• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARDYAž moc alternativní medicína - já konkrétně hodně koncentrovaně přednáším.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Ale jako dík za tuhle debatu, jdu si do kalendáře napsat připomínku, že o podzimní rovnodenosti potřebuju začít jíst D, abych se pak zase v listopadu nedivila.
    WANAH
    WANAH --- ---
    XBAHNO: Pak ale nejsou zdrojem...
    WANAH
    WANAH --- ---
    XBAHNO: Ozařování před sklizní je přeci něco jiného než sušení na slunci. :)

Ještě koukni na souvislost tvorby D a roztroušené sklerózy, souvisí to i s rasama a je to docela zajímavé.
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    TAPINA: To je to nejmensi, nektery houby svetlo nepotrebujou vubec a nekterejm staci velmi malo. Nefotosyntezujou, takze happy.
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    WANAH: Ale jo, ono to fungovat bude, pri sbirani materialu na svoji obhajbu jsem na to narazil a v ty studii je(zampiony, ale proc by to nefungovalo i u jinejch hub) ozarovali kratce pred sklizni jen par minut a obsah vitaminu D se zdesetinasobil. Jen pro uplnost, vznika tam D2 a ne D3, takze to neni tak kvalitni, ale je to tak. A s tim nedostatkem UV to taky neni tak zhavy, ostatne CHMI ho meri a neni problem dohledat data. A s tima mrakama je to taky vachrlaty, peknej macatej nimbus to fakt stahne na nulu, ale lehka vrstva stratu to naopak muze jeste vytahnout scatteringem. Ale jeste nemam uplne nabito(potrebuju dotahnout rasovou otazku, eliminovat stravu, coz u kojence neni problem a radne ozdrojovat, coz je horsi, volne dostupne a zaroven kvalitne), dejte mi jeste par dni a vratim se.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    No a kde ti domorodci vzali houby ať už rostoucí nebo sušené na slunci, když tam to slunce prostě nesvítí?
    WANAH
    WANAH --- ---
    JESTEDMAN: Upřímně. To moc nedává smysl.
    Houby jako zdroj fungují, ale musí být vystaveny UV při růstu. Tak jako ostatní zdroje. Proto třeba mléko a maso krav které se nepasou (jsou v kravine) jako zdroj moc nefungují.

Kdyby stačilo sušit houby na slunku notabene s nedostatkem Správného ÚV tak tohle téma vůbec neřešíme. Precijenom houby v ČR pár lidí sbírá.
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    jen bokem k VitD, koukal jsem na nějakej dokument, který pojednával o žití v nestandardních podmínkách a byla tam nějaká horská oblast Bulharska, kam slunko svítí pár dní v létě, jinak tam je stín a všichni se divili, proč se u obyvatelů nevyskytuje nedostatek VitD, když neměli ani mořské ryby ani sluníčko. Nakonec přišli se zjištěním, že VitD obsahují ve velkém sušené houby, jedinou podmínkou bylo, že ty houby musely být sušeny na slunci.
    SADAKO
    SADAKO --- ---
    FONTAN: Ale asi umí oblbovat, svého času prznil dvacetiletou Marii Doležalovou.
    https://i.nahraj.to/f/25xd.jpg
    FONTAN
    FONTAN --- ---
    tohle je fakt uchvatnej alobalovej cepirkar - je tam vsechno: vrazdeni 5g sitema, vrazdeni hexavaxinou, omezovani slunce pomoci chemtrails, vrazdeni mikrovlnkama. ale nastesti je z toho cesta ven - zaplatit si pristup do jeho klientske sekce...

https://www.facebook.com/jiri.m.masek/videos/10216895603356470/
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Hlavně člověk se musí vyvinul v jiných slunečních podmínkách, než bílý muž aktuálně žije. Pánbu dal některým mozek, aby to uměli spočítat. Těm ostatním stačila důvěra v ty chytré, ale pak přišel internet.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    CORNELA: ...a smrt.
    HARDY
    HARDY --- ---
    maminy pls.
    IRINASH
    IRINASH --- ---
    KAERO: Že ty jsi to nevypozorovala neznamená, že se to nemůže dít, vzhledem k informaci uvedený v příbalovým letáku. Ono to taky za půl roku může vypadat úplně jinak, když už je trávicí soustava nastartovaná.
    KAERO
    KAERO --- ---
    IRINASH: tak to mas asi s detma jednoduche, gratuluji. mam 3 deti, a nic takoveho nefungovalo. urceni ceho a proc je boli bricho se nikdy nezdarilo. zadna jasna korelace.
    IRINASH
    IRINASH --- ---
    TAPINA: Četlas vůbec co jsem psala? :)
    CNV
    CNV --- ---
    Kua tak mám ten rybí tuk brát nebo ne? Má nezjevný nedostatek vitamínu D (křivici nemám) nějaký vliv třeba na pozdější vznik osteoporózy?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    IRINASH: Děti mají pravidelně kolíky večer, bez ohledu na dobu podávání Vigantolu. A přesto jsou matky přesvědčené, že je to z něho.
    IRINASH
    IRINASH --- ---
    KAERO: To je celkem jednoduchý, stačí vypozorovat souvislosti. Příklad: dítě má každej den koliku, která začíná pravidelně v podobnej čas, třeba v šest večer = večer to nemá cenu zkoušet. No a když se ostatní věci nemění, strava atd a ty mu zkoušíš dávat Vigantol v různý časy a dítě se začne pokaždý do 20 minut kroutit a řvát, tak je to podle mě celkem jasný, že ho bolí břicho z toho.
    KAERO
    KAERO --- ---
    IRINASH: jo. jak jsem psal, ja nechapu, jak jsou schopny rozlisit, ze puvodce boleni bricha je zrovna vigantol a ne bambilion dalsich veci (napolykany vzduch, nevhodna strava matky atd.).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam