ZUZKAOU: Kdysi Lucky Strike dělali reklamu v hospodách, že sis když sis u brigádnic (jedna prsatá, druhá štíhlá dlouhonohá) koupila dvě krabičky, tak sis mohla zahrát takovou hru která když ses trošičku zamyslela než si se do toho pustila nešla nevyhrát - kdo prohrál dostal zapík, kdo vyhrál dostal sadu těhle kuliček.
Vůbec jsem nezaváhal, krabičky sem koupil a kuličky mám doteď. Mohu tedy jako kuřák z vlastní zkušenosti potvrdit, že minimálně v určitém slova smyslu tyto kuličky alespoň v určitém kontextu skutečně mají vliv na rakovinu.
(a ano, jednu dobu jsem je skutečně i nosil na ruce / na krku a i když musim říct, že je pohodlné mít něco na hraní s rukama kdykoliv takhle poruce, tak na nošení to teda zdaleka neni takové žůžo, jak se pán tváří... člověk velmi rychle zjistí, že se běžně pohybuje kolem značného počtu kovových předmětů, se kterými se ty kuličky touží kamarádit (ani nemluvě o tom, pokud nosíte hodinky, i když třeba na druhé ruce...) plus teda je úplně jedno, do kolika řad si to člověk namotá, za chlupy na ruce - a hlavně za vlasy na zátylku - to tahá tak jako tak. Navíc se to má tendenci občas přetrhávat když člověk o něco zavadí a pak se to musí skládat znovu (nebo zmuchlat a hodit do kapsy), o tom, že ztráta kuličky je spíš otázka "kdy" než "jestli" ani nemluvě...)