• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARDYAž moc alternativní medicína - já konkrétně hodně koncentrovaně přednáším.
    AIJA
    AIJA --- ---
    MAR_TINA:
    Ale prosím tě, na ječný zrno je nejlepší mateřský mlíko:-)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    OMNIHASH: Asi tak. Moje léky, bez kterých nemůžu fungovat, přestal GSK dodávat do Česka a asi dva měsíce nebyla náhrada. Za krabici dala pojišťovna 161 korun a já 338. Celkem 499.
    I poptala jsem se po okolí a přesně to samo na Slovensku stojí 36 eur a nějaké drobné a pojišťovna hradí 30 eur.

    Kdo komu cpe jaké zájezdy k moři, netuším, obávám se, že doktor mi předepíše tuhle věc bez ohledu na to, kdo mu dá jakou propisku prostě proto, že mi nic jiného na mé potíže nezabírá. Mno, a kdyby dostal deset procent, tak za mě je to padesátikoruna za měsíc. Jasně, budu-li počítat, že osm hodin pracovní doby, z toho šest ošetřuje pacienty, půl hodiny na jednoho bez pauzy, tak to je 60 pacošů týdně, takže 240 do měsíce, takže kdyby každému pokaždé něco takového předepsal, tak to je dvanáct tisíc. Já nevím, kdo by se za tohle dal koupit - kromě toho, že si myslím, že spíš dostane propisku, tričko a dva notýsky.

    Já kdysi pracovala v hotelu a taky jsem se naposlouchala, jak ti dýleři rohlíků a piva cpou objednávačům úplatky horem dolem, strašlivé peníze, hlavně od lidí, co v oboru nikdy nepracovali. No, to možná cpou řediteli Makra, ne někomu, kdo by udělal obrat v řádech jednotek milionů. Jo, dostávala jsem reklamní propisky, bločky, občas tričko, pivovary a limonádovny dodávaly sklenice a podobé věci, aniž cokoli řešili, jak si člověk řekl, takže ano, kdybych chtěla domů zástěru s logem mattonky, mohla jsem si ji odnést.
    Obávám se, že ti řadoví doktoři na tom budou úplně stejně, z toho mého počítání hausnumer vychází, že doktor předepíše za 120 000 měsíčně, což je necelý milion a půl ročně. Takže za to, že dostane hrst propisek, kalendář a vzorky aspirinu, ho fakt nevytrhne.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    OMNIHASH: hus! jen si vzpomenu na FCPA audit a je mi porad jeste blivno a pak si zensky zacnou pudrovat vnitrky detskym zasypem a mas vystarano:D
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CDR: mrkni se, kolik ty léky stojí. Nebo vakcíny. Kdyby úplatek lékaři činil 10 %, přišel by si doktor na stokoruny za měsíc. Prostě na částku smesnou a nehodnou riziku vůči běžnému měsíčnímu příjmu. 10 % je hodně dobrý nadhodnocené.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    No právě...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    OMNIHASH: No pro. Ale furt se jede o tom, jak jsou podplácení řadoví doktoři.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    TAPINA: tahle víra, že máš jako řadovej doktor nějakej větší insight do fungování nadnárodní společnosti s rozpočtem na úrovni ČR, to je jak kdyby indickej techsupport tvrdil, že má přehled o legálních aktivitách Microsoftu, protože už deset let radí zmatenejm amíkům, ať to zkusej vypnout a zapnout a widle prodává vedle v obchodě Rašíd na pálený cédéčka a nikoho to netrápí.
    Oni ty všechny audity, etický komise a kontroly integrity nevznikly z čistýho autruismu, ale po nějakejch reálnejch průserech. A nějaký uplácení doktorů zájezdama k moři a firemníma bazmekama je až někde vzadu po lobbování na legislativní úrovni a následným tlačením svejch produktů managementu, ať už v pojišťovnách, nebo v nemocnicích. Ono je přece jenom efektivnější překecat 200 poslanců o zvýšení ochranný lhůty o půl roku, nebo primáře, ať koupí tvůj gamma nůž než pět tisíc doktorů, aby babkám předepisovali dražší mazání na klouby.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    CDR: hele, delam it a partnerska setkani jsou zcela bezna. lidi z obchodniho furt nekam jezdi. ted byli na partnerskym setkani v alpach, kde jim nejmenovana zahranicni firma zaplatila pobyt.

    kazdy vi o it lobby... kazda nadnarodni it firma ma preci program pro praci s prodejci, dyleri ci klienty. kdybys ty videl, jak se ve statni sprave soukromnici predhaneji, aby dostali zakazky.
    nebo takovy zakazky v nemocnicich. pomatuju si nejakou bulovku, kde sis napriklad bez Horacka ani neuprd. farma loby teorie :D
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CDR: Který mají úplně všichni. A pak taky běží omezení od pojišťoven, kolik maximálně balení můžeš předepsat, než se začnou cukat s placením.
    CDR
    CDR --- ---
    znovu upozorním, že nepíšu o spiknutí.
    A že to dělají všichni doktoři, všechny pojišťovny, všechny nemocnice.
    Ale jde o peníze. Jsem realista.
    CDR
    CDR --- ---
    TAPINA: ale zde přeci běží i odměnový program za počet předepsání daného léku
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CDR: Pořád platí, že jim v lázních uděláš přednášku o svém léku a oni pak kujóni klidně předepíší generikum, pro které ta fakta z přednášky platí samozřejmě taky. Funguje propagace, samozřejmě Ale lobby? To už je pak lobby a podplácení i když Billa má kafe v akci a běží na to reklama v televizi.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    CDR: od patentu na molekulu. tři, pět let z nich ti sežerou klinické studie a schvalovací řízení
    CDR
    CDR --- ---
    TAPINA: těch pár let je deset, ne?
    CDR
    CDR --- ---
    TAPINA: ale no tak .) Taková ta školení v lázních atd., jiné benefity, to se moc nešíří, ale není to ani tajná informace.
    Každá větší farmakologická firma má přeci program pro práci s dealery a doktory.
    A na úrovni pojišťoven, který lék se proplácí a který ne, se jedná o velké peníze.
    Rozuměj, nepíšu o "big pharma lobby".
    Píšu o stejné lobby, jako je zbrojařská, uhelná, solární, lobby autodopravců atd...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CDR: Ne, i tohle jsou spiklenecké žvásty. Krom toho, že na patentovaný negenerocký lék máš pár let, které taktak zaplatí jeho vývoj, pak jdou generika na trh můžeš sice přesvědčovat doktory, aby předepisovali ten tvůj originál, ale nevyplatí se do tohooc investovat. Protože představ si, oni by klidně je-li k móři a pak předepisovali, co uznají za vhodné.
    CDR
    CDR --- ---
    chudák Jazz tady dostává na prdel, musím se ho trochu zastat, byť celé "vlákno" vzniklo obhajobou kripla Duška (kdo zaštiťuje svou autoritou vrahy, zloděje a podvodníky, je kripl).
    Vy jste se mu vysmály kvůli farma lobby.
    Jenže - jsou tu přeci mezi námi lidé, kteří ve zdravotnickém systému pracují a ti by to měli potvrdit - je farma lobby ve smyslu konspiračním -
    to je ta, co má v trezoru schovaný lék na rakovinu, ta co vyrábí vakcíny záměrně tak, abychom po nich byli nemocní, ta farmalobby, která nás záměrně !onemocňue" rakovinou, abychom byli závislí na jejich produktech.
    Ta farama lobby, která nám tají, že veškeré nádory vyléčíme meruňkovými peckami, kořenem pampelišky a marihuanou.
    To je tajná informace, sdílejte než to smažou.
    Tak tahle farma lobby je samozřejmě píčovina, na tom se shodnem.
    Pak je ale reálná farma lobby.
    Vytvořit si stálou skupinu pacientů, kteří budou doživotně závislí na vašem patentovaném negenerickém antidepresivu, hypnotiku, anxiolytiku, to je přeci obchodnický sen, ne?
    Propracovaný systém korumpování doktorů či vedení nemocnic, případně manažerů zdravotních pojišťoven ve prospěch daného preparátu. Lázně, dovolené, obchodní benefity...
    To jsou reálné věci, ne spiklenecké žvásty.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    MAR_TINA: já zas měla babičku, která byla alkoholička, kouřila 100 denně, byla těžce obézní a líná jak veš a zemřela v 78 na melanom, nikoli na zkamenělá játra nebo ucpané cévy.
    A taky mám tetu, které není ani 60, chlastá, kouří jak sádrovej ježek, je anorektička a líná fňukna a má osteoporózu jak prase, ke které jí bezpochyby zdravý životní styl pomohl. A co dělá? Lituje se, že je chudinka malá ubohá, že ona se musí šetřit, hlavně nesmí upadnout, protože by si mohla něco zlomit, takže nemůže cvičit, nemůže ani na procházky chodit, nic nemůže, než sedět v bytě pokrytém tlustou vrstvou kočičích chlupů a koukat na telku, protože kdyby upadla, tak by se polámala, a kdyby něco dělala, tak by upadla...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    PALEONTOLOG: mám strýce diabetika, celý život chlastá a nedrží dietu. Dostal se k dialýze, v 79 letech. To chceš :). Spousta z nás mrkvožroutů tu nebude. Jenže nikdo to neví předem.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MAR_TINA: podívej, já ho taky chápu, proto to píšu. ono se to lehjko řekne, aby diabetik na vozíku nežral sladký. ale jako co jinýho mu zbývá ? určitej typ lidí radši při neřesti zhebne, než aby žili dlouhej nudnej život.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam