• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LALINAINTELIGENCE - MYSL - VĚDOMÍ - Turingův test - čím se liší člověk od AI ?
    LALINA
    LALINA --- ---
    KAKAO23: systém se udržuje sám sebou, jistě:)) ale jak ten systém vznikl.

    nojo.... já už to asi nebudu dál hrotit, je to jenom taková vedlejší úvahová větev, ačkoli mě přijde veledůležitá, držme se tedy o řád níž, u viditelných a měřitelných věcí a nebádejme, kdo a co za tím vším stojí.
    KAKAO23
    KAKAO23 --- ---
    SATAI: podle me vsechno co nas obklopuje kdyz se na to podivam z jiny perspektivy, lidi do toho systemu vnaseji akorat chaos;)) ale mozna se jen neumim vyzvejknout;D
    SATAI
    SATAI --- ---
    KAKAO23: co ze je v dokonale symbioze? ;)
    LALINA
    LALINA --- ---
    KAKAO23: já se v tom jenom snažím vyznat 8/
    KAKAO23
    KAKAO23 --- ---
    LALINA: sou asi dobre otazky ze proc a kdo, ale spis bych rekla ze co...jakoze vsechny organismy se vyviji a meni strukturu v kazde sekunde , vsecko je v dokonale symbioze ze jo, takze ten system sam o sobe se timhle muze urzovat pri "zivote" vsechno co nas obklopuje ma v tom soukoli vyznam nebo ne? Nic neni zbytecne a navic
    Big beng vnimam jako berlicku pro vedce aby mohli od nekud zacit ono to v podstate podle me logiky muselo zacit jeste pred big bengem- musely vzniknout idealni podminky ktere mohli nastavit ...... My muzem byt klidne ultravykonne ai nevimktere generace;)))
    KAKAO23
    KAKAO23 --- ---
    LALINA: nekomplikuj to sakrys;D

    Napada me jestli to je o tom ze bude rychlejsi a presnejsi?
    LALINA
    LALINA --- ---
    AXTHEB: možná pro někoho jo, ale v textu mezitím proběhlo několik dalších buzzwordů a jiných wordů - and i´m sorry, i´m just a simple chatbot .))).
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    LALINA: Vzhledem k tomu ze v textu na ktery navazuju se vyskytuje fraze "Buzzwordem dne je deep learning" a pak se dal resi co je deep learning, myslel jsem ze je to zjevne.
    LALINA
    LALINA --- ---
    takže opravme to na .."kompatibilní s deep learningem".. ?
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    LALINA: Tim myslim deep learning.
    LALINA
    LALINA --- ---
    LALINA: no asi ne prvkům, nejsem chemik, ale řekněme solím, to je fuk, je to jenom příklad.
    LALINA
    LALINA --- ---
    AXTHEB: kompatibilní s buzzwordem? ted myslíš buzzword jako buzzword?
    LALINA
    LALINA --- ---
    SATAI: to nechápu...přece evoluce je nějaký proces, program, nástroj , který v hmotném světě pracuje s těmahle miničástečkama, nebo ne?
    Vezmu-li to od bigbangu, tak napřed bylo jenom záření, pak vznikly prvky a z těch prvků se kombinovaly shluky, pak bunky... atd... a to je evoluce nebo se pletu?
    A kdo dal specifické vlastnosti tomu prvotnímu záření, těm pozdějším diferenciovaným zářením? kdo určil, do jakých podob se bude formovat původní zchlazované záření, prach, všechno to původní, to nejpťavější?
    Jako když máš roztok a začneš zahřívat a vysoušet, tak se utvoří přesně ty krystaly, které přináleží prvkům, které v roztoku plavaly. A budou mít ty vlastnosti, které mají. Ale proč je mají? Kdo jim je dal?
    KAKAO23
    KAKAO23 --- ---
    AXTHEB: aha takze v podstate takovy hodne zuzeny orientacni beh tunelem;) dik za vysvetleni
    SATAI
    SATAI --- ---
    LALINA: tak pak z toho vynech evoluci. Jestli muze za tohle Buh (asi ne, ale to je jina diskuse), tak to neznamena nic o tom, ze je irelevantni pro evoluci.
    LALINA
    LALINA --- ---
    SATAI: asi prvky, atomy.... takovy ty hodně malý věci :)
    SATAI
    SATAI --- ---
    LALINA: Nevim, co povazujes za stavebni kameny, ale je docela dost duvodu, ze i geneticky kod (jaka se z napisu v DNA stane bilkovina) prosel evoluci.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    KAKAO23: Naopak min "tvurci". Napriklad mas ukol - najdi na obrazku znacku. Bezne AI by se snazilo najit "neco tvaru zakaz vjezdu, neco tvaru hlavni silnice..." na obrazku. AI kompatibilni s buzzwordem ma takovydle ukol rozdeleny na podukoly (napr. najdi neco co muze byt hrana, najdi shluk hran co jsou dopravni znacka, poznej co je to za znacku) - zasadni asi na tom je, ze AI ktere resi "najdi shluk hran co jsou dopravni znacka" ma k dispozici pouze vystup z ukolu "najdi neco co muze byt hrana" a nic jineho. A uz treba v tom rozpoznavani znacek (a obliceju a kocicek) je AI schopnejsi nez lidi.
    LALINA
    LALINA --- ---
    to je fuk, evoluce pracuje s nějakými stavebními kameny, objekty, které mají nějaké vlastnosti, každý speicifické odlišné, každý se chová jinak, reaguje jinak......kdo je tak nadefinoval?
    Jestli někdy pochopím, JAK se z ničeho stalo něco bez jakékoli matrice, tak to fakt oslavím:)

    boxcar zatím odkládám, jsem v práci:)
    SATAI
    SATAI --- ---
    LALINA: a na to, ze je evoluce promysleny proces jsi prisla jak? Ten primer s Odysseou je spatny, evoluce muze byt rizena nahodou a pritom nezkouset vsechny moznosti.

    Docela nazorne je chvili si hrat s http://boxcar2d.com/ (samozrejme je to v prirode o dost slozitejsi, ale takhle to cloveku muze snadno docvaknout)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam