• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LALINAINTELIGENCE - MYSL - VĚDOMÍ - Turingův test - čím se liší člověk od AI ?
    LALINA
    LALINA --- ---
    tak to mám:

    Na rozdíl od svého přítele Lavoisera neztratil Laplace hlavu na gilotině v době francouzských revolucí. Napoleon ho dokonce nakrátko jmenoval ministrem vnitra, poté členem senátu a nakonec mu udělil hraběcí titul. Naopak Laplace Napoleonovi dedikoval svou knihu o nebeské mechanice - a ten ji prý dokonce pozorně pročetl.
    Též se vypráví, že Laplace byl Napoleonem žertem tázán, proč se ve své knize o nebeské mechanice nikde nemluví o Bohu, Laplace prý odpověděl slavnou větou: „Občane první konzule, tuto hypotézu jsem nikde nepotřeboval“.


    mno to je moc cool bonmot, ale nic nedokládá. Co je Stvořiteli do toho, jestli teorii o Bohu nějaký Laplace potřeboval nebo nepotřeboval, to je jeho problém:)))
    Ono něco si vysvětlit jenom za pomocí toho, co mám a co mít chci (přičemž ostatní vyloučím) není zase tak velký problém. To dokáže i primitiv, o geniálním Laplaceovi nemluvě. Věřím, že ho nepotřeboval, ale to neznamená, že není;))

    Já třeba jsem se evolucí nespokojila...protože vidím, že evoluce je nějaký promyšlený proces, dokonce řekněme naprogramovaný proces - a mě zajímá, KDO nebo CO ten proces vymyslelo a naprogramovalo.
    Odpověď lidí, kteří se bojí pomýšlet na nějakou entitu za vším, které pro jednoduchost říkám Bůh, že "se to prostě stalo náhodou" fakt neberu.
    To je na úrovni tvrzení, že počítač bude tak dlouho náhodně kombinovat písmena, až nakonec napíše Odysseu. To je pro mě mnohem víc bizarní a ulítlá představa, než hypotéza jakéhosi Stvořitele Programátora.
    SATAI
    SATAI --- ---
    LALINA: Též se vypráví, že Laplace byl Napoleonem žertem tázán, proč se ve své knize o nebeské mechanice nikde nemluví o Bohu. Laplace prý odpověděl slavnou větou: „Občane první konzule, tuto hypotézu jsem nikde nepotřeboval“.
    LALINA
    LALINA --- ---
    SATAI: říká mi to, že mám nezpůsobilý java script..mnojo, pracovní kraksna..
    LALINA
    LALINA --- ---
    SATAI: aha...no tak to trochu rozveď nenech se prosit ! ;)
    LALINA
    LALINA --- ---
    LALINA: to je fuk, stejně jsem guglila a ten chlapík mě zaujal... jméno jsem samorřejmě sem tam potkala, ale nikdy jsem se mu nevěnovala nějak celkově. Napravím, vypadá hodně sympaticky, Laplace:)) A třeba narazím i na to, co řekl Napoleonovi :)
    Pierre Simon de Laplace – Wikipedie
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Pierre_Simon_de_Laplace
    LALINA
    LALINA --- ---
    KAKAO23:
    SATAI:

    já jsem jednou absolvovala kurz superlearningu (a to byl ten starej, primitivnější), nicméně docela to fungovalo..jojo, sada triků, vychytávek, pomůcek...
    LALINA
    LALINA --- ---
    SATAI: takže moderní věštec, psycholog a analytik :)
    LALINA
    LALINA --- ---
    SATAI: chceš abych guglila nebo mě napínáš? ;)
    SATAI
    SATAI --- ---
    KAKAO23: nevim, zda tvurci, ale je to hlavne sada ruznych triku, ktere ti najednou umozni pouzit daleko vetsi a hlubsi site, nez slo driv.
    KAKAO23
    KAKAO23 --- ---
    SATAI: jakoby sofistikovanejsi propojeni s vetsi moznosti si pohravat s temi informacemi? Ze to bude mene primocare a o to vic "tvurci"??
    SATAI
    SATAI --- ---
    LALINA: Asi tak, jak to rekl Laplace Napoleonovi...
    SATAI
    SATAI --- ---
    LALINA: Spis mas par (desitek) milionu zaznamu o tom, co tvoje firma loni prodala, komu, kdy, za kolik... a extrahujes z toho, jak vypadaji tvoje prodelecne obchody, co maji spolecneho. Nebo mas kopec informaci o tom, co lidi kupuji v tvem eshopu a snazis se prijit na to, co je na tom zajimaveho. Nebo predpovidas z minulych dat, co si v tve videopujcovne tenhle zakaznik pujci priste ;)

    KAKAO23: O dost chytrejsi pouziti neuronovych siti, nez co se delalo driv.
    LALINA
    LALINA --- ---
    tak mě napadlo: co by bylo ekvivalentem k drogám, galucinogenům v případě AI ?
    LALINA
    LALINA --- ---
    my máme zase mysl uvezněnou v lebce:))) nebo ne? ;)))
    LALINA
    LALINA --- ---
    KAKAO23: seš moc emaptická:)))
    KAKAO23
    KAKAO23 --- ---
    Mno ale ve finale sem odchazela s pocitem uveznene mysli v krabicce plne obvodu a dratu atd... Blbej pocit;)
    SATAI: co je to deep learningv tomhle podani?
    LALINA
    LALINA --- ---
    SATAI: třeba jako že mám výšku tlak teplotu rosný bod a vyextrahuju, z tho, že je akorát na koupání?
    KAKAO23
    KAKAO23 --- ---
    LALINA: netusim prislo mi ze jsem na nej byla mirna pak napsal ze me podcenil a dvakrat vyjela errorova hlaska pak to napsalo ze to musi k doktorovi opravit obvody;))
    SATAI
    SATAI --- ---
    LALINA: máš nějaká data a automaticky z nich extrahuješ nějakou znalost. Třeba abys mohla předvídat další data, uměla v nich klasifikovat...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam