiku! Konečně půjdou kvantifikovat emoce na (nano)molekulární úrovni!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GENTIANA: ha- to by stálo za to rozjet nan-tantru pro malé kašpárky!
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ZUZKAOU: nano je totiž stejně dobré jako kvantum.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Božínku, ono je to v citaci ještě lepší!

    "... A každá emoce je z materiálního hlediska definovatelná bílkovinou (nanopeptidem), jehož struktura přesně odpovídá konkrétním emočnímu nastavení. Změní se naše emoční nastavení a po těle začnou běhat jinak strukturované bílkoviny. Ty se navážou na receptory buněčné membrány, čímž dají buňce v bílkovinné podobě informaci o emočním rozpoložení a ta se podle toho zařídí. Na základě nové informace začne dělat něco trochu jinak..."

    Já fakt nechápu, proč když tak pohrdají zlou, západní vědou, proč maj furt potřebu znásilňovat její metody a poznatky. Když už alternativa, tak ať si najdou vlastní hračky a nezkouší šermovat pokaženými kousky znalostí biologie.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jinak emoce nevyrábí nanoproteiny, ale normálně korelujou se spoustou převážně na proteinech založenejch molekulách nejrůznějších hormonů, neurotransmiterů či jiné neurochemie, které pochopitelně ovlivňují celkové prostředí organismu.

    Proč paní psychosomatička k tomu potřebuje něco nano mi není jasné.

    To zda je nejprve emoce a pak chemie a nebo obráceně zatím stále není jasné.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    EKG: To je oblíbená metoda podvodníků, šarlatánů a jiné havěti tohoto typu: pacient nesmí myslet na růžové slony, opakuji, nemyslet na růžové slony. A pokud léčba selže, je to tím, že pacient určitě myslel na růžového slona - jestli si to nepamatuje, tak lže, zatlačil to do podvědomí a vůbec.

    Do prdele kopat.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    EKG: Shnilým masem a tím, že tak člověka nemá vidět lékařka, jsi operoval ty. Pochopila jsem, že tím sděluješ, že linkovaná paní vidí v pacošovi shnilé maso a body od pojišťovny, což jsem sice nepochopila, ale jak pacient není ani shnilé maso, ani nanoproteiny, přišlo mi to, že nesmysl jako nesmysl.

    Paní, která tvrdí, že emoce vyrábějí nanoproteiny, má samozřejmě svaté právo žvanit o tom u píva nebo do novin, stejně tak může žvanit o tom, že nad okno není potřeba kus betonu, že stačí smrková lajsnička, kterou budou přidržovat neviditelní trpaslíčci. Pokud o nanoproteinech mluví lékař a o neviditelných trpaslíčcích stavař, buďto měli toho píva fakt moc, nebo bych jim nesvěřila vůbec nic.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    EKG: a zde máme krásnou definici toho, co to znamená pletu si pojmy s dojmy a co je u základu každého pořádného šarlatánského kšeftu.

    Gratulki.

    A hlavně nekupuj ty zázračné hrnce.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    EKG: To je naprosto genialni! To budu pacientum rikat "Co generalizovanej karcinom pankreatu, pane Novak, ale vy na sobe vubec nepracujete!"
    HUZWA
    HUZWA --- ---
    EKG: a jak bys na sobe chtěla pracovat jako diabetik bo s ALS ??
    EKG
    EKG --- ---
    TAPINA: Pokud pacient chodi na ruzovem oblacku, tak je jasny, ze na sobe nepracuje.
    EKG
    EKG --- ---
    CORDESCU: Nevim, ja k doktorum nechodim.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CORDESCU: Vůbec nejlepší výsledek je, když dostaneš od doktora žádanku na nepříjemné vyšetření za dva měsíce, a udělá se ti líp dřív, než k tomu dojde. A pak že klasická medicína nepracuje s psychosomatikou :o)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam