Jedna známá zas nedávno rozebírala na Facebooku, že je to vlastně podraz na lidi, když se pečivo sype lněným semínkem, přitom by to muselo být rozemleté, aby to mělo účinek, protože člověk přece při jídle každé semínko nerozkouše. Já se při slovním spojení "účinek potraviny" málem poprskala kafem, a taky jsem jí tam napsala, že od pečiva očekávám především ten účinek, že po něm nebudu mít hlad. Lidi už jsou úplně pitomí, já už mám poslední dobou pocit, že všichni jen strkají peníze jiným lidem, kteří jim potřebujou prodat předražené zboží, aby si sami vydělali peníze, z nichž půlku uvalí zase za jiné předražené kraviny, a všichni sami sebe potřebují přesvědčit o tom, že to zboží je právě takové speciální, že tolik stát musí. Jsem byla na víkend v Praze a jsem z toho tak nějak plná dojmů, u nás na venkově to ještě až tak markantní není :o)
Očekávala bych například od farmářského trhu, že tam člověk koupí kvalitní zeleninu, maso, vejce. Se zeleninou tam byl jeden stánek, jinak raw a vegan speciality, hipsterkáva, maková mouka a osmnáct stánků s pochutinama, na které by si nikdo nevzpomněl, kdyby nebyl zrovna na trhu, a když už tam je, tak si tam teda něco dá. Já snad normálně tu svoji preferenci úplně normálního jídla začnu fakt vydávat za nějaký inovativní směr.