OMNIHASH: Asi tak. Moje léky, bez kterých nemůžu fungovat, přestal GSK dodávat do Česka a asi dva měsíce nebyla náhrada. Za krabici dala pojišťovna 161 korun a já 338. Celkem 499.
I poptala jsem se po okolí a přesně to samo na Slovensku stojí 36 eur a nějaké drobné a pojišťovna hradí 30 eur.
Kdo komu cpe jaké zájezdy k moři, netuším, obávám se, že doktor mi předepíše tuhle věc bez ohledu na to, kdo mu dá jakou propisku prostě proto, že mi nic jiného na mé potíže nezabírá. Mno, a kdyby dostal deset procent, tak za mě je to padesátikoruna za měsíc. Jasně, budu-li počítat, že osm hodin pracovní doby, z toho šest ošetřuje pacienty, půl hodiny na jednoho bez pauzy, tak to je 60 pacošů týdně, takže 240 do měsíce, takže kdyby každému pokaždé něco takového předepsal, tak to je dvanáct tisíc. Já nevím, kdo by se za tohle dal koupit - kromě toho, že si myslím, že spíš dostane propisku, tričko a dva notýsky.
Já kdysi pracovala v hotelu a taky jsem se naposlouchala, jak ti dýleři rohlíků a piva cpou objednávačům úplatky horem dolem, strašlivé peníze, hlavně od lidí, co v oboru nikdy nepracovali. No, to možná cpou řediteli Makra, ne někomu, kdo by udělal obrat v řádech jednotek milionů. Jo, dostávala jsem reklamní propisky, bločky, občas tričko, pivovary a limonádovny dodávaly sklenice a podobé věci, aniž cokoli řešili, jak si člověk řekl, takže ano, kdybych chtěla domů zástěru s logem mattonky, mohla jsem si ji odnést.
Obávám se, že ti řadoví doktoři na tom budou úplně stejně, z toho mého počítání hausnumer vychází, že doktor předepíše za 120 000 měsíčně, což je necelý milion a půl ročně. Takže za to, že dostane hrst propisek, kalendář a vzorky aspirinu, ho fakt nevytrhne.