• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARDYAž moc alternativní medicína - já konkrétně hodně koncentrovaně přednáším.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CAMELLA: (I když, mohl to byt taky vincristine, co si pamatuju). A zvířata jsme dávali domu až druhy den se striktnimi instrukcemi ohledně chcanek, protože se to ven dostává v rozhodne víc než homeopatickem množství
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MOODYCAT: Jo, kolegyni z veteriny se kdysi slusne motala hlava po (tuším) doxorubicinu a to jen, v zápalu boje s nespolupracujicim psem, vzala do zubu potrisnenou hadici od kapacky;)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MOODYCAT: nepotrebuje,)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    MAR_TINA: Ono staci, kdyz si vezmes tu toxicitu tech leciv, a to i kdyz se podavaji v peclive naplanovanych lecebnych davkach. Dokazou ti treba uplne odpalit kostni dren nebo ledviny...a muj “oblibenej” ifosfamid dokaze udelat takovou neurotoxicitu, ze je z cloveka najednou epileptickejma zachvatama se svijejici zelenina.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    MAR_TINA: No, ruzne, je jich totiz hodne. A s ne zas tak velkou nadsazkou se treba muze stat, ze kdyby sis tim polila kuzi, tak ti zacna nekrotizovat :).
    Zjednodusene cytostatika zastavujou rust a zpusobujou umirani bunek, podle toho pak taky vypada, kdyz se nekomu vylejou v kabelce :).
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    PALEONTOLOG: Ona ale potrebuje presne ta, co dostava :).
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MOODYCAT: tak ji rekni at si nasbira vlastovicnik, tam je cytostatik habadej. jako bonus to tu pacosku neohrozi a lecitelka se taky neco dozvi. Win-win-win
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    MAR_TINA: Složení mají především jedovaté a z toho, co jsem četla o zacházení, jsem pochopila, že to není nic, s čím by se člověk chtěl mazlit. Koukla jsem na wikinu a na první dobrou jsem našla obrázek pani s rukama a nohama v ledu a popiskou ve smyslu, že při užití doxetacelu se takhle předchází tomu, aby člověku opadaly nehty. Asi tak. A jak jsem se tak začetla a začala klikat, tak, pravda, nepíšou, co se tak stane, když si člověk vylije do kabelky cisplatinu a pak to čistí, jestli mu opadá kůže, nebo jestli to působí systémově; na pubmedu hledat nebudu. Ale tak nějak je mi povědomo, že cytostatika nejsou nic, s čím se chceš mazlit.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MOODYCAT: jaký mají vlastně cystostatika složení? A jsou hodně nebezpečný pro jedno náhodné použití nebo dokonce i v kabelce?
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    MOODYCAT: To neumíš nehtem odškrábnout kousek omítky?
    I když, kdyby pacientka načůrala do flaštičky, tak homeopaticky významný podíl cytostatik by tam byl taky... .-)
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    CNV: Me spis uplne fascinuje to, ze si nekdo mysli, ze si bude tahat cytostatika v kabelce.
    CNV
    CNV --- ---
    MOODYCAT: Pokud lidi svědomitě choděj k doktorovi a k tomu si stranou dávaj nějaký placebo pro lepší psychickou pohodu, tak nevidím problém. Naopak, takhle by měla alternativní medicína ideálně fungovat :)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    JAJITA: Ten cip ji ale dost pomaha :).
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    MOODYCAT: dost smutný :/
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Mam ted pacientku, co si prala, abych ji kousek cytostatik odebrala vedle do flasticky a ona to mohla donest sve lecitelce, co podle toho vyrobi nejaky zazracny preparat!
    A na zadech mela “cip”, ktery ji pry pomaha, aby se citila dobre a funguje to zazracne :)!
    (Cip je kousek plisku prilepenej naplasti)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ZUZKAOU: chudáci srny :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GENTIANA: ach, pravda - na geniální terapii postavit vedle sebe léčebnu pro vojáky a pro neurotiky bych skoro zapomněla. Jen tam teda není dostatek volných prostor kde je soukormí, pro ... párovou terapii...

    Krmelec asi 2 km od lázní Jeseník.

    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    TAPINA: Jo, to říkám jakožto zkušená bylinářka, že nejlépe to funguje, když si člověk to bejlí natrhá na vrcholu hory za úsvitu sám. Lidem se to nelíbí.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ZUZKAOU: jo, to vyprávěla stařenka mojí mámě, jak se Oldřich Nový a Adina Mandlová jezdili "léčit" ke Schrottovi. Máma si to bohužel moc nepamatuje, neb jí prvorepublikové hvězdy byly ukradené.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam