• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARDYAž moc alternativní medicína - já konkrétně hodně koncentrovaně přednáším.
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    ZUZKAOU: furt ještě ti tam občas chybí čárky, jinak super.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    finální produkt zde - opraveno hnití a zpřesněná cukrovka a mykozy.

    https://zkvaseno.blogspot.cz/2018/03/myty-bludy-1-co-vsechno-se-ve-strevech.html
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    FORTY: ucitelka vyzivy? pod co to spadalo? to se za me neucilo a sexualni vychova v hodinach biologie probihala tak, ze pan profesor biologie vysvetlil divkam, ze ochrana zalezi na nich a nejbezpecnejsi antikoncepce je penicilin mezi kolena.
    FORTY
    FORTY --- ---
    TAPINA: To nám tvrdila i učitelka výživy na střední škole.
    CNV
    CNV --- ---
    TAPINA: A vůbec to není tím, že si k tomu hnijícímu masu dávají šest knedlíků s pořádně hustou omáčkou :D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CORNELA: aha, hm...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TAPINA: už jsem našla nějakou zemědělskou diplomku o siláži a je to tam jasně definováno že některé clostridie a bacilus sp. - ty konkrétní o kterých tam píšou jsou aerobní a navíc jiné jsou vyloženě probiotické. Plus teda patogenní clostridie způsobuje průjem. A kde je průjem, tak to vážně nestihne shnít ;-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZUZKAOU: Ovšem ta myšlenka, že lidi s pupkem nejsou obézní, alébrž mají kalový kámen, ta je dokonalá :D
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZUZKAOU: Ono mezi hnitím a fermentací je dost tenká hranice a spíš je to tak nějak, že fermentace je zpracování bakteriemi, které máme rádi, a hnití je zpracování bakteriemi, které rádi nemáme.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    DAVE_PAGE: Podle veganů nám ve střevech hnijou mrtvoly. Teda maso.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    ZUZKAOU: Kde to hnije, tam je Kompost!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    jinak teda ta část s hnitím je nejvarchlatější, bo jsem tam tam tak volně definovala hnití jen z patologického hlediska na živočišné produkty (nutno naznat že se to objevuje ve veganských textech) a vlastně si vůbec nejsem jistá jak se ten termín používá třeba právě v zemědělství, když siláž nezesilážuje, ale shnije. Doufám že platí, že k tomu je potřeba vzduch

    Pozor na nevhodné kombinace potravin | Doktorka.cz
    http://zdrava-vyziva.doktorka.cz/pozor-nevhodne-kombinace-potravin/

    Pkud jsou bílkoviny přijímány společně s cukry, dochází k jejich hnití a rozkladu na řadu ptomainů a leukomainů, které jsou nevyužitelné a účinkují jako jedy. Enzymatické trávení poživatin je připravuje pro využití v organismu. Bakteriální rozklad jejich využití v organismu znemožňuje. První zmíněný proces nám poskytuje živiny, druhý nás zaplavuje jedy.

    Jak je to s masem? :: Petr Pavlíček
    https://www.petr-pavlicek.cz/products/jak-je-to-s-masem-/

    Maso je jednou z nejméně využitelných a nejhůře stravitelných potravin, neobsahuje vlákninu, neposouvá se ve střevech a hnije tu. Víte, proč s přibývajícím věkem roste břicho? Je to, jak chlapi s oblibou říkávají, pivní bříško? Kdepak, to se ve střevech hromadí ztvrdlé výkaly, kalové kameny. Málokdo ví, že průměrný člověk mezi 40-60 lety má ve střevech zbytečný odpad rovnající se pěti až sedmi procentům své hmotnosti!


    Nadýmání a hromadění střevních plynů? | Poznejte příčiny!
    https://www.detoxikace-organismu.info/nadymani

    Chronické nadýmání může mít dvě příčiny: jednou je takzvané nadměrné polykání vzduchu (aerofagie), když při dýchání nebo během jídla polkneme příliš mnoho vzduchu. Druhou je proces hnití ve střevech, když trávicí enzymy potřebné ke strávení potravy buď chybí, nebo jsou přítomny jen v malém množství. Proto trávení potravy probíhá v tlustém střevě formou bakteriálního rozkladu, v důsledku čehož se tvoří střevní plyny. Rozborem složení odcházejících plynů můžeme zjistit, o jakou příčinu jde. V prvním případě je složení plynů: dusík, kyslík a oxid uhličitý, zatímco v druhém případě: oxid uhelnatý, vodík a metan.

    V druhém případě neprobíhá trávení jídla v žaludku nebo v tenkém střevě správným způsobem, tehdy dochází v tlustém střevě k nežádoucímu procesu kvašení. Trávení jednotlivých živin probíhá pomocí nesprávného trávicího enzymu a na nesprávném místě. Kvůli bakteriím a kvasinkám vzniká hnilobný proces, přičemž jako vedlejší produkt vzniká metan, oxid uhličitý, vodík, atd.

    I přítomnost parazitů ve střevech vyvolává nadýmání a křeče v břichu. Hlavní příčinou je to, že přemnožené parazity narušují procesy trávení a mohou způsobovat zánět střev.

    Poruchy trávení (syndrom dráždivého tračníku, Crohnova nemoc, divertikulóza) také v mnoha případech vyvolávají nadýmání. V tomto případě můžeme zácpu označit za příčinu vzniku nadměrné plynatosti, neboť ve střevech se nacházejí fekální bakterie, které způsobují bakteriální rozklad.


    a dál už to přehrabávat nehodlám.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DAVE_PAGE: doufám že ne. Ale utrpěla jsem v pátek přednáškou dvou absolventek vysokoškolského studia o výživě ze zemědělky o tom jak jsou prospěšné fermentované potraviny a bylo tam hnití i toxiny. Tedy v té části co jsem slyšela, na většinu jsem se raději vzdálila a úpěla jsem na baru....
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    ZUZKAOU: a to "hniti" je tedka nejakej trend? Jeste jsem na to nikde nenarazil. Odkyselovani uz tolik nefrci, tak se hleda neco jineho?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZUZKAOU: Mně to přijde dost dobrý (kdyžtak sem pak hoď odkaz na finální verzi, bude se hodit jako střelivo po blbcích). Ještě bych tam třeba nějak zakomponovala rychlost obnovování střevní sliznice, protože ono se logicky dost těžko něco usazuje na povrchu, který se neustále velmi rychle odloupává a odjíždí pryč.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Kdyby se vám chtělo zkontrolovat, jestli neplácám v rámci osvěty moc velké voloviny, případně jste věděli o nějakém pěkném zdroj k napsaným tvrzením že ve střevech nic nehnije, neplesniví, neusazuje se a není potřeba je detoxifikovat, tak budu ráda. Pište to prosím do komentářů v textu.

    korektura jazyková ještě proběhne.

    Co všechno střevo nedělá - Dokumenty Google
    https://docs.google.com/document/d/1PN_p8aBNlnCqAHphjbYEhV8WetpIwN4TKbsxYfa0TU8/edit?usp=sharing
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    POZITRON: ale jako Rüdiger Dahlke sem patří včetně kompletního díla. Já ho neznala a kdosi mi radil, že když mám henty psychopotíže, tak jsou tam myšlenky, které bych mohla shledat zajímavými - ale jsou to sračky tohoto typu.
    HARDY
    HARDY --- ---
    ZUZKAOU: "cukr v hlavě" jestli myslíš tu povedenou irisdiagnostiku malýho dítěte.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    POZITRON: má inzulín na mozku - to bylo onehdá v černé kronice...
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    POZITRON: Už to chápu. Kamaráda, co si píchá inzulín od sedmi let, doma neměli rádi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam