• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARDYAž moc alternativní medicína - já konkrétně hodně koncentrovaně přednáším.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Ja mam pracovni hypotezu, ze tak v trictvrte roce se decko dostane na uroven (spise hloupe) kocky, kdy bajecne funguje, ze nejoblibenejsi je ten, kdo mu da najist a kdy je nejlepsi jidlo to kradene, nebo aspon vysomrovane.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TAPINA: což tak nějak koreluje s tou druhou polovinou prvního roku ;-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZUZKAOU: Já bych to období totální provázanosti osobností skoro omezila na dobu výlučného kojení. Jakmile začne lidské mládě jíst pevnou stravu, tak je už celkem jednoznačně schopné dát najevo, co si myslí o matce a jejích praštěných nápadech.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TAPINA: ehm, no ta teorie je do jednoho roku, respektive definitivně to končí obdobím vzdoru. Ale i takhle podanná teorie je naprd.

Prokazatelně jaksi v obobí kdy se tvoří připoutání (attachement), tedy 6-8 měsíc dítě jaksi vcelku jednoznančě rozlišuje "matku" - tedy osobu, co o něj nejčastěji a nejsoustavněji pečuje a další lidi a když matka je a není.
    Před tím je mu to spíš jedno, klíčové je, že se o něj někdo stará, i když pokud je to ten a samej člověk, tak bejvá dítko spokojenější.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    TAPINA: a úderem třetích narozenin se odpojí? a co nedonošenci, odpojují se k výročnímu dni porodu, nebo k výročnímu dni, kdy měli stanovený termín? a co termín u dětí z vyvolávaných porodů? otázky, samé otázky...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GENTIANA: Zjevně. A nikdy nepřestanu žasnout, do jakých extrémů se ještě dá jít. Dítě do tří let vnímá sebe a matku jako jednu osobu? Jsou ti lidi dementní, že nemají žádnou vlastní vzpomínku z doby před třetím rokem, aby věděli, že prostě ne?
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    TAPINA: by me zajimalo, co vede tyhle ezopice, ze musi nekomu vyrabet pocity viny? Nebo si takhle lesti ego, ze kdyz ja jsem kysla s deckama deset let doma, tak budu tvrdit, ze je to jedine spravne a ostatni jsou blbi?
    CNV
    CNV --- ---
    TAPINA: "Jak je však možné, že se za stejných podmínek nakazí jen některé děti a jiné ne?"
    PROTOŽE IMUNITA?!
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    VYHULENY_UFO: vyvojaky se mě libí víc :)
    TAPINA: jasný chápu :) Mmch to je na ponorku i pro to dítě.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: zvádla jsem dočíst jen po Magdalenčinu slovní zásobu hodnou deváťáka.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SHEALA: Mně explodoval mozek u té části, kde z holčičky, na kterou rodiče kašlali a šoupli ji do jeslí, vyrostl introvert. Boha jeho! Především introvert by se měl nenásilně, ale účinně, začít začleňovat do kolektivu co možná nejdříve. Introvert je vrozený typ osobnosti, nikoli získaná duševní porucha. A když člověk s tímhle nastavením prožije první tři roky života v domnění, že svět se za běžných okolností skládá z něho a dvou, tří nejbližších (kteří jsou málokdy přítomni všichni naráz), zatímco zbytek lidí venku je jakási kulisa, se kterou není nutné přímo interagovat, tak ta srážka s realitou ve třech letech fest bolí. O tom bych mohla vyprávět romány.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    SHEALA: to spise bych navrhl, aby sis pekne ukoly rozepsala, zamyslela se nad nima a mozna nejaky mensi vyvojovy diagram (a nebo jine kreslenicko) by neuskodil :D

//jestli ti prijde rada dobra, posli mi kdyztak nejakej bitcoin a nemusi to byt zrovna jeden celej
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    TAPINA: taky zvracím. WTF? Ezo švihlý požadavkem na "tradiční rodinu"? Jestli jsme to s tím řešením deprivace dětí nepřehnali na druhou stranu.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Zvracím. A doporučuju dočíst do konce, jedna perla za druhou. Věděli jste, že dítěti do tří let nevratně ubližujete, když si od něho jdete na hodinku zaběhat? http://www.evabenek.com/nemoci-deti-a-jejich-psychosomaticke-priciny/
    JON
    JON --- ---
    SHEALA: dokud si clovek z MindMappingu odnasi "malovani bublin" (misto radku s odrazkama) tak je to imho neskodny a na nektere veci je to lepsi nez linearni seznam.
    Ale na tom neni nic objevnyho co by se dalo coachovat za $200+ / h.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    Aktuálně řeším, jak sama sebe zorganizovat. už delší dobu uvažuju o tom, že skusím nějaký mind mapping software, ale jak jsem do toho začla zabředávat, začíná mi to smrdět nějakou ezoterikou :(
    Mind Mapping 101: What, Why, Who, When | MindMaps Unleashed
    https://mindmapsunleashed.com/mind-mapping-101

“The Mind Map® is an expression of Radiant Thinking and is therefore a natural function of the human mind. It is a powerful graphic technique which provides a universal key to unlocking the potential of the brain. The Mind Map can be applied to every aspect of life where improved learning and clearer thinking will enhance human performance. A ještě nějaké plky o skrytém potenciálu.

Nepotřebuju nalézt svůj skrytý potenciál, stačí mě rozdělit úkoly do asi 5 okruhů - škola, aktivismus, asistence, tatínek, trance party Mindcircus. Ale zatím mám v hlavě sečku, páté přes deváté. Akorát když používám blbníček, tak to ještě nezabírá. Nějak potřebuju mít přiřazený, zvýrazněný, co patří kam, a co nepatří vůbec nikam, je to jenom nějaký ad hoc.

Kam zařadit fotografa, co mě fotí pro něco, co souvisí s Mindcircusem, ale ne tak docela úplně? A napřed to jde někam do časáku pro teenagery. Nebo sociální rehabilitace se týká studia, ale řeším to přes organizace, co normálně řeší asistenci, a podobně.

No, nic, když jsem tu v auditku uvažovala nahlas, třeba mě něco napadne :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CNV: škoda že to nenapadlo Slukovou, dotaz a jestli tedy mají dotyčné i leaky vagínu bych položila velmi ráda.
    CNV
    CNV --- ---
    GENTIANA: Když máš leaky gut, tak samozřejmě!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Ex naturopatka s certifikatem z amerických insitutů píše blog o svých bývalých kolezích.
    Naturopathic Diaries - Confessions of a naturopathic doctor
    https://www.naturopathicdiaries.com/

stručné shrnutí od Lídy Hamplové
    Onkologičtí pacienti riskují svůj život, když zkouší „alternativní medicínu“, říká bývalá naturopatka - Zdravotnický deník
    http://www.zdravotnickydenik.cz/...-zivot-kdyz-zkousi-alternativni-medicinu-rika-byvala-naturopatka/
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ZUZKAOU: biologové to umí vcelku jasně popsat, ale tyhle tmářky, čakrabáby, ezopíče nebo naivky obvykle nejsou biologové, takže jsou schopné si myslet a následně vesele blábolit o tom, jak ta candida ze střeva prosákne někam, kamkoli.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam