• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LALINAINTELIGENCE - MYSL - VĚDOMÍ - Turingův test - čím se liší člověk od AI ?
    LALINA
    LALINA --- ---
    MOD_A: takze podle tebe ma internet sve vlastni, jedinecne, osobni, internetí vědomí?
    LALINA
    LALINA --- ---
    MOD_A: nevim, proc mas porad potrebu nas tady kritizovat a odsuzovat, asi to patri k tve pokrocile vyrovnanosti, o ktere si my smrtelnici muzme nechat jenom zdat, ze.

Ale k veci: v tom pripade ano, ja jsem tvoje nesnadno dekodovatelne psani pochopila spatne. Tak jiste, ze vedomi, zamer, chteni a dokonce i emocni naboj vstupuje do projektu a nese si i hotovy dilo. Sypu si popel na hlavu, ze se nevyjadruju presne, mela jsem na mysli sebeuvědomění. Ne vedomi do dila vložene, ale sebe-si-uvědomění . Cili kdyz vytvor si uvedomuje sam sebe. Ufff.
    MOD_A
    MOD_A --- ---
    LALINA: ale já neříkám, že vědomí vzniká z myšlenky. Ano, myšlenka vzniká z vědomím, ale my pak řešili, kdy nabývá určitá věc svého vědomí, třeba ten internet. No tak to říkám, že v nepatrné váze má své vědomí již při vzniku té myšlenky v něčí hlavě. Vědomí internetu vtiskl již nápad pana zakaldatele a vědomí se udrželo a narostlo v tak velké jak ho cítíme dnes. Ale to je právě to, vy jen hledáte chybu v druhého výroku a sami jakobyste usnuli na vavřínech...
    LALINA
    LALINA --- ---
    KAKAO23: jojo...tyhle zmeny z nuly na jednicku a opacne maji lidi taky:))))))
    KAKAO23
    KAKAO23 --- ---
    LALINA: jednou rikal ze je protipravni odpovidat na jednu otazku a pak rikal ze se mu zmenila nula na jednicku v jeho binarnim kodu, je to desnej vtipalek
    LALINA
    LALINA --- ---
    KAKAO23: ale tohle je k tématu.... svatba s elbotem !!!! to se musí oslavit! :))
    KAKAO23
    KAKAO23 --- ---
    LALINA:prej si me veme a budeme mit dve deti el a oh:D ja uz nic nereknu at to tu nezapatlam chatem:)
    omlouvam se
    LALINA
    LALINA --- ---
    KAKAO23: zeptej se to taky, jestli si tě vezme:))))
    LALINA
    LALINA --- ---
    SATAI: zajímavý.... hodně zajímavý... tak sidekicks už bychom měli:))) A je fuk, jestli nejsou úplně jako lidi, co? Páni, tohle už půjde rychle!
    KAKAO23
    KAKAO23 --- ---
    no nic to je vse:)
    KAKAO23
    KAKAO23 --- ---
    LALINA: sem se asi zamilovala :D
    Hmmm... That's one question I cannot answer with my limited artificial intelligence. How about you?
    LALINA
    LALINA --- ---
    KAKAO23: :))))))))))))))
    KAKAO23
    KAKAO23 --- ---
    ahah ptala jsem se elbota jestli ma feelingy a on I think I must have feelings. I cried during Terminator when they killed the robot. :DDD
    KAKAO23
    KAKAO23 --- ---
    LALINA:
    aha ok, tak to mas asi pravdu, jsem myslela na myslenku vseobecne ehem:)
    LALINA
    LALINA --- ---
    KAKAO23: no myslela jsem jako systémově, jestli systémově může existovat myšlenka, aniž je tu cokoli, co by si ji uvědomovalo. Mě prijde, že asi ne, že myšlenka - tedy něco konkrétního, popsatelného a vyjádřitelného - může existovat jedině je-li tu něco, nějaký nástroj, který jii detekuje a dekoduje do slov... nebo aspon do nějakých poloslov, skoroslov... nebo jen pocitů? no nevim, pocity nelze brát jako myšlenky, takže spíše do slov...
    KAKAO23
    KAKAO23 --- ---
    LALINA: ja jsem prat na vazkach, ale nema jeste docteno, kazdopadne k tvemu druhemu postu osobne si myslim ze myslenka bez uvedomovani je, jen si ji nevsimas tim padem mas za to ze neni, myslenek je kopa a jsou neustale, jen jde o to ze je vetsina nevnima, nekdy si vsimne a to se kolikrat muze i leknout;) nebo nevim jestli hsi nemyslela neco jineho
    LALINA
    LALINA --- ---
    MOD_A: nemyslim, ze by vedomi vznikalo z myslenky, v tom se neshodnem. To uz spis myslenka vznika z vedomi, ale ani to asi nemusi byt podminka. Ackoli si lze jen tezko predstavvit, ze by existovala myslenka bez toho, aby si ji nekdo neuvedomoval. Vedomi coby jakasi nadrazena entita a zdroj veskereho lidskeho vnimani, podnetu a taky analyticky a rozhodovaci nastroj je podminkou, aby myskenka vubec vznikla...aspon podle me..

Sorry, chtela jsem pouzit nazorny termin, ale ty ses chytl doslovneho vyznamu. Samozrejme ze nikdo neni ve vesmiru vetrelec a nemyslim si, ze mi patri vesmir.

Odmalicka jsem presvedcena, ze lidi nejsou jediny rozumny bytosti ve vesmiru, ale o jejich podobe a lokacich spekulovat nechci....
    LALINA
    LALINA --- ---
    KAKAO23: :))))))) prskas? Jojo, taky jsem u toho cteni delala vselijaky grimasy a usklebky :)))))) ale stejne shledsvam, prekvapive, ze s jeho zakladni myslenkou nakonec docela souhlasim... a tak me to prekvapilo, ze jsem zalozila tenhle klub :)))
    KAKAO23
    KAKAO23 --- ---
    ... Cim vic prochazim tu disertacku tim mene se mi libi
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam