• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LALINAINTELIGENCE - MYSL - VĚDOMÍ - Turingův test - čím se liší člověk od AI ?
    KAKAO23
    KAKAO23 --- ---
    AXTHEB: mno jo ale co kdyz ty co se zhrouti nepovedou sou jen nepodarky a vlastne takovej vesmirnej pokus onyl? Slo by to takto?
    LALINA
    LALINA --- ---
    můj mozek jako by byl někdy zaseklej na úrovni tříletýho děcka a ptá se pořád dál a dál proč a proč a proč a jak nemám vedle sebe někoho dospělýho, kterej by mě řekl "nech už toho, už jsem unavenej", tak se kolikrát s tím proč dostanu moc daleko a hluboko a potom je taková náhoda pravej poklad.)))))))
    KAKAO23
    KAKAO23 --- ---
    AXTHEB: to ze je neco temer nepravdepodobne neznamena ze se jedna o nahodu
    KAKAO23
    KAKAO23 --- ---
    AXTHEB: a ja nerikam ze to musel nekdo zaridit proste to byl tok myslenek, to ze sme tu nasazeni mi prijde mene pravdepodobne nez big bang, ovsem mohlo to byt vse uplne jinak a nebud ustepacnej laskave:)
    LALINA
    LALINA --- ---
    AXTHEB: jo náhoda.... kdysi jsem ji pohřbila, ale po čase jsem ji pokorně resuscitovala, protože bez náhody nelze žít, bez náhody je to o ničem, nuda a šeď a deprese:))))
    Takže já si teď náhodu hýčkám, vesele lidem říkám "to je ale náhoda" a jsem mnohem šťastnější:)))
    Vlastně náhoda je takový moje sedativum, takovej můj teddy bear abych se v postýlce nebála :))))
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    KAKAO23: Vem si takovej vesmir. Ma miliardy let casu a (volne receno) miliardy miliard planet, na kterejch muze vzniknout zivot. Behem tech miliard let se to na jedny z miliardy povede. Na 99.99% se to posere nez vzniknou jednobunecny organismy, na 99.99% se to posere nez vzniknou inteligentni bytosti, na deviti se vyvrazdej ve valkach a ty desaty sedej lidi a rikaj si ...tyjo to musel nekdo zaridit, tohle nemuze bejt nahoda...
    KAKAO23
    KAKAO23 --- ---
    Ekonomika je proste umele vytvoreny system kdezto vesmir a zivot na nasi planete vznikl diky nejakym podminkam ktere jsme my rozhodne nenastavili, takze jakosto system vznikly sam ze sebe mi prijde dokonalej a symbiotickej, a je to mimo tema tak bych to nepitvala;))
    KAKAO23
    KAKAO23 --- ---
    SATAI: jenze ekonomiku jsme vytvorili my... Mno
    SATAI
    SATAI --- ---
    KAKAO23: hele, funguje i ekonomika (ne ekonomie) a nikdo nema pocit, ze je to nejak zvlast symbioticky system.
    LALINA
    LALINA --- ---
    SATAI: :)))))))))
    KAKAO23
    KAKAO23 --- ---
    SATAI: nerikm ze to je daisyworld ale funguje to, ale mozna mi neco unika
    SATAI
    SATAI --- ---
    KAKAO23: Priroda je i bez nas peknej bordel. Zadnej daisyworld.
    LALINA
    LALINA --- ---
    KAKAO23: :)))))))))))

    já mela ráno puerh a jsem jako na speedu:))
    LALINA
    LALINA --- ---
    KAKAO23: úplnej souhlas .)) moje poznání se točí naopak v kruhu:)) nekonečno nedávám, jeví se mi to pořád jako iluze, mnohem spíš mi to přijde jako mobiova páska :))
    KAKAO23
    KAKAO23 --- ---
    Jako v cernu taky simulujou urcoty prostredi aby mohla vzniknout antohmota ci jak to je... Proste neco nadimuluje neco aby mohlo zjistit jak se to vyviji to same se mohlo stat s tim co vytvorilo simulaci a stejne jako my nasimulovavame urcite podminky aby ai mohlo nejak jaks taks fungovat;) sem si nemela davat ten caj;)))
    KAKAO23
    KAKAO23 --- ---
    LALINA: me taky prijde dulezita ale at to beru jak to beru prijde mi ze tohle cele je jakejsi experiment ale to nikterak nesnizuje vahu toho vseho je to uzasne a kdovijak to je, uvedomuju si svou omezenost a vim ze za vsechny rohy nevidim to ze si nedovedu predstavit jak to tubylo pred bb neznamena ze to nebylo to same .... Nekonecno what the hell ;) jakoze nejakou predstavu mam ale obavam se ze vsivhni vari zvody a vytvari si realitu a hostorii aby s toho nescvokli - ale to uz je mozna hodne zkreslena a oklestena uvaha jako uvedomuju si vsechny mozny slabiny to jako jo;)))
    LALINA
    LALINA --- ---
    KAKAO23: systém se udržuje sám sebou, jistě:)) ale jak ten systém vznikl.

    nojo.... já už to asi nebudu dál hrotit, je to jenom taková vedlejší úvahová větev, ačkoli mě přijde veledůležitá, držme se tedy o řád níž, u viditelných a měřitelných věcí a nebádejme, kdo a co za tím vším stojí.
    KAKAO23
    KAKAO23 --- ---
    SATAI: podle me vsechno co nas obklopuje kdyz se na to podivam z jiny perspektivy, lidi do toho systemu vnaseji akorat chaos;)) ale mozna se jen neumim vyzvejknout;D
    SATAI
    SATAI --- ---
    KAKAO23: co ze je v dokonale symbioze? ;)
    LALINA
    LALINA --- ---
    KAKAO23: já se v tom jenom snažím vyznat 8/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam