Tak jsem se učila cosi o divných jednobuněčných věcech a koukla na cosi na wikinu, začetla se a dostala jsem se k ošklivým cizozemským chorobám. Vyplynulo mi z toho, že:
a) epidemie čehosi ošklivého mají v době trajdání po světě docela slušnou šanci, stačí jedna bílá masařka, aby dotáhla nějakou ebolu nebo hnisavé vředy domů do Kostelce za černými lesy a vysokými horami
b) na většinu těch ošklivých nemocí nejsou kloudné léky, i když teda od arzenové sloučeniny rozpuštěné v brzdové kapalině už doba pokročila - ale jenom proto, že lék proti spavé nemoci, používán v mastičce, brání nadměrnému růstu obličejového ochlupení, takže bohaté Američanky a Evropanky s knírkem ho udržují při výrobě (a WHO si těžce vymrčela, že se bude dělat i v ampulích pro ty chudé barevné lidi někde daleko)
c) na ebolu se testuje vakcína, která se jeví vcelku účinně, takže jsem zvědavá, co na to řeknou protiočkovači, až se toho domáknou. Oni si asi steineriáni nečtou fact sheety WHO, ale kdyby mi někdo takovej tvrdil, že zrovna krvácivá horečka je bezva podnět k duchovnímu růstu, tak mu nejspíš způsobím krvácející ránu pěstí, ať má o čem rozjímat.