• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WIN_KLOThe Long Dark
    LOST_DOG
    LOST_DOG --- ---
    BURKHAR: Takže je potřeba mu dát minimálně tři rány, aby utekl? To je hodně klikání :D

    Další věc, kterou doufám brzo opraví je, že večer se napiju do plna a po 9 hodinách spánku už umírám žízní :D
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    LOST_DOG + JULIAN:

    Long Dark - Hungry wolf hunt
    https://www.youtube.com/watch?v=yEobDnYSA8c


    Já už mám takovej hlad (nikde nic k jídlu neni), že je musim nahánět. Tenhle hajzl mi zdrhl na tenkej led a přálo mu počasí.
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    Jaj, něco tady doprogramuju a pokusim se udělat video, jak s nima bojuju. Protože mám buď štěstí, nebo nevim - máte nůž, páčidlo, sekeru v dobrym stavu? Mi to nedá rozum, mám pušku už 10 dní ve skříni, protože došly náboje a nožem se dá bránit dobře imho.
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    Tak jsem to zkousel a prvni vlk me taky hned sejmul :(
    LOST_DOG
    LOST_DOG --- ---
    BURKHAR: měl jsem 100% a celé to trvalo jen tak 5 sekund, za které jsem naklikal jen tu jednu ránu, ale vlk jen trochu zakňučel a zakousl mě. Možná na to mohlo mít vliv to, že jsem v tu dobu byl přetížený věcma. Třeba to ubírá schopnost se bránit. Tak jsem byl snadná kořist.
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    LOST_DOG: Já mám teda strategii klikat oběma jak magor a nikdy mi víc, jak 40% nevzal. Byl jsi plně zdráv? Mi přijde divný, že bys měl ostřejší vlky teda.

    HOUGAN: Přežít 3 noci venku se mi povedlo s dostatkem dřeva, oheň jsem nechal celou noc hořet a čekal jsem ve spacáku na vlka. Dostal přes čenich, přes den jsem to vyležel a pak jsem postup opakoval.
    HOUGAN
    HOUGAN --- ---
    Ja mam 50 dnu a dal sem to pred tim nez pridali ty dalsi achievementy. Prezit v noci venku si nejak nedovedu predstavit. Co se bunkru tyce jeden jsem navstivil ale kouknul sem se na ytubu kde hledat sam bych to asi nikdy nenasel 0:)
    LOST_DOG
    LOST_DOG --- ---
    hmmm, tak znovu potkám prvního vlka, mám nůž, klikám jak magor levým, dám mu jednu slabou ránu pravým, vlk dvakrát kousne a je po mně...
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    Eh, tři litry zeleného čaje a trochu jsem se zasekl. :)

    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    WIN_KLO: Plánuju teď přesun zpátky na pobřeží (tenhle save jsem začal u Mystic Lake a šel na pobřeží hledat sekeru a gatě, což se povedlo a vrátil jsem se pro vlčí maso, který se kupodivu nekazí vůbec rychle), konečně projít benzínku, udělat si další základnu v mym oblíbenym modrym domečku s krbem a pobrat, co jsem nechal ve skříních a lednicích u Misantropa a na Jazz Jackrabbit Islandu. Na dalších 5 dní plán a měl bych to přežít. Systém záchytných stanic funguje. Musíš vědět, kama chodit.

    P.S. Našli jste někdo už bunkr? Já teda lámu kotníky jakejkoliv volnej čas a ještě jsem žádnej nenašel. Do spoilovací mapy se nechci dívat.
    WIN_KLO
    WIN_KLO --- ---
    BURKHAR: Ten 30. den das v pohode. Tam se prospis.
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    WIN_KLO: Krom jedné a tří nocí v řadě pod širákem nic. Resp. jsem teď 29. den naživu a celkem zásobenej, spokojenej, akorát už mám jen 3 náboje do flinty. Každou chvíli budu mít Deer Huntera, už jsem jich zepár vykuchal. Chcu se dostat do žebříčků! :)
    WIN_KLO
    WIN_KLO --- ---
    BURKHAR: Jak jste na tom kdo s achievementama?
    Já mám jenom obligátně:
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    Tak jsem si dal tři noci pod širákem. Sice mě dvakrát vzbudil vlk, ale dal jsem to.


    Beneath a Starry Sky
    Survive 3 consecutive Nights outside (single game)
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    WILL: Ad vlci:

    1. Melee boj levym naklikáváš sílu, pravym dáváš ránu. Nelze neprohrát, pokud máš 100% kondici. Základ je mít dost bandáží (vyrobíš hned) a desinfekce (je jí všude hektolitry) a necourat se polomrtvej po lese.
    2. Světlice. Zapálená. V ruce. Když už se na tebe pomalu chystá z pěti deseti metrů, tak ju po něm hoď, většinou zdrhne. Dokonce i Fluffy se jich bojí.

    Jinak doporučuju prolízt obě mapy tak, abys měl jakžtakž přehled, kde co je a pak je to stejně o improvizaci. Já osobně si dělám plán na max den dopředu, mám vypracovanej systém základen, mezi kterejma se přesouvám a nechávám tam zásoby (pečený vlčí steak se kazí pomalu) a samozřejmě chodim na ryby a králíky. Mezitim hledání toho, co ti ještě chybí (zaboha nemůžu ani po 18 dnech nikde najít páčidlo) a hlavně, pečlivý plánování.

    Nemá smysl chodit v mlze. Prostě nemá, i kdybys znal mapy nazpaměť. Jediné výjimky jsou koleje a silnice.

    Když už musíš jít proti silnýmu větru, jdi bokem (dopředu + na jednu stranu, takovej ten polo-strafe), půjdeš rychleji. Bacha na hadry, jak jsou jednou ruined, už je nezašiješ.

    Udržuj svou lékárničku plnou.

    Nemá smysl syslit tuny žrádla, když ho nemáš šanci sežrat. Radši sbírat dřevo a lootit.

    Těšim se na příběhovou linku hlavně, ale zatím je to pořád velká challenge.
    WILL
    WILL --- ---
    Tak jsem si konečně zahrál a je to sranda, až na ty vlky. Člověk i když má sekerku nebo nůž, tak se brání akorát rukama (?), a než si přečte, jak má bojovat, tak je z něho mrtvola. A i když jsem párkrát zkoušel jenom s vlkem bojovat, tak mi to přišlo docela clunky.
    Máte nějaké doporučení, kromě vyhýbání se vlkům?
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    Takhle je třeba se starat o hadry. Vítr je svině a vlci taky. Nebojte se opravovat všechno nářadí a věci ve volnejch chvílích (kdy venku fučí a je mlha, čili je to tam na hovno), vyplatí se to. A rozhodně nemá smysl nosit víc nožů a víc otvíráků. Okamžitě ty nejhorší rozbít na součástky a tunit jeden kus na plno. Jediná výjimka jsou Simple Tools, kteréžto je třeba mít raději dva a navzájem je opravovat. Samozřejmě ve zvoleném safehousu. A šitíček není nikdy dost, na to taky nezapomínat!

    LOST_DOG
    LOST_DOG --- ---
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    LOST_DOG: Levym zvýšit, pravym útok. Přečti si poslední changelog a budeš vědět víc.
    LOST_DOG
    LOST_DOG --- ---
    Pochopil někdo, jak bojovat s vlkem? V předchozí verzi jsem ho normálně pěstí, nebo nožem odehnal pravou myší. A teď už mě dvakrát zakousl vlk, i když jsem měl sekyru. Sice píšou něco ve stylu "LMB to build power, RMB to attack" ale jako za těch 5 sekund, co trvá to zakousnutí, jsem to nebyl schopný aplikovat. Mačkat? Držet?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam