TAPINA: no, tuhle se mi stalo, že jsem vyhledala rehabilitační kliniku. Sice nabízela lecjakou tmářovinu, ale tomu se dnes už snad vyhnout nedá, a měla jsem doporučení, že jsou dobří. Přičemž taky tak trochu chápu, že nějaké to šamanství a jiné placebo funguje, takže u nějakých těch bolavých zad a jiných problémů nejistého původu se pracuje i s tímhle pro dobro věci.
Takže jsem pohovořila s doktorkou, měla na dveřích přibitej titul, co mě trápí (kulhavá noha, od které jsem nakřivo), byl mi přidělen fyzioterapeut, bylo mi vysvětleno, že mě naučí rozličné cviky na to, abych začala chodit oběma nohama stejně, doposilovala tadyten slabší kousek, narovnala si křivá záda. Nádhera, přesně tohle jsem chtěla, protože neumím ty svoje pohybové stereotypy zanalyzovat, takže se blbě mění, že.
I přišla jsem za fyzioterapeutem a ten mi řekl No, podle paní doktorky máte nějaký hlubší problém, který budeme řešit převážně čínskou medicínou, abychom vyřešili pravou příčinu. Mně vstaly chlupy, řekla jsem, že žádné tmářství na mě nikdo provozovat nebude, maník vrčel, že ale teda to nemám lézt na pracoviště, kde tohle provozují, já mu řekla, že mně teda doktorka řekla, že mě naučíte správně se pohybovat, abych nebyla tolik nakřivo, takže mi je v zásadě jedno, jaký to má ideový podklad, a o žádné pravé příčině hlubšího problému nechci ani slyšet... následoval krátký spor, kdy mi bylo vysvětleno, že jsem zabedněná, ale s fyzioterapeutem jsme se nakonec civilizovaně domluvili, že naše spolupráce by byla zbytečná.
Chtěla jsem napsat sprostý dopis nějakému vedení, ale na webu měli mail jenom někam na recepci a ta recepční za to může ze všech nejmíň.
Ale, kurva, co to je? Pokud doktor nebo koneckonců jakýkoli zdravotník vážně věří jakési lidové medicíně, tak by měl vrátit diplom. Pokud tomu nevěří, ale provozuje to, protože se to lidem líbí, tak jedná neeticky, protože úmyslně používá neúčinné metody.