• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARDYAž moc alternativní medicína - já konkrétně hodně koncentrovaně přednáším.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    SHEALA: tohle je sen každýho restauratéra: Dobrý den, mohli bysme si u vás na pátek zarezervovat celej penzion? Kýbly si přineseme vlastní.


    SANTAL: co MMS, to chilli musí bejt opravdu lahůdka.


    SHEALA: vím minimálně o jedný podobný akci, co proběhla před pár lety v duchu: sjedeme se tabákovým vývarem a poserem se až za ušima.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: Ony ty doby, kdy člověk po maturitě na gymplu (kdy mu nějaké vakcinace a chemtrails na internetu byly ukradené) udělal příjmačky na konkrétní chtěnou VŠ, na tu od září 5 let v kuse chodil a ve 23 byl magistr v oboru, nebyly k zahození. Převládající přísun informací byla prostě ta škola a praxe.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: Já vidím ten problém v tom, že mladí doktoři už stihli být dřív ovlivnění přes Google university, než k nim došlo skutečné vzdělání.

    Teď se na veterinárním fóru dření ty alkalické granule pro psy. Zaplaťpánbu většina je příčetná a šmahem to odmítla jako kravinu, jedna doktorka se tam toho zastává, že to má přece kvalitní složení a oni to udělali tak, aby ta alkalická moč nepoškozovala zdraví (jako ano, v kvalitní laboratoři jde udělat krmivo, které nebude poškozovat zdraví zvířat a nebude obsahovat stopu masa, například, ale PROČ? Ještě tak u těch veganských chápu etické důvody, ale tady k tomu žádný důvod prostě není). Takže jako proč to klientům nedoporučovat, když je to neškodné a z kvalitních surovin. Nepochopí, proč to nedoporučovat, bude klidně šířit odkyselovací blud a ani si toho nebude vědoma.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: nechcete tomu někdo přidělat české titulky?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GENTIANA: začínám tohle sluníčkaření u doktorů, lékárníků apod. považovat za vedlejší učinek nadbytku studentů na vysokoých školách. Může mít 60% populace študované, ale gausovu křivku rozložení schopností stejně neochčijem.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    VYHULENY_UFO: doufam ze ne, ma to malo hitu...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Vaccines: Last Week Tonight with John Oliver (HBO)
    https://www.youtube.com/watch?v=7VG_s2PCH_c
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    SHEALA: mnt, to je fakt real? 8-0
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    SHEALA: Hele, já chápu tvůj boj za všechny utlačované, ale upřímně řečeno, nepouštěla bych se do rozboru životních podmínek v Nepálu.

    Vždycky si vzpomenu na ten internacionální škandál se síťovými lůžky, do kterých barbarsky zavíráme nevinné psychiatrické pacienty. Nakonec z toho vylezlo, že i leckteří psychiatři z cizozemí naznali, že u nich jsou polstrované cely a podobná zařízení zakázaná, takže holt musejí pacoše uklidňovat kýbly něcozepamu, což má taky nevýhody (sbohem, játra), a že leckdy by stačilo prostě jenom omezit výběh na bezpečnou zónu a počkat, až ten amok přejde.
    Přičemž zneužít obojí, aby si personál udělal delší pauzu na kávičku, jde obojí - to není vina síťového lůžka nebo něcozepamu. Ale hezky zfetovaý jedinec úhledně sedí, kouká a vypadá líp na fotkách.

    Ono by se dalo najít víc příkladů, kdy aktivisti páchají víc škody než užitku.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ATREY: Utrpěla jsem rodinný víkend. Švagrová je magistra farmacie, buší se v hruď, jak je při svém vzdělání téměř lékařka - a bejbátko odmítá dát očkovat, protože zlé šemikálije jsou zlé a ONA O TOM NĚCO VÍ, má na to školy.

    Téhle a jiným ezopíčám fakt není ani rady, ani pomoci.
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    mms klystýr!

    Ale jo, pochopila jsem: zatímco nepudu porodit do nemocnice, neb tělo ví co potřebuje a tak ho udělala příroda, budu si dávat pravidelně klystýr, neb to stejné tělo se neumí vy***.

    A vůbec, klystýr vás doopravdy vyléčí z chronických a vážných nemocí, se to přeci psalo již ve Švejkovi, žeano. Takže hupky šupky na další turnus přidat DÁVIDlo KAMP...
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    chcete mít víc energie? Vy*** se z podoby. Ale láká mě představa, že by tohle navštívil Babiš.


    filtr mlčí
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    //ja vam do toho vstoupim odkazem na wiki..

    Menstruační tabu – Wikipedie
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Menstrua%C4%8Dn%C3%AD_tabu#V_n.C3.A1bo.C5.BEenstv.C3.AD
    Ostatní náboženství, jako například hinduismus, menstruaci rovněž vnímají v negativním světle.[9] Například hinduismus zapovídá menstruujícím ženám účastnit se normálního života. Žena tak musí být „očištěna“ předtím, nežli je jí povolen návrat domů. Ženy žijící v jižní Indii nesmí v období menstruace po tři dny spát ve svém domě.

    Na druhou stranu některé kultury stále vnímají menstruaci, zejména pak první menstruaci, jako pozitivní aspekt dívčího života. V jižní Indii dostávají dívky po své první menstruaci dárky a probíhají oslavy, aby si tento zvláštní den zapamatovaly.[10] Podobně tomu bylo také v mnoha indiánských kulturách Severní i Jižní Ameriky i u domorodců v Austrálii a Oceánii, kde byla první menstruace zpravidla vnímána jako přechod od dětství k dospělosti a její dovršení bývalo spojeno s obřadem iniciace. Na druhou stranu ale indiáni vnímali menstruační krev jako zdroj potenciálního znečištění, ženy v tomto období bývaly u některých kmenů izolované ve zvláštní chýši a osvobozeny od domácích prací.
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    ZUZKAOU: no, toto je sice umelkyne, ale data jsou k dohledani i jinde (napr. HRW - https://www.hrw.org/news/2016/12/01/stigma-around-periods-should-end-period) . A fotecky se vesmes podobaji tomu, co postovala SHEALA:.
    Tady je zajimava studie, ktera se vrta v tom, co je u korene techto velmi rozsirenych praktik - verejna kontrola reprodukcniho cyklu zeny tak, aby se lepe dalo zjistit otcovstvi zeninych deti: https://goo.gl/xqA9o1
    Vysledek - je to velmi efektivni, neb zeny disciplinovane dodrzuji pravidla.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SHEALA: z anotace toho projektu.

    Poulomi Basu | FORMAT Festival
    http://www.formatfestival.com/artists/poulomi-basu
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    ZUZKAOU: tak to neni jedina fotka co tam nasbirala. Navic jsem tam nevidela nikde to o storytelling a immersive VR ... ale dobry, dejme tomu ze jsou to fotky chatek na uskladneni zeli a vesnicanky tam vlezly aby se Poulomi Basu vlezla do grantu. Uf.

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    jinak nutit někoho, kdo nechce jednou za čtyři týdny na týden zmizet je blbé, ale nutno naznat, že kdybych mohla během menstruace vypadnout do někteér z místních maringotek a nebo starých myslivcekých bud, co jsou tu po kopcích a nikdo by po mně nic nechtěl a byl v cajku s tím, že po mně nic nechce, tak za mně dobrý.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SHEALA: tklivá fotečka pro evropany jsou jako data?
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    ZUZKAOU:tady máš nějaký dat.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MAR_TINA: tak ono dokud nevynalezli oheň, tak nebyli úplně jaksi homo sapiens. naopak vařená strava pravděpodobně dost souvisí s rozvojem šedé hmoty.

    Žádná tradičná kultura nejí převážně syrovou stravu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam