• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARDYAž moc alternativní medicína - já konkrétně hodně koncentrovaně přednáším.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    VYHULENY_UFO: rozpustit lekarstvi v savu!
    HUZWA
    HUZWA --- ---
    VYHULENY_UFO: panu Maškovi bych jako pojišťovna zrušil povinné zdrav. pojištění a až se bude svíjet se žlučníkem, natož s nějakým onko problémem, tak ať si nasere a nepřekročí práh špitálu, kokot
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    //vsichni budeme pit savo!

    KURE
    KURE --- ---
    FONTAN: čištění rodové linie zní dost výhružně :D
    FONTAN
    FONTAN --- ---
    FONTAN: k cemuz se asi hodi trojkombince s baudysem a hogenovou

    Hvězdný gauč Antonína Baudyše / Host: Anna Hogenová a Jana Dobrovská
    https://www.youtube.com/watch?v=2BC6NMroznc
    FONTAN
    FONTAN --- ---
    auvajs


    Úvod - Jana Dobrovská
    https://www.janadobrovska.com/

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TRISSIE: No hlavně ta kvasinka co je v droždí je i v kvasku…
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MOIRAIN: Hele a není droždí v mrna vakcinach?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VOZKA: jako do tech kvasinek bych moc nezabrusoval. kvasinkami jsou lidi obcas primo infikovany..
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    NAMATHUR: Vysoká škola psychotroniky 😂😂😂😂😂
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    Co teprve až se dozví, že v droždí jsou kvasinky saccharomyces cerevisiae a v lékárně mu jako lék na průjem můžou prodat něco co se jmenuje "saccharomyces cerevisiae var. boulardii". Farma průmysl nás chce otrávit a udržovat v nemoci jako vždycky.
    KAERO
    KAERO --- ---
    Takze podle toho Zivan Zivan jsou jedny kvasinky lepsi nez jine kvasiny? A neni to rasismus?!
    (pardon za blby vtip, ale chvili mi trvalo nez jsem rozklicoval jaky je rozdil mezi pojmy 'drozdi' a 'kvasinky', je to totalne mimo muj obor a prostor obecnych znalosti)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MOIRAIN: takovejch keců jen proto, aby prodali chlebovej kvásek...

    jako jo, prokvašená mouka má lepší poměr přímo využitelných mikronutrientů a (asi) trochu lepší zdravotní benefity (existuje poměrně nová systematická studie, která bere výsledky různých publikovaných výzkumů, a vyšlo to teda o hodně hůř, než jsem myslela:
    Nutritional benefits of sourdoughs: A systematic review - PMC
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC10103004/


    ale jako že by lidi systematicky hynuli na otravu droždím...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    VYHULENY_UFO: tomu se říká Volného paradox
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    MOIRAIN: v komentářích pokračování halucinace
    roždí je živá látka která je svou povahou srovnatelná s houbami ale na rozdíl od hřibů a muchomůrek mají zvláštní způsob rozmnožování
    kvasinky se dnes šlechtí v průmyslovém měřítku ve specializovaných laboratořích
    pokud se ale z různých důvodů naruší rovnováha střevní mikroflóry v těle a do jídelníčku se navíc dostane hodně cukru a moučných výrobků, pak se kvasinky stávají škodlivými
    v tomto případě se člověk začíná obávat známé kandidózy a onemocnění se projevuje různými příznaky jako poškození kůže nehtů gastrointestinálního traktu dutiny ústní
    při konzumaci produktů obsahujících droždí je nutná míra a pokud pomazánku nejíš několikrát do týdne tak pak může být vše v pořádku ale pokud máš každý den pečivo s droždím tak můžeš mít problém
    kvasinky vedou k nedostatku živin a aby se kvasinky úspěšně rozmnožovaly potřebují vitamíny a minerály které plísně odebírají z lidského těla
    nadměrná konzumace potravin obsahujících kvasinky vede k nedostatku makro- a mikroprvků nezbytných pro normální život
    kvasinky narušují acidobazickou rovnováhu kterou se tělo snaží všemožně udržovat nejzřetelnější z nich je extrakce vápníku z kostí jako nejalkalickějšího prvku
    nadbytek potravin obsahujících kvasinky ve stravě proto může způsobit nedostatek vápníku a následně se rozvinout v osteoporózu
    kvasinky jsou schopny nejen odolat náporu fagocytů zodpovědných za imunitu ale také je zabíjet
    pokud se kvasinkové houby které se v těle množí vysokou rychlostí jedí prospěšnou mikroflóru trávicího traktu a jsou uznávány jako druh "trojského koně“ který umožňuje pronikání všech patogenních mikroorganismů do buněk trávicího traktu a poté do krev a tělo jako celek
    pravidelná konzumace těchto produktů vede k chronické mikropatologii snížení odolnosti organismu zvýšení náchylnosti k účinkům ionizujícího záření rychlé únavě mozku náchylnosti k účinkům karcinogenů a dalších faktorů ničících organismus
    kvasinky-saccharomyces (termofilní kvasinky) které se používají v lihovém průmyslu pivovarnictví a pečení se ve volné přírodě v přírodě nevyskytují to znamená že jsou vytvořeny lidskou rukou a tato technologie je nepřirozená
    zbytek už nechám na každém bo každé tělo reaguje jinak bo každý má jiné stravovací návyky
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MOIRAIN: proc vzdycky nejvetsi tajemstvi prozradi ten nejvetsi idiot?

    no nic, dostal sem chut na polivku z drozdi...
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    je to z Facebooku, na screenshot je to moc dlouhý, tak kopíruju:
    "Droždí
    pokud jíme drožďový chléb kvasinky které se dostanou do krve se začnou množit a spotřebovávají naše vitamíny minerály a bílkoviny
    zároveň uvolňují produkty své životní činnosti tedy toxiny a tzn kvasinky parazitují na našem organismu
    moderní chléb se považuje za jeden z nejhorších vynálezů lidstva
    moderní droždí při pečení přechází do kapslí s lepkem a ve střevě se z těchto kapslí uvolňují a poškozují sliznici tedy narušují normální střevní mikroflóru
    navíc parazitují nejen ve střevě ale žijí i v krevní plazmě a volně se množí hlavně pučením
    to může skončit různými typy intoxikací plísňových onemocnění poruchami imunity které mohou vést k mnoha chronickým onemocněním a nádorovým procesům
    pokud přestaneme jíst moderní drožďový chléb pak za pouhých 5 let nenajdeme v krevní plazmě kvasinkové buňky
    do 40. let 20. století se používaly kvasnice zcela jiného druhu a říkalo se jim chmelové kvasnice
    toto droždí nebylo nepřátelské vůči lidské symbiotické mikroflóře tedy nezabíjelo prospěšné bakterie žijící v tlustém střevě ale těsto kynulo asi den což pekařům nevyhovovalo
    pro zintenzivnění výrobního procesu začali používat kvasinky zcela jiného druhu které se považují za "podmíněně patogenní mikroorganismy" tedy takové které za určitých podmínek způsobují onemocnění to je to čemu se dnes říká "termofilní kvasinky"
    kynutí těsta s tímto druhem droždí trvá asi hodinu
    termofilní droždí které se nyní používá při pečení má za následek že sekrety těchto kvasinek zabíjejí v tlustém střevě ty mikroby které by za normálních okolností měly produkovat vitaminy esenciální aminokyseliny užitečné biologicky aktivní látky a mnoho dalších věcí nezbytných pro plnohodnotné fungování těla tedy pro zdraví
    existuje asi 500 druhů kvasinkových hub a z toho nejnebezpečnějších pro člověka asi 30
    v posledních letech postihují plísňová onemocnění téměř každého a léky v lékárně je neléčí
    podle různých odhadů zahrnuje výskyt mykóz 80 % dospělé populace a 95 % dětí
    v posledních letech je patrná tendence k nárůstu výskytu mykóz nejen u dospělých ale i u dětí a zejména se jedná o komplexní systémové mykózy
    proč způsobuje průmyslový chléb bolesti žaludku?
    některé druhy například pšenice bo špalda jsou bohaté na lepek tedy bílkovinu gluten a díky tomu jsou těsta dokonale zpracovatelná
    lepek však potřebuje čas i pohyb aby se plně rozvinul
    v průmyslové výrobě se tento proces často obchází použitím kypřících látek jako jsou droždí kypřicí prášek jedlá soda jedlá sůl nebo E 503 uhličitan draselný
    těsto je sice díky tomu nadýchané ale lepek se nemůže plně rozvinout a proto se přidávají další emulgátory amylázy proteázy stabilizátory barviva konzervanty a zahušťovadla
    důsledkem jsou bolesti břicha nadýmání a plynatost
    k tomu si připočtěte že tento "chléb" je sacharid s vysokým glykemickým indexem a prudce vystřelí hladinu inzulínu protože zvyšuje hladinu cukru v krvi a časem se z toho vyvine inzulínová rezistence tedy cukrovka 2. typu kardiovaskulární onemocnění rakovina bo rakovinné buňky se živí pouze cukrem a degenerativní onemocnění mozku
    tloustneme po něm a jsme nemocní a zároveň jsou zejména tyto druhy sacharidů vysoce návykové a vyvolávají touhu po jejich neustálé a zvýšené konzumaci
    Pečení chleba je vždy posvátný, tajemný úkon. Tajemství výroby chleba se pečlivě uchovávalo v každém Rodu a předávalo se z Rodu na Rod
    žitný kvásek
    1. den: 100 g celozrnné žitné mouky smícháme s vodou do konzistence husté zakysané smetany, přikryjeme ubrouskem a dáme na teplé místo bez průvanu.
    2. den: Na kynutém těstě by se měly objevit bublinky. Pokud je jich málo, nevadí. Nyní je třeba nakrmit startér. Přidáme 100 g mouky a dolijeme vodou, abychom získali opět konzistenci husté zakysané smetany. Necháme opět na teplém místě.
    3. den: Startér se zvětšil a má pěnovou texturu. Opět přidáme 100 g mouky a vodu a necháme na teplém místě.
    O den později je kvásek připraven k použití
    rozinkový kvásek
    1. den: Rozmačkejte hrst rozinek, smíchejte s ½ šálku vody a ½ šálku žitné mouky, přidejte 1 lžičku. cukr nebo med, vše dejte do sklenice, přikryjte utěrkou nebo netěsným víčkem a dejte na teplé místo.
    2. den: kvásek scedíme, přidáme 4 lžíce mouky a teplou vodu do hustoty zakysané smetany a vrátíme na teplé místo.
    3. den: kvásek je hotový. Rozdělíme ho na poloviny, do jedné části přidáme 4 lžíce mouky, vodu (na hustotu zakysané smetany) a dáme do lednice. Druhou část použijte na pečení chleba
    obilný kvásek
    1. den: 1 šálek zrna (pšeničného pro pšeničný chléb nebo žitného pro černý chléb) namočte, aby naklíčilo, misku přikryjte utěrkou a postavte na teplé místo.
    Den 2: pokud zrno nevyklíčilo celé, propláchněte ho, nechte na teplém místě do večera. Naklíčené zrno rozdrtíme, smícháme se 2 lžícemi žitné mouky, 1 lžičkou cukru nebo medu, dáme na teplé místo pod ubrousek nebo utěrku.
    3. den: kvásek můžeme rozdělit, část ponecháme v lednici a druhou část použijeme na výrobu těsta.
    kefírový kvásek
    Vezmeme sražené mléko nebo starý kefír (nejlépe domácí), necháme ho několik (2-3) dní, dokud neprobublá a oddělí voda a vůně charakteristická pro kyselý kefír.
    Přidejte žitnou mouku do konzistence tekuté zakysané smetany, dobře promíchejte a zakryjte gázou, nechte jeden den. V kvásku začne aktivně docházet ke kvašení, začne peroxidovat.
    Po 24 hodinách přidejte žitnou mouku do konzistence středně hustého palačinkového těsta a důkladně promíchejte. Znovu přikryjte a nedotýkejte se ho, dokud nedozraje.
    Uplyne několik hodin a kvásek začne bublat a aktivně kynout, pokud byla nádoba malá, může se vyklopit. V tomto aktivním stavu jej lze přidat do těsta.
    chmelový kvásek
    1. den: večer nasypte do termosky 1 polévkovou lžíci suchých chmelových šištic 1 šálek vroucí vody, termosku uzavřete a nechte do rána.
    2. den: vzniklý nálev přecedíme do dvoulitrové sklenice, přidáme 1 PL cukru nebo medu, dobře promícháme, přidáme žitnou mouku do konzistence husté zakysané smetany. Postavte na teplé místo a sklenici přikryjte utěrkou.
    3. den: kvásek bude tekutý a zpěněný, zápach je stále nepříjemný. Přidáme mouku do hustoty zakysané smetany, přikryjeme a postavíme na teplé místo.
    4. den: kvásek promícháme, přidáme teplou vodu (1/2 nebo 1/3 objemu kvásku), promícháme a přidáme mouku na hustotu zakysané smetany.
    5. den: znovu přidejte vodu a mouku.
    6. den: část kvásku použijeme na přípravu těsta, zbylý kvásek dáme do lednice a přidáme vodu a mouku do hustoty zakysané smetany."

    Živan Živan - Droždí pokud jíme drožďový chléb kvasinky...
    https://tinyurl.com/2xfsyp96
    MEI
    MEI --- ---
    5:59 k Wim Hof

    Ledový násilník. Wim Hof není tím, za koho se vydává, říká reportérka - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/audio-podcast-5-59-ledovy-nasilnik-wim-hof-neni-tim-za-koho-se-vydava-rika-reporterka-261907#
    NAMATHUR
    NAMATHUR --- ---
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MAR_TINA: tak hlavne ze nepouzivaji vodik s oznacenim 2H. mohla by z toho bejt i tezka voda.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam