• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARDYAž moc alternativní medicína - já konkrétně hodně koncentrovaně přednáším.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    MHO
    MHO --- ---
    MOODYCAT: ano je mrtvá - jak to souvisí s pojmem "západní medicína" a jeho chápáním?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MHO: krom vyhozených peněz taky ztratila spoustu času, kdy mohla být se svými blízkými.
    MHO
    MHO --- ---
    ZUZKAOU: ano, a pak zemřela. Já se v tomhle cítím blbě - nechci nijak zlehčovat, že pro rodinu je to tragédie. A každý má právo o svůj život bojovat. Je si prostě myslím, že jsou to z pohledu společnosti naprosto zbytečně vyhozené peníze. Ale sám v té situaci nejsem.

Vlaďka svůj boj s rakovinou prohrála. Na jejím profilu kondolují desítky lidí - Deník.cz
    https://www.denik.cz/zdravi/vladka-svuj-boj-s-rakovinou-prohrala-na-jejim-profilu-kondoluji-desitky-lidi-202.html
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Podarilo se ji dostat do CR zivou, nebo jim umrela v Rusku?
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    KAERO: Az na to, ze Vladka uz je davno mrtva.
    XARGH
    XARGH --- ---
    KAERO: protože ezo-dezolat nerozumí slovu "alopaticka" :D
    KAERO
    KAERO --- ---
    "Pomohli jste Vlaďce k její cestě naděje - Vlaďka ve svých 35 letech bojuje po druhé s rakovinou a západní medicína už ji není schopna pomoci. Vydala se tedy sama hledat možnosti, jak se vyléčit. "

Jak nekde vidim pojem "zapadni medicina", tak bych zvracel. To je takovy nechutny nalepkovaci pojem.
    MHO
    MHO --- ---
    ZUZKAOU: hmm. Tam v mém případě se ani lékaři neoháněli. Prostě pokud to někdo chce na něco naprosto iracionálního, tak oni se jenom snaží aby to na tu danou věc skutečně vynaložil.

Když někdo bude chtít jet do amazonie si nechat pomocí jedu kouzelné žáby narůst 50cm dlouhý penis tak ok. Každý se může rozhodnout, zda tento sen podpoří nebo ne. DONIO jen hlídá (jak nevím) aby ty peníze pak třeba ten dotyčný nepoužil na něco jiného. To už by brali jako podvod.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MHO: Ano

_
    MHO
    MHO --- ---
    ZUZKAOU: já jsem tohle intenzivně řešil a DONIO se k tomu staví naprosto odmítavě.

Kontext - u nás ve firmě zaměstnanci mohou rozhodnout kam poslat peníze na dobročinnost. Jedná se typicky o vyšší stovky tisíc korun. Někdo má nějaké trvalé aktivity co podporuje, ale většinou hodně zbude a to jsme distribuvali přes DONIO. Jako "hele vy se věnujete pomoci profi, poraďte nám co dává smysl podpořit". Zasahuje se do toho procesu minimálně, ale několikrát se mi kroutily z těch doporučení nehty na nohou. Vše vyvrcholilo příběhem pani Vlaďky. kdy už jsem se neudržel.

Paní neměla štěstí a onemocněla. Ale rozhodla se k alternativní léčbě.
    Takže nejdřív vybrala čtvrt mega na cestu za šamanem do Amazonie, peru či podobných oblastí za účelem léčby.
    Pomohli jste Vlaďce k její cestě naděje | Donio
    https://donio.cz/vladkacestanadeje

Jenom se to nějak nepovedlo a skončila u šamana na sibiři, kde ochrnula a vybírala další 3 mega na návrat domů. Aj.
    Pomohli jste Vlaďce k návratu zpět do ČR | Donio
    https://donio.cz/vladkanavratcr

Když se tohle objevilo v seznamu podporovaných projektů, už jsem zasáhl. Chvíli jsme si s Doniem povídali, ale prostě oni to berou jako že tohle není jejich business. Oni garantují pravdivé informace o účelu sbírky a transfer peněz. Ne to, že ta sbírka k něčemu je, odpovídá vědeckému poznání, je morálně správně atd.

No a tak to skončilo happyendem - protože se to řešilo v době začátku ruské agrese, tak DONIO nedostalo nic a všechno šlo na podporu Ukrajiny. A tak je tomu dodnes.
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    ZUZKAOU: Já jsem skeptickej, závažnější problémy s mikrobiomem se obecně řeší fakt blbě protože typů dysbiózy je nesčetně a neexistuje univerzální dieta nebo univerzální probiotikum které by řešily byť jen větší část z nich, a tohle, i když budeme ignorovat zjevné a pravděpodobné nesmysly, působí jako fakt extrém. Celkem jí věřím že musí strašlivě trpět i fyzicky a nedovedu si moc představit, jak to účinně řešit jinak než pomocí transplantace fekálního mikrobiomu, který ji ale nikdo neudělá.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MAR_TINA: Hele ji se dost ulevi uz tim, ze do sebe nebude cpat nic z toho, co do sebe cpe. V zarizeni typu VFN, Motol ci Bohunice by zvladli i to gastro paralelně. Jen by musela byt prvni tydny fakt zfetovana a doktori by museli velmi aktivne ignorovat veci jako informovany souhlas…
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    (Jo tak i v Nizozemsku, jak odkazovala TRISSIE, tak jich bylo víc.)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    MAR_TINA: Těsně vedle, v Belgii.
    Život není pro mě. Belgie povolila eutanazii dívce trpící depresemi — ČT24 — Česká televize
    https://ct24.ceskatelevize.cz/clanek/svet/zivot-neni-pro-me-belgie-povolila-eutanazii-divce-trpici-depresemi-129491

Plus tady třeba tahle "Médea" požádala o eutanázii ve vězení.
    Geneviève Lhermitte - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Genevi%C3%A8ve_Lhermitte
    O tom případu jsem se dozvěděl skrze
    Medea’s Children - Národní divadlo
    https://www.narodni-divadlo.cz/cs/predstaveni/medeas-children-ObF7TAakQeSYQ-ttAhmCKg
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Já se obávám, že pokud by jí na dva měsíce zavřeli na psychiatrii, neproběhne tam zároveň interdisciplinární léčba toho nebohého traktu. Takže možná získá náhled, ale pořád jí bude tak blbě, že ho zase ztratí.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TRISSIE: to prošlo v Holandsku, tuším, ale ti neberou lidi ze zahraničí
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    a rozhodne od vic nez jednoho by bylo potreba
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    TRISSIE: Jo, ale tim rikam, ze ona k zadnemu psychiatrovi nechodi, tudiz nema kde ziskat vyjadreni od lekare, ze trpi nevylecitelnou a terapeuticky neovlivnitelnou nemoci.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MOODYCAT: no, tady Kačka by to spíš uhrála na tu psychiatrickou, než na interní diagnózu...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam