• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARDYAž moc alternativní medicína - já konkrétně hodně koncentrovaně přednáším.
    Klub na vkládání odkazů na články, rady, komentáře či weby s alternativní medicínou a trendy v léčitelství, u kterých začíná rozum stát.
    Bereme i domorodičky a podobná s medicínou příbuzná témata. 
    ZÁKAZ KRMENÍ TROLŮ

    Souhrný rozbor skeptiků Sysifos: Alternativní medicína autor:Jiří Heřt

    Čím vším se lidé v 21. století léčí a myslí to vážně. Nejsou některá prohlášení léčitelů a "odborníků" až nebezpečná a příliš zavádějící? 
    Může jít o život? Čtěte pravidla:

    Pravidla: 
    1) Vkládáme odkazy a knim třeba krátký komentář, popř. své zkušenosti, zážitky, co jsme kde zaslechli apod. 
    2) Dělat si z toho srandu není OT.  
    3) Krátká diskuze k věci je přípustná, drží-li se nezáporných hodnot palečků. 
    4) Pokud se vám to tu nelíbí,  nečtěte to!
    rozbalit záhlaví
    DIVA
    DIVA --- ---
    CAMELLA: hej! Diky .) sestra v tlfnu rikala ze asi lekarnice mela obavy z nejake alergicke reakce a podobne podezrelosti .)

    BALAENA: byla to tak vestevnice, mezi tricitkou a smrti .)

    CAMELLA: je tam jmenovite Pripravek Biseptol s jidlem, pitim a alkoholem. Pripravek se uziva behem jidla nebo brzy po jidle. Behem lecby ma pacient pit hodne telutin. Pak je uz tehotenstvi a kojeni (ale precetla jsem to cele a neznepokojilo me to) ,)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    DIVA: ono se to tak dřív udávalo, že se k biseptolu kyselé nesmí vůbec. takže pokud příslušné lékárnici bylo sto třicet let nebo tak nějak, tak jen zanedbává celoživotní vzdělávání, na škole se to tak ještě učila

    Biseptol a kyselé | uLékaře.cz
    https://www.ulekare.cz/poradna-lekare/biseptol-a-kysele-91631
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    DIVA: tak zrovna u biseptolu se kyselý fakt nesmí :)
    DIVA
    DIVA --- ---
    MAR_TINA: presne, ptam se ji jako v jakem rozmezi od poziti leku (coz je à 12h). No ne, proste celou dobu uzivani, plus 12h (cili kdybych mela hned zhresit, prvni pilule az nasledny interval)

    CAMELLA: biseptol. Konkretne jsem stravila cast ctyrhodinove cesty vlakem vsede v ulicce. Nasledny den krev v moci + obvykle projevy zanetlive reakce. Zasla jsem k obvodacce nacurat, protoze mam mesic cerstve nitrodelozni telisko a chtela jsem mit jistotu, ze odtud vitr nevane. Ani nevim, ale zrejme je to taky atb? Jist to nebudu, uz dalsi den jsem byla lepsi, dneska bez projevu. Jen me zajimalo, wtf ta pani magistra mela se mnou v umyslu .) Zajdu tam se vyjadrit kazdopadne.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    DIVA: a co je to za léky? Mě jednou lekarnice u atb řekla, ze nesmím mléko, v pribalaku nic, po konzultaci v jiné lékárně a tady mi bylo řečeno, ze je to blbost.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    DIVA: kdyby to bylo před a po požití léku v hodinách, ještě bych jí věřila.
    Takto - celý den, celou dobu si myslím, že lékárnice měla chuť na zelňačku :)
    DIVA
    DIVA --- ---
    Obdrzela jsem od lekarnice k vydanym lekum pokyn nejist nic kyseleho po celou dobu aplikace preparatu. Na dotaz co s kastrolem zelnacky poradila rozdat potrebnym. V pribalovem letaku nic, sestra v ordinaci odkud vzesel recept mlzila. Je to to co si myslim? Odkyselovani v primem prenosu? Zvazuju dojit tam a doptat se na vse, co jsem v uleku spolkla .)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    ZUZKAOU: no a obětujou jednu ověčku a pojedou dál.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    K_A_R_K_U_L_K_A: jo - to má pravdu. Mlaskaj u toho tahání peněz moc hlasitě a přestaly jim stačit "pipiny", zjistili že z těžce nemocných jde vytáhnout mnohem víc.

    Hurá společenské objednávce.
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    HARDY: bože, to je kráva
    K_A_R_K_U_L_K_A
    K_A_R_K_U_L_K_A --- ---
    S Krutilovou jsme ukončili spolupráci, oznámila šéfka centra Aktip, jehož praktiky mapoval televizní dokument | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
    https://www.irozhlas.cz/...1805311259_sam?_ga=2.181796197.351095945.1527496223-1046696006.1505821620
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    HARDY: Zbyněk Passer and his crew.

    Navazují na program, co měla Kociánová v Rozhlase
    Kupředu do minulosti | Dvojka
    http://www.rozhlas.cz/dvojka/kupredudominulosti

    Kupředu do minulosti, s.r.o., IČO: 06614671, 31. 5. 2018 - Obchodní rejstřík | Peníze.cz
    https://rejstrik.penize.cz/06614671-kupredu-do-minulosti-s-r-o
    HARDY
    HARDY --- ---
    Když už to tady tak podrobně sledujeme, tak vyjádření Klímové na friendly serveru.
    Jarmila Klímová: Dokument České televize je účelový a manipulativní (1. díl) - Svobodné Universum
    https://www.kupredudominulosti.cz/...-jarmila-1d-dokument-ceske-televize-je-ucelovy-a-manipulativni/
    Apropo - nevíte, co to je za server? vznikl v lednu, název Kupředu do minulosti za a) nedává moc smysl b) zní jak název oddílu na skautském táboře c) první hosti Cílek, Kuras, Klímová (není tam poprvé), Höschl naznačují, že se bude jednat o další solidní oddíl českého internetu.
    GONCCHA
    GONCCHA --- ---
    PALEONTOLOG: tak to nevim no... Leda by to byly dve narodne vedeny registrace (tj.dve na sobe nezavisle vedeny registracni procedury v kazdym z tech statu). Ale jsou jiny (levnejsi) moznosti rozsireni registrace, ktery dostanou danej lek na trh dalsich statu (ted mluvim teda jen o evrope).
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    GONCCHA: v tomhle detailu mas nejspis pravdu, ale to je formalita. Kdyby vsechny sukly fungovaly stejne, nedalo by se vysvetlit, proc ma na nemeckym trhu wobenzym min aktivnich slozek nez v cr. Kdyz jsme resili vyvoz produktu, tak tohle nikoho nezajimalo, byl to jak bianco sek.
    GONCCHA
    GONCCHA --- ---
    PALEONTOLOG: to neni uplne tak pravda. SUKL vzdy musi schvalit vstup na cesky trh. Obvykle se jedna o mezinarodne vedenou registraci, tj.napr. francie vede registracni proceduru, ale cr a x dalsich statu evropy se ji ucastni a aktivne se na ni podili.

    Noa homeopatika maj (ikdyz se protlacili mezi leciva) zvlastni status a jejich registracni dokumentace jsou v podstate prazdny desky :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: Simtě, veterináři mají veřejně přístupný seznam členů komory (lidští doktoři nakonec taky) a myslíš, že tam někdo něco hledá, nebo vesele chodí k podvodníkům?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MAR_TINA: vim já? To bude kompulzivní chování, takže imho někde navázané na poruchy spojené s úzkostí a čertví čím v dětství.

    V diagnostickém manuálu to není, jednota mezi psychiatry nepanuje...

    http://www.psychiatrictimes.com/addiction/pathological-lying-symptom-or-disease
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZUZKAOU: jak vzniká? Máš nějaký stručný pochopitelný odkaz? Dost by mě to zajímalo. Setkala jsem se v životě blízce s osobou, která svoje okolí hodně vodila za nos, včetně lži o státě, ve kterém žila, a musím říci, že pozdější prozření mě dost sejmulo.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    A jinak si myslím, že v ČR by měla existovat povinná databáze absolventů vysokých škol. Sekretářky to tam po ukončení nasází a přístup z venku může být prostě zadám jméno, příjmení, případně datum narození, název školy a fakulty a ono mi to vydá výsledek ano / ne, tedy žádné nové údaje o osobě.

    Abych si, pokud jdu k někomu třeba na psychoterapii, mohla ověřit, že ten diplom na zdi je pravej, a nemusela psát žádost bůhví kam.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam