• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LALINAINTELIGENCE - MYSL - VĚDOMÍ - Turingův test - čím se liší člověk od AI ?
    LALINA
    LALINA --- ---
    AXTHEB: nepopisuju. byl tam záměr. někdo sel. jestli se to ujalo nebo ne zavisí na konkrétních podmínkách, které na takové planetě či hvězdě panují. tam není nic náhodného. Panují příznivé = život se rozvine, panují nepříznivé, život se neujme.
    A platí taky jakási pravidla, podle kterých se rozlišuje, (a semeno reaguje) co znamená být vhodný a nebýt vhodný. ta nejsou nahodilá.
    LALINA
    LALINA --- ---
    AXTHEB: no ale my nevíme, jestli mají dobré podmínky, aby tam mohl vzniknout život, že? A kromě toho je taky možné, že na některých život je.... na těch, kde se to ujalo... to je trochu jako když seješ nějaký rostliny...některý semeno padne na kámen a nevzejde, jiny na písek a rostlinka brzy odumře a jinde se to ujme a krásně to prosperuje... nic to neříká o nutnosti či dokonce podmínce náhody.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    LALINA: ale tim " kromě toho je taky možné, že na nich život je.... na těch, kde se to ujalo... to je trochu jako když seješ nějaký rostliny...některý semeno padne na kámen a nevzejde, jiny na písek a rostlinka brzy odumře a jinde se to ujme a krásně to prosperuje." prece popisujes nahodu.
    LALINA
    LALINA --- ---
    AXTHEB: no ale my nevíme, jesatli myjí dobré podmínky, že? a kromě toho je taky možné, že na nich život je.... na těch, kde se to ujalo... to je trochu jako když seješ nějaký rostliny...některý semeno padne na kámen a nevzejde, jiny na písek a rostlinka brzy odumře a jinde se to ujme a krásně to prosperuje... nic to neříká o nutnosti či dokonce podmínce náhody
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    LALINA: Nemyslim zadnej konkretni zivot. A co se tyce toho trilionu planet na kterych by mohl vzniknout zivot - jen mlecna draha jich ma asi osum miliard
    KAKAO23
    KAKAO23 --- ---
    AXTHEB: aha ok;D
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    KAKAO23: Ja nejsem ustepacnej:) To ze je to jako odpoved na tvuj post je omyl, promin (a kdyz si to znova prectes s timhle vedomim, asi ten muj post pochopis jinak), mela to byt reakce na nejaky Lalinin post co uz se mi nechce hledat :)
    LALINA
    LALINA --- ---
    KAKAO23: je to fajn na rekreační přemítání, ale vcelku nakonec je to trochu jedno:))) jak jsi psala, svoji realitu at už je jakýhokoli původu nebo povahy, musíme prožívat tady a ted a snažit se to dělat co nejlíp.
    KAKAO23
    KAKAO23 --- ---
    Lidska mysl si muze vymyslet a oduvodnit ledasco vsak nejaka teorie plati jen do doby nez ji nekdo jiny nevyvrati a lidska chut badat a popirat a vymejslet je obri mozna vetsi nez celej spropadenej vesmir;)
    KAKAO23
    KAKAO23 --- ---
    LALINA: mno viz mozna existence jinejch paralelnich vesmiru a moznej zivot na nich s jinejma podminkama,,,,

    LALINA: jo pesne takhle to taky beru mozny je ledasco;)
    LALINA
    LALINA --- ---
    KAKAO23: taky náš vesmír že bejt něčí představa nebo může bejt celkem maličkej a to, o čem myslíme, že je daleko, je jenom projekce, aby se nám to tak jevilo:))
    LALINA
    LALINA --- ---
    AXTHEB:...."má miliardy a miliardy planet, na kterých může vzniknout život"... ? tyjo to je pro mě novinka...nebo myslíš život jinej, než organickej?


    KAKAO23
    KAKAO23 --- ---
    AXTHEB: mno jo ale co kdyz ty co se zhrouti nepovedou sou jen nepodarky a vlastne takovej vesmirnej pokus onyl? Slo by to takto?
    LALINA
    LALINA --- ---
    můj mozek jako by byl někdy zaseklej na úrovni tříletýho děcka a ptá se pořád dál a dál proč a proč a proč a jak nemám vedle sebe někoho dospělýho, kterej by mě řekl "nech už toho, už jsem unavenej", tak se kolikrát s tím proč dostanu moc daleko a hluboko a potom je taková náhoda pravej poklad.)))))))
    KAKAO23
    KAKAO23 --- ---
    AXTHEB: to ze je neco temer nepravdepodobne neznamena ze se jedna o nahodu
    KAKAO23
    KAKAO23 --- ---
    AXTHEB: a ja nerikam ze to musel nekdo zaridit proste to byl tok myslenek, to ze sme tu nasazeni mi prijde mene pravdepodobne nez big bang, ovsem mohlo to byt vse uplne jinak a nebud ustepacnej laskave:)
    LALINA
    LALINA --- ---
    AXTHEB: jo náhoda.... kdysi jsem ji pohřbila, ale po čase jsem ji pokorně resuscitovala, protože bez náhody nelze žít, bez náhody je to o ničem, nuda a šeď a deprese:))))
    Takže já si teď náhodu hýčkám, vesele lidem říkám "to je ale náhoda" a jsem mnohem šťastnější:)))
    Vlastně náhoda je takový moje sedativum, takovej můj teddy bear abych se v postýlce nebála :))))
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    KAKAO23: Vem si takovej vesmir. Ma miliardy let casu a (volne receno) miliardy miliard planet, na kterejch muze vzniknout zivot. Behem tech miliard let se to na jedny z miliardy povede. Na 99.99% se to posere nez vzniknou jednobunecny organismy, na 99.99% se to posere nez vzniknou inteligentni bytosti, na deviti se vyvrazdej ve valkach a ty desaty sedej lidi a rikaj si ...tyjo to musel nekdo zaridit, tohle nemuze bejt nahoda...
    KAKAO23
    KAKAO23 --- ---
    Ekonomika je proste umele vytvoreny system kdezto vesmir a zivot na nasi planete vznikl diky nejakym podminkam ktere jsme my rozhodne nenastavili, takze jakosto system vznikly sam ze sebe mi prijde dokonalej a symbiotickej, a je to mimo tema tak bych to nepitvala;))
    KAKAO23
    KAKAO23 --- ---
    SATAI: jenze ekonomiku jsme vytvorili my... Mno
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam