• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARDYAž moc alternativní medicína - já konkrétně hodně koncentrovaně přednáším.
    KAERO
    KAERO --- ---
    GENTIANA: jak je to s overenim cinske mediciny vedou? teda jde mi spis o to, ze nejspis budou cinske casopisy s clankami overujicimi funkcnost TCM 'vedeckou' metodou. pokud tyhle casopisy budou v cine 'uznavane', pak by tu mohl byt ceklem rozkol vedecke obce. zase otazka jestli klasicke zapadni metriky casopisu a clanku jsou v cine pouzivane?
    minimalne ze sveho oboru vim ze cinske odborne casopisy jsou svet sam pro sebe. obvykle do zbytku sveta proniknou jen cinane co stazuji na nejake zapadni univerzite. v medicine to bude asi podobne? vyzna se tu v tom nekdo?
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Malin Nunez: Prsní implantáty mi sebraly to nejcennější, zdraví mé i mého syna! | Kafe.cz
    https://www.kafe.cz/...-nunez-prsni-implantaty-mi-sebraly-to-nejcennejsi-co-mam-zdravi-20200101.html
    Vesměs kecy, ale všimněte si zmínky, že silikon způsobuje autismus skrze kojení.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Dalsi vitezstvi tmaru...
    Mao triumphant: The World Health Organization officially embraces traditional Chinese medicine quackery - RESPECTFUL INSOLENCE
    https://respectfulinsolence.com/2019/05/29/mao-triumphant/
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    JAZZZ: Však taková horečka taky nechce "léčbu" (jakou kromě toho srážení?), ale vysvětlení, že malé děti reagují horečkou na každý prd a časem je to přejde.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CNV: A nezapomenout k tomu chlebu vysadit lepek.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    CHEVALIER: Nastesti ne. Delal to pod vlivem piva, na zemi, pri obradu zavirani nebe.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    CORNELA: takze ti dava smysl to kombinovat? pokud neni ucelem co nejrychleji streva zpruchodnit, ale resit nejasnou pricinu obtizi (spis nez plisne a viry to muze byt i spatna strava, ale whatever), tak proc ne. strava bohata na lepek je samozrejme hutnejsi, takze tam souvislost bude a co si pamatuju kdyz jsem jako malej zdlabnul na posezeni celej hrnec boruvek tak ty taky dokazou prohnat. vlastne jsou ty rady docela rozumny az na ty homeopatika, ale zas proc k ucinne lecbe neprihodit trochu placeba at ma clovek pocit, ze krome boruvek a seminek, tak dostane nejaky pilule zejo.

v kontrastu s tim, kdyz jsem sel s dcerkou k pediatricce s horeckou, tak mi rekla ze to asi budou zuby, at srazime teplotu a prijdem kdyz se to za 4 dny nezlepsi. zadny injekce ale taky zadna lecba. a mozna je to tak nejlepsi.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    CNV: Ta představa, jak někdo dává patnáctiměsíčnímu dítěti Strongold na zátylek...
    CNV
    CNV --- ---
    Hlavně ten mix. Jedné paní kdysi pomohl chleba (patrně nejen kváskový, ale i celozrnný, jak bývá zvykem), takže ihned doporučí chleba. Jiná střelí od boku homeopatikum, přitom když už teda homeopatii, tak by se měla správně vybírat na míru podle dalších příznaků. A Jozef vidí červy všude, kam se podívá.
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    BERUSKA_CA:
    Jo a “pri tom” budes rvat jako zkusena prostitutka.
    A co dělal při pilotáži?
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    CNV: dobře tam píšou, že lněné semínko je na zácpu a uhlí zas na průjem. problém vidím hlavně v tom, že doktoři z vysoké školy života to radí kombinovat, protože si matně pamatujou, že tyhle věci nějak působí na trávicí soustavu a jsou líní googlit jak :)
    CNV
    CNV --- ---
    Rady z lidu v té nejlepší podobě. Dítě má zácpu: tak to musíte dát borůvky, uhlí, lněné semínko, aloe, kváskový chléb a homeopatikum Silica, k tomu vynechat lepek a vyhnat parazity. A hlavně ne k pediatrovi, ten okamžitě vytáhne zásobník injekcí a napíchá dítě sračkama!

KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    CNV: hele není, i většina biomatek jí radila, že pneumonie není prča. Paní žije v USA a nakonec psala, že sedá do auta a pro ty zlé ATB teda jede a pak bude dítě prolejvat dubovou kůrou a vařit špagety s česnekem.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    TAPINA: Chiara je italske jmeno. Mozna ji ma s cizincem.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    KAERO: oxygen a pneumonia, slova, který opomněla pochytit v český škole, takže je poprvé slyšela až od těch cizáckých doktorů

TAPINA: češka v zahraničí. cizinka tady by nenapsala "hlubokej a tuberáckej"
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KAERO: To bude nějaká Češka žijící v cizině nebo cizinka žijící v česku, to jméno dítěte taky není úplně místní. Takové bývají nejzběhlejší v tom, jak by se zdravotnictví mělo správně dělat (protože vždycky to dělají úplně blbě buď tam, nebo tady, ale někde určitě jo).
    KAERO
    KAERO --- ---
    CNV: jo, ten oxygen tam je divny.
    CNV
    CNV --- ---
    KETHAMINA: Není to troll? Je to takový... podezřelý.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KETHAMINA: hele ale tohle už je normální zanedbání péče, ne? Přemýšlím jestli chci vědět, co jí poradili.
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    Jedna perla z FB

Cau holky.
    Uz jsem hooodne dlouho nepsala ale ted potrebujem s Chiarus pomoct. Asi před týdnem jsme byli v obchodě něco řešit kde byla strašně nemocná pokladní, asi za dva až 2 dny na to začala pokašlávat a zanedlouho to byl hodně hlubokej škaredý kašel. Začala jsem jí dávat sirup z cibule a olejíček a na noc teplý olej na hrudník, vůbec to nepomohlo tak jak obvykle tak jsem šla dneska k doktorovi protoze ten kase byl furt stejnej. Hlubokej a tuberackej a doktorka mi řekla že má pneumonia!!! To je jako zapal plic?? a zánět uší.Poslední 3 dny začala mít i trošičku výtok čeho jsem se hodně zlekla. Jsou jí 3 roky. Doktorka na mě hned vyrukovala že jí musím dát antibiotika jinak že skončí v nemocnici. Ještě antibiotika neměla a ani jsem je nechtěla dávat, ale samozřejmě mě hodně vystrašila. Můj dotaz je co můžu nejlepšího udělat. Minule jsme zánět uší vyléčili hřebíčkem a česnekem. Ale teď je to jiný ten kašel je opravdu škaredej.nechápu jestli to má spojitost s tím výtokem, na to doktorka řekla že má zánět. Nechápu teda vůbec z čeho by ho dostala protože se každý den umývá a každý den má čistý věci.
    Vůbec nemá žádný příznaky jako teplotu nebo rýmu nic když jí takhle vidíte tak byste neřekli ani že jí něco je protože moc nekašle ale když zakašle tak je to hodně silný. A pravděpodobně jí to bolí protože když jí řeknu ať zakašle tak říká že ne. A u toho zánětu uší, vůbec si nestěžuje na to že by jí bolely usi nebo něco. Co musím ale uznat že poslední týden si hodně stěžuje že jí bolí pipinka když ji umývám. Takže věřím že tam nějaký zánět asi bude. Normálně by jsme to při léčili Hrebíčkem, ale ten kašel je prostě tak divnej že jí asi opravdu dám ty antibiotika. Jak jsem tam byla tak jí dali i přístroj na dýchání a jak jsem se ptala jestli je to jenom oxygen tak mi řekli že ne že je v tom i lek ale nerekli mi co. Já vím že antibiotika nejsou něco strašně šílenýho, nechci znít paranoidně, ale známý kolem nás kdo dávají děckám antibiotika tak jsou pořád nemocný. Ona je nemocná. Asi podruhé nebo po 3 za cely zivot. Opravdu se snažím všechno přírodně, ale teďka se docela bojím že to přírodně nepůjde jestli má opravdu zápal plic. Tak bych potřebovala asi nějak povzbudit a poradit co dělat☹️
    Všem děkuju moc za radu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam