• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARDYAž moc alternativní medicína - já konkrétně hodně koncentrovaně přednáším.
    Klub na vkládání odkazů na články, rady, komentáře či weby s alternativní medicínou a trendy v léčitelství, u kterých začíná rozum stát.
    Bereme i domorodičky a podobná s medicínou příbuzná témata. 
    ZÁKAZ KRMENÍ TROLŮ

    Souhrný rozbor skeptiků Sysifos: Alternativní medicína autor:Jiří Heřt

    Čím vším se lidé v 21. století léčí a myslí to vážně. Nejsou některá prohlášení léčitelů a "odborníků" až nebezpečná a příliš zavádějící? 
    Může jít o život? Čtěte pravidla:

    Pravidla: 
    1) Vkládáme odkazy a knim třeba krátký komentář, popř. své zkušenosti, zážitky, co jsme kde zaslechli apod. 
    2) Dělat si z toho srandu není OT.  
    3) Krátká diskuze k věci je přípustná, drží-li se nezáporných hodnot palečků. 
    4) Pokud se vám to tu nelíbí,  nečtěte to!
    rozbalit záhlaví
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZUZKAOU: nedávno jsem četla článek na idnes, ve kterém mi přišlo, že ředitel jednoho z dětských domovů naznačuje, že jeho klienti utíkají a jsou nezvladatelní, protože je do domova sociálka neposlala včas, byly příliš dlouho v rodině nebo u pěstounů (takové móresy) a nenaučily se ústavním pořádkům. A že útěky podporuje i to, že jsou příliš blízko původní rodině!!!

    Hodně mě to pobouřilo, ale mám dojem, že si toho nikde nikdo nevšiml.
    Útěků z dětských domovů přibylo. Zákaz televize nic neřeší, vědí šéfové - iDNES.cz
    http://budejovice.idnes.cz/...ovu-1kx-/budejovice-zpravy.aspx?c=A161110_085753_budejovice-zpravy_khr
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    ZUZKAOU: uf. Děkuju že to sleduješ. Hele je mi to strasne blbý. Máš ode mě poštu, a nemělo by tam snad být nic nebezpečného, jen nějaký moje skuhry o tom, že potřebuju podpořit v tom, jak hledám podporu, páč mi lidi pomáhají přes moje hranice. :)

    (a teďka se budu zas bát já tenhle klubiky otevřít)

    Další velkej slon budou i ústavy pro postižené děti, ale tam se od toho držím raději dál, už tak mě mají za "zlou chráněnku pana Šveřepy co rozvrací ústavy".
    PERSEEIDA
    PERSEEIDA --- ---
    ZUZKAOU: Nechci se nikoho zastávat, ale možná to je taky tím, že ty děti zdaleka nejsou "normální". Já jsem naprosto antipráškový typ, je pro mě problém si pravidelně brát vitamín B, atb opravdu v případě nouze (ale pak už je zase beru nebo dávám naprosto zodpovědně) - máme doma jedno takové původně ústavní dítě a přes různé psychology a PPP poradny jsme došli až k psychiatrovi a braní léků. Pokud jsme chtěli, aby vůbec byl schopný fungovat, udržet pozornost ve škole, nenašli jsme jinou cestu.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SHEALA: nevím jak v LDN či psychiatriích, ale daleko víc prášků, než by bylo potřeba jedí větší děti v ústavní výchově.

    Vono teda nějakou medikaci má i spousta dětí v pěstounské péči, ale v těch děcácích je to dost ošklivej slon v obyváku. O pasťácích raději nepřemýšlím.

    A koukám, že když se to medializovalo, tak reakce je "píšou jim je lékaři, ne my", "ale vony je musej baštit" a "je to kampań proti dětským domovům!"

    Reakce FDD ČR na články vycházející v MF DNES | FDD ČR
    http://www.fddcr.cz/reakce_MF
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    GENTIANA: ale tak si to dovedu predstavit ve spitale nekde na okrese, nebo proste obcas i psychiatri jsou liny neco resit a neresi ze je potreba leky nastavovat na pacienta a ne na administrativu.

    Ale podeziram ze treba na LDNkach se najdou taci, co prohlasi ze pacient je protivny, protoze nema dost leku a premedikovavaji, aby starik nevyzadoval tak casto prebalit, ale to je fakt asi ma osobni patologie :D

    TL DR jo pani keca.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MAR_TINA: remedium je jedna z top vzdělávacích insitucí v oblasti pomáhajících profesí. Tím že výcvik je zaměřený na jiné profese, než jsou psychiatři a kliničtí psychologové, tak se nepotřebuje crcat s akreditací IPVZZ, ale to rozhodně neznamená, že ten výcvik je špatnej.

    A ani sebelepší výcvik nezamezí tomu, aby absolvent přešel na šarlatánskou stranu síly.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    SANTAL: no tak dan hlavne je vylecenej pernikar, zejo...

    Užívání pervitinu v Čechách očima pamětníka – rockera Danna Horyny - Seminarky.cz
    http://www.seminarky.cz/diskuse.php?id=1093
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Ha - Kurt Tepperwein, zakladatel odkyselování je sudeťák od Krnova.

    Kurt Tepperwein – Wikipedia
    https://de.wikipedia.org/wiki/Kurt_Tepperwein

    Momentálně potřebuju sehnat dva sudeťáky od nás z hor, kteří prošli odsunem a nahrát je pro Paměť národa. Jsem ve velikém, velikém pokušení...

    To budu muset zkusit!
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    MOIRAIN: tak nadpis je obvyklý ýDěsový clickbait, článek byl asi do poloviny jakžtakž příčetný.

    Jenomže... si uvědomuju, že je asi dost těžké z hlediska novináře nějak zcenzurovat dotazovanou osobu - takové ty řeči o tom, jak ležela ve špitále zfetovaná práškama a teprve až když je navzdory doporučením přestala brát, se to začalo zlepšovat, jsou vysloveně nebezpečné. Jako, dokážu si představit, jak mi bude, když mi někdo začne strkat neurol, taky budu zfetovaná a bude mi mizerně, já jsem nikdy nezažila, že by někdo řekl Ne, prostě budete žrát ty prášky, i když vám je z nich blbě, prostě se zkusilo něco jinýho. Čímž nevylučuju, že to někde neřeší, protože se jim nechce, nebo pacientovi nevěří, nebo tak něco, já nebudu zpochybňovat něčí osobní zkušenost. Ale to, že něco bylo blbě, naznačuje, že když vysadila léky, rozjela se jí mánie - jakožto čtenář příbaláků vím, že to se může při vysazení antidepresiv stát, proto se mají snižovat dávky, ne to utnout naráz.
    Nicméně mi přijde, že ta paní naprosto postrádá jakýkoli nadhled, že to prostě zní jako z takových těch pohádek o černé sanitce nebo z níželinkované diskuse, zlý establišment nacpe lidi lékama, aby byli oblblí a nedržkovali.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SANTAL: nerozklikla, vyšší moc mě ochránila.

    Neprůšvihově mi přišlo to Remedium. Ale taky mi přišlo, že proděláním výcviku stále člověk nesmí tvrdit, že je psychoterapeut.
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    MAR_TINA: "v soukromé praxi pracuje s lidmi na existenciální úrovni, kterou propojuje se spirituální, osm let praktikuje dzogchen pod vedením Namkhai Norbu Rinpocheho"... rozklikla sis ten kec? dostala ses k perlám typu:

    ....Ze všech způsobů, jak pomoci lidem uvědomit si přirozenost mysli, které znám, je v prostředí a potřebách dneška nejjasnější, nejúčinnější a nejdůležitější praxe dzogchen, nejstarobylejší a nejpřímější proud v rámci buddhistických škol a zdroj samotného učení o bardech.
    Původ dzogchen u byl vystopován zpět a k Prvotnímu Buddhovi Samantabhadrovi, od jehož dob je předáván v nepřetržité linii velkých mistrů až do dneška. Stovky tisíc jedinců v Indii, Himaláji a Tibetu dosáhly a dosahují prostřednictvím této praxe poznání a osvícení. Existuje obdivuhodné proroctví, že „v tomto temném věku zazáří tresť srdce Samantabhadry jako plamen“.
    Mou neustálou oporou, inspirací a vůdcem je v tom nejvyšší mistr Padmasambhava. Se slavnými vlastnostmi velkodušnosti, zázračné moci, prorockého vidění, probuzené energie a neomezeného soucitu je základním duchem dzogchenu, jeho největším vykladačem i jeho lidským ztělesněním....

    Tohle je ten terapeut? No potěš koště...

    Jo a taky věří, že právě on se dostal k té opravdové moudrosti, neb přišel čas, aby byla vyjevena tady plebsu...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SANTAL: ty myslíš ... psychoterapeutický výcvik REMEDIUM?
    http://www.remedium.cz/vzdelavaci-programy/kurz-psychoterapeuticky-vycvik-remedium-iii.php Já nevím, nevypadá to tak průšvihově, ale fakt to nedokážu posoudit.
    Dan Horyna | MAITREA
    http://www.maitrea.cz/dan-horyna
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    A taky si dnes může na dveře napsat "psychoterapeut" kdokoli, asi stejně jako "šarlatán", jen to vypadá jaksi líp...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MAR_TINA: rozhodne ne.... je jako fetak, kterej vi, ze mu to dela blbe a stejne si nemuze pomoci, proto si asi rozumi s Danem ... :D

    Když ale natrefíte na skutečně duchovně vyspělou, zkušenou vědmu, a já jednu takovou znám, dozvíte se toho mnohem víc než u psychologa a za podobné peníze. Přesto nechci být dogmatická a poslední dva roky chodím k psychoterapeutovi Danovi Horynovi. Je to rockový zpěvák a buddhista, takový kamarád. Máme spolu mnoho společného. Myslím, že mi to pomohlo.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MOIRAIN: a nezní vyléčeně, co?
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    Bohnic se děsím. Kurtovali mě a dusili polštářem, říká zpěvačka Horecká - iDNES.cz
    http://ona.idnes.cz/...nili-dusili-me-polstarem-fba-/spolecnost.aspx?c=A161109_090917_spolecnost_jup
    psychická onemocnění jsou zlá a smutná
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    už jste viděli bio aditiva, co šetří životní prostředí?


    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    TAPINA: Ale notak. Už bys mohla se svejma zkušenostma dávno vědět, že tenhle druh lidí trpí naprostým nedostatkem sebereflexe. Chtít po nich nějakou sebekritiku je naprosto nereálný a marný. Naopak si myslím, že je dost symptomatická snaha utvrdit se ve svým bludu.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CORNELA: ŠOK! Darwinova cena je sponzorovaná Pfizerem!
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Tyvole místo aby se chytli za nos a šoupali nohama, protože tady je úplně zjevné, že mladá holka byla blbá jak štoudev, měla z internetu načteno, že očkování děti zabíjí dnes a denně, a tak si myslela, že to nikdo nebude řešit a příčina bude "jasná". A vono ne.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    CORNELA: ufff..... kde nic neni, tam ani smrt nebere.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    imho...

    Roční holčičku zabila matka, nikoliv očkování. Policie ji obvinila z vraždy | Domácí zprávy
    http://www.rozhlas.cz/...olcicku-zabila-matka-nikoliv-ockovani-policie-ji-obvinila-z-vrazdy--1668681
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    Lékařka Štefánia Ebenová: Tradiční čínská medicína je mým smyslem života – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...karka-stefania-ebenova-tradicni-cinska-medicina-je-mym-smyslem-zivota.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam