• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LALINAINTELIGENCE - MYSL - VĚDOMÍ - Turingův test - čím se liší člověk od AI ?
    SATAI
    SATAI --- ---
    LALINA: Zda bychom byli lidstejsi? Potom musis udelat jinou definici "lidskosti", nez "jako clovek". Muzes se dostat do problemu s opravdovymi skoty ;)
    LALINA
    LALINA --- ---
    SATAI: :)))))))))
    MOD_A
    MOD_A --- ---
    LALINA: Já bych řekl, že ano. :)
    SATAI
    SATAI --- ---
    LALINA: V sachach urcite. Obecne IMO.
    LALINA
    LALINA --- ---
    SATAI: presne, autisti. Ale presto bychom jim lidstvi neupirali, ze? Myslim prava cloveka.
    Lidskost se precenuje v sachach nebo obecne? Ja porad volam po vyvoji lidskosti a rikam, ze lidi jsou doposavad spise na urovni zviratek-a nekteri jsou na to i hrdi:))) . Takze jaka lidskost.?
    Ale napadla me otazka, jestli kdyby se lidi chovali vice racionalne-nebo dokonce ciste racionalne-jesli by pak nebyli v dusledku lidstejsi, nez jsou ted. Pokud tedy racionalni znamena delat to, co je v dlouhodobem hledisku prospesne pro cloveka, jeho spolecenstvi a i pro jeho okolni prostredi.
    KAKAO23
    KAKAO23 --- ---
    MOD_A: dekuji :) asi to jinak neumim

    SATAI: tak samozrejme ze to tak beru, protoze i my jsme svym zpusobem naprogramovani, nase tela funguji urcitym zpusobem, mame v sobe program, funguji vstupy a vystupy plus jsme dostali ke vsemu nadstavbu a to je tvurci sila. hybna sila, me zajima kde je ta delici cara, proste jsme dokonale stroje a nase chemie funguje tak jak funguje, tyhle procesy ai mit nebude a nevim jak by to fungovalo kdyby se to napojilo na mozek treba, zmenilo by se neco?
    beru to tak ze program jedne urovne programuje program dalsi urovne
    SATAI
    SATAI --- ---
    MOD_A: Artificial Intelligence
    MOD_A
    MOD_A --- ---
    Hledání a nacházení. Mrknu co se myslí tím AI a nebudu rušit. Děkuji*
    SATAI
    SATAI --- ---
    MOD_A: Ja mam spis pocit, ze az dolu jsou zelvy.
    MOD_A
    MOD_A --- ---
    K tomu je ale dobré poznat vědomí konce/změny formy, protože pak by člověk nemusel začít přesně tam, kde si myslí, že skončil. To je právě to kolektivní vědomí.
    SATAI
    SATAI --- ---
    MOD_A: ne, hologram nemyslim.

    MOD_A: Na zadne kolektivni nevedomi se neptam.
    MOD_A
    MOD_A --- ---
    Hologramem jsme My. Do jisté doby. My jako celek již ne. Induviduálně ale ano, přeměnu/transformaci/ za Tebe nikdo jiný nevykoná. Můžeš si vybrat další "inkarnaci" pokud na ní věříš. Proč ne:)
    MOD_A
    MOD_A --- ---
    SATAI: myslíš hologram, ale víš co je to??
    MOD_A
    MOD_A --- ---
    SATAI: četl jsi něco od Grofa? autismus si nech doma kamarráde, z autisty je rázem generál a naopak, to je to kolektivní nevědomí, na které se ptáš. Promiň, ale tohle Tvé rýpání se nedá číst,)
    SATAI
    SATAI --- ---
    KAKAO23: Koukam, ze je tu nejake zvlstni presvedceni, ze kdyz AI, tak to bude naprogramovane. Co trebas simulace cloveka, je to AI? Nebo neco, co ma zakladni algoritmy naprogramovane (predstav si pravidla chovani neuronove site) ale "inteligence" bude vicemene schovana v nejake postupne vyvinute subsymbolicke reprezentaci (predstav si vahy neuronove site)?
    MOD_A
    MOD_A --- ---
    KAKAO23: úžasný, žádná změť, to je krásná jasná čeština, od srdce, přesně tak mluvím, poslouchám, koukám a cítím já. respektive, snažím se o to. kopie nevadí, je to nejlepší učitel, chce to jen ten správný směr a ten nás učili, již na hodinách, že čas je relativní:)) od srdeční čakry, levotočivým obloukem do páte, modré, konunikační a pak jak kdo dál, dokáže svůj kruh ve spirálu, vesmírnou šroubovici, sansáru ve fontánu proměnit. děkuji
    SATAI
    SATAI --- ---
    LALINA:
    Clovek, co se chova +- racionalne a malo lidsky? V jistem smyslu autisticky konec spektra.

    Racionalni stroj, co se nechova lidsky, to je asi o dost snazsi otazka. V omezenych oblastech mas trebas sachove programy - ocividne nehraji "lidsky" ale urcite "racionalne". Lidskost se precenuje.

    To, co vyhrava neni zadny zazrak, ale on Warwick z Readingu potrebuje svuj dil pozornosti. Rozhodne ty programy nejsou nic, co by clovek povazoval za AI. Ale je pozoruhodne, jak presvedcive se da simulovat clovek bez nejake vetsi davky racionality.
    KAKAO23
    KAKAO23 --- ---
    Ahoj, narazila jsem na tuhle debatu docela nedavno a musim rict ze me to cele nadchlo, predesilam ze nejsem nikdo z hlubsimi znalostmi.
    Nicmene jsem tuhle napsala Laline do posty svuj nazor protoze jsem se nejak necitila jit s kuzi na trh,protoze se obavam ze pri narocnejsich tematech mi dochazi spravna slova, ale i tak bych se rada pokusila:)

    zastavam nazor i kdyz jsem fanousek AI, ze neni mozne vytvorit ai tak aby byla dokonalou kopii cloveka, lidske bytosti, se vsemi jeho klady i zapory. Domnivam se ze ai bude navzdy jen "nedokonalou" kopii, s toho duvodu ze my naproti AI jsme pohaneni tvurci energii, ktera je zakladem celeho naseho vesmiru, nic neni stejne vsechno se neustale meni, my sami se od malicka ucime, koukame, hmatame, ukladame si vjemy, spojujeme si urcite veci s pocitem, umime citit, vnimame bolest, vnimame na pokozce dest, vime ze kdyz je zima mame husi kuzi, to same kdyz jsme vzruseni apod...tohle by ai chybelo, protoze ani nejnepravdepodobnejsi pocet vstupu by nezajistil POCIT, A TVURCI SILU ...jak naprogramovat ai tak aby vedelo co to je TVORIT A CITIT a co s vasni a pudem sebezachovy? jak je to s nimi? A co by bylo dukazem toho ze vnima? pri dobrem pocitu by byl jeho vystup co?

    jestli to je zmet blabolu tak me omluvte, mela jsem nutkani se vyjadrit:D
    MOD_A
    MOD_A --- ---
    LALINA: může, pokud bude chtít, ale to já už tu nebudu, je to ztáta času, každej chytrej vědec ví, že slunce má taky svoji životnost a pokud to vše půjde hladce, má možnost a čas tak na to, aby si udělal pohodlnej lítací objekt a přehoupl se rychlostí nadsvětla, nebo já nevím, čím vším se to dá létat, a vybral se další, předem samozřejmě prozkoumanou, dobře vybranou, planetu/hvězdu, na které může rozmotávat svůj příběh po další tisíce či milióny let. pokud se bude zabývat vytvářením R.U.R, myslím, že je možný že nepřepraví dostatek lidí, potřebných k udržení rovnováhy v humanoidním rase/genu a mohl by selý vesmír začít vymírat. naštěstí o tomto nerozhodujeme, v určité míře, až tak moc my, a proto se není čeho obávat. nyní je rozmotán jeden svět, myšleno +-26000 let, a je namotáno na krásný další... co bude dál, ať zkouší novodobí NostraDámy:o) vyčuchávat. Vše, na co je "zaděláno" se dá číst dopředu, stejně tak dozadu. Já mám v plánu, ale umřít; jako svobodný a co možná nejsilnější člověk/nadčlověk - ve smyslu Freuda; ve věku, techonologicky vzato, 80-90 let, biologicky možno 120, pokud jdeš cestou zdraví. to současná věda ví. A proto nevymýšlím roboty, případně naprogramovaný biologický materiál, přijde mi to neetický, hnusný, vulgární a bez lásky. Zajímalo by mě, jak by implementovali, právě Ji.


    23*
    LALINA
    LALINA --- ---
    MOD_A: :))))) takze jak, muze clovek vytvorit umelou inteligenci, ktera by byla jako clovek nebo ne? A proc?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam