• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARDYAž moc alternativní medicína - já konkrétně hodně koncentrovaně přednáším.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    PATISLAV: a při tom ty testy stojí vlastně pár mizerných korun. mě taky praktik odmítal 1/2 s tím, že erytrém nemám od kousnutí klíštětem, ale ovádem.
    SARGO: gratuluju, měl jsem to podobně, jen zotavení do jakés takés formy trvalo cca 1/2 - 3/4 roku.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    Můj známý po chronické borelióze a s ní spojenými (psychofarmaky neléčitelnými) depresemi loni spáchal sebevraždu. Správnou diagnózu dostal moc pozdě, měl naplánována ATB viz Sargo, ale už to prostě nevydržel.
    SARGO
    SARGO --- ---
    Omylem jsem si smazala vlastní příspěvek opěvující moderní vědu :-( Nu nevadí, ve stručnosti se zopakuju: antidepresiva (a přidružené duševně hygienické záležitosti) jsem na boreliózu zkoušela, prosím pěkně, ale nezabrala. Zato po koňské dávce atb (byť ne tak koňské, jak píšou na borelioza.cz :-)) to bylo jako vstát z mrtvých, šlo to rychle a ten pocit ohromení si pamatuju pořád. Už jsem měla přišitou diagnózu bechtěreva, tak mi ji zase odšili - od té doby ani jedna ataka se zády, žádné bezdůvodné bolesti kloubů, zmizela taková ta revmatoidní nonstop ztuhlost. Vydržím vzhůru celý den, neupadám do (mikro)spánku po každé akci typu "pověsím prádlo z celé pračky naráz". Zmizela hromada bolístek, které jsem připisovala věku, přílišnému sebepozorování a celkové zvetšelosti a o kterých by mě ani nenapadlo, že by spolu mohly souviset. Je mi teď tak dobře, že jenom když se nad tím jenom zamyslím, nemám daleko k ďábelskému chechotu a tanci hula-hula včetně. :-D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Best-selling 'pH Miracle' author heads to jail - The San Diego Union-Tribune
    http://www.sandiegouniontribune.com/...ies/north-county/sd-no-phmiracle-sentence-20170628-story.html

    odkyselovač jde do vězení za nelegální léčbu.
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    CORNELA: Jako bagatelizace značně vyzněl příspěvek o odpoledním šlofíku i se započítáním kontextu z roku 2006. Proti zbytku v podstatě nic nenamítám.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    Má li někdo energii jenom na dvě hodiny práce, tak to rozhodně není něco, co by bylo "normální". Jinak larvovaná deprese není jenom "něco v hlavě". Psychický onemocnění se jednak bagatelizují, jednak stigmatizují - lidi spiš pochopí tu borelku než depresi, protože depresant je jenom linej, dostane milion dobrejch rad a tak.

    Just sayin.
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    CORNELA: Pardon, že se k tomu vracím (nasraná nejsem, pobavilo mě to), ale tohle je fakt z mého pohledu jedním z hlavních důvodů, proč alternativní "medicína" bují. Pokud ti lékař jako řešení chorobné únavy řekne/napíše, že je taky unavenej a pomůže na to si po obědě dát šlofíka, je to fakt bezva. Ono když je hlavní reakcí banalizace, tak pak nemají lidi platit za metatrony a podobně, že.

    CORNELA: Přeléčenou boreliózu má kde kdo s různými výsledky, to sama dobře víš.
    Můj muž je schopný fungovat celkem bez větších problémů mezi čtvrtou a šestou večerní, jen mi to úplně nezapadá do běžného opotřebení. Cokoliv jinýho je rvaný na sílu, fyzické věci ještě jdou, psychika je horší. Ale nějak jsme zatím nevymysleli, jak se za dvě hodiny života denně uživit a ještě věnovat rodině. Kdyby se řídil tím, na co má síly, neudělá nic, což mu zpětně moc nepřidá. To není únava, ze které se vyspíš a přejde.
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    CORNELA: Jj, "Už vám neni dvacet" aneb sonda do empatie českých doktorů, známe, umíme.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CORNELA: jenže to nemáš roky v kuse. Važ slova, příbuzní unavených bývají zoufalí a snadno nasratelní ;)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    ZUZKAOU: moji rodiče byli nepříčetná a abusivní verze tohodle. Z psychoterapie profituju, ale ... když tak pošta :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ALDEMIK: no právě že se nepozoruje a rve to silou, protože co bolí to sílí, bez práce nejsou koláče, co tě nezabije to tě posílí ...

    (ne, moji rodiče naštěstí byli v tomhle příčetní i když byli vodáci, ale mám docela dost kamarádů, které vychovávali rodiče sportovci a teda ani tu vůli se tradiční osmdesátkovou výchovou ku vítězství nepodařilo implementovat všem.)

    Pesso-Boyden je systém vyvinutý pro baletky a jiné tanečníky, kteří taky jdou přes bolest, aby se naučili propojit to co se jim děje v těle a v hlavě a aby to nešlo proti sobě.
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    ZUZKAOU: Jestli je vyloženě na výkon orientovanej se neodvažuju posuzovat, zvýraznila jsem to proti tomu, že fakt není cíťa, co by stesoval, že ho píchá tamhle a onde.
    Ale děkuji rozhodně za odkaz, budu vést v patrnosti. (A taky mi to nepřijde mimo.)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ALDEMIK: na výkon orientovanej chlap s odchovem sportovních rodičů? Únavovej syndrom?

    Hlasuju minimálně za nějakou psychoterapii orientovanou na tělo. Na propojení těla, které protestuje proti tomu, jak je používáno a mozku, co to prostě doteď urval vůlí to je fakt dobré, jemné a nenásilné a nepotřebuje to nějakou extra silnou motivaci po psychoterapii do začátku. Je to prostě energetizující cvičení a věci se začnou dít postupně.

    Vy to máte kousek do Dejvic a vlastně i na břevno, žejo? Obě zařízení mají dlouhé objednací doby, ale stojí to za úvahu. Třeba jen ty skupiny zaměřené na pesso-boyden a podobné cvičení.

    Dejvické psychoterapeutické centrum
    http://www.dpc.cz/
    « Psychosomatická klinika
    https://psychosomatika.cz/
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    MAR_TINA: tak moje psycholožka uměla s únavou pracovat velice dobře. Ona není specialistka na únavu, ale já jsem tam přišla mimo jiné s únavou. Ale je v Brně :( https://www.muni.cz/lide/102831-jana-kostinkova kontakt.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ALDEMIK: dobrý psychiatr (i průměrný) nemá problém s pacientem, který řekne "měl jsem boreliozu, jsem 5 let unavený a chci zkusit něco od vás, protože už nevím, co s tím." Únavový syndrom snad řeší psychiatř, ale půlka z nich na něj nevěří :(

    Existuje nějaký specialista na únavový syndrom bez ohledu navýchozí obor? Nejlépe jméno a adresu sem.
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    MAR_TINA: Zkusím muže tím směrem ťuknout, někdy. Vůbec mi to nepřijde blbá ani nepravděpodobná varianta, už mě párkrát napadlo, jestli by takový nějaký mechanismus nemohl být.
    U nás je to takový - no, únavový syndrom jako takový, kdy si byl schopný vzít jogurt z lednice a vysílit se tím na půl dne, ten už je naštěstí pryč, ale k normálnímu stavu to má fakt hodně daleko. Zrovna se mi tu včera lehce hroutil, že by chtěl někdy jít se synkem na puťák - a je to při jeho stavu totální sci-fi. Ale druh únavy se během těch pár let buď proměnil, nebo se naučil přes tu fyzickou tvrdě jít (jojo, sportovní rodina), ovšem to, aby měl člověk taky z něčeho radost, na vůli neutáhneš.
    Nu, pardon za OT, už končim. Ovšem borelióza je na alternativní medicínu bezva věc, spousta lidí ví naprosto přesně, jakým super originálním způsobem byste se měli léčit, a radami nešetří...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ALDEMIK: naprosto chápu závažnost vašeho problému a možná ta antidepresiva nejsou úplně blbý nápad. Maximálně se nezlepší nic.
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    CORNELA: zajímavý. bohužel na upnutí na něco se momentálně nedostává energie a přebývá cynismu.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ALDEMIK: Tak to je docela častá věc. Zrovna třeba bolesti koubů, zad (jedno jestli boreliózní nebo jiného původu) fungují tak, že člověka něco bolí, tak tomu ulevuje, čímž si odrovná jinou část kostry, která bolí dál, přestože původní příčina už je dávno pryč.
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    CORNELA: jako že příznaky přetrvávají bez primární příčiny? že na základě boreliozy vznikne nejaky stav, ktere to telo nasledne i prea vymizeni infekce udrzuje?
    co na to v takovém případě zabere? antidepresiva?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam