LALINA: může, pokud bude chtít, ale to já už tu nebudu, je to ztáta času, každej chytrej vědec ví, že slunce má taky svoji životnost a pokud to vše půjde hladce, má možnost a čas tak na to, aby si udělal pohodlnej lítací objekt a přehoupl se rychlostí nadsvětla, nebo já nevím, čím vším se to dá létat, a vybral se další, předem samozřejmě prozkoumanou, dobře vybranou, planetu/hvězdu, na které může rozmotávat svůj příběh po další tisíce či milióny let. pokud se bude zabývat vytvářením R.U.R, myslím, že je možný že nepřepraví dostatek lidí, potřebných k udržení rovnováhy v humanoidním rase/genu a mohl by selý vesmír začít vymírat. naštěstí o tomto nerozhodujeme, v určité míře, až tak moc my, a proto se není čeho obávat. nyní je rozmotán jeden svět, myšleno +-26000 let, a je namotáno na krásný další... co bude dál, ať zkouší novodobí NostraDámy:o) vyčuchávat. Vše, na co je "zaděláno" se dá číst dopředu, stejně tak dozadu. Já mám v plánu, ale umřít; jako svobodný a co možná nejsilnější člověk/nadčlověk - ve smyslu Freuda; ve věku, techonologicky vzato, 80-90 let, biologicky možno 120, pokud jdeš cestou zdraví. to současná věda ví. A proto nevymýšlím roboty, případně naprogramovaný biologický materiál, přijde mi to neetický, hnusný, vulgární a bez lásky. Zajímalo by mě, jak by implementovali, právě Ji.
23*