MEJLA77: To máš těžký, to je otázka stupně omezenosti každého jedince. Někdo se omezí absolutně jenom na hmotu a bude tvrdit, že i informace je hmota a ostatní teze bude považovat za pavěděcké.
Každý má tu omezenost někde jinde.
Osobně považuji vědce za užitečné a přínosné, ale ne za dokonalé a vševědoucí a život i historie samam mi dává za pravdu. A v každé době byli uznávaní a ctění vědci, kteří naprosto jasně věděli, že stupeň jejich poznání je konečný a nejvyšší a dál jít nelze. Jejich omezenost je lidsky pochopitelná a nemám to nikomu za zlé, ale nechávám je jejich uzavřenému a bezpečnému světu a zajímám se dál. Nejsem omezována jakýmikoli dogmaty ani nějakou aurou vědeckosti a serioznosti pánů vědců.
Navíc už jsem v životě zažila mnohé, co vypovídá ve prospěch mého postoje.
Jistěže je dobré snažit se co možná nejvíce omezit na druhou stranu fantasmagorie, ale zrovna informace a její podstata a působení mezi fantasmagorie určitě nepatří. Lidé z Institutu infomatiky a kybernetiky se tomu věnují naplno a erudovaně a jistě se dobírají určitých tezí a názorů, které je možné brát vážně, přestože víme, že jsou zatím jenom hrubé a kusé.
A já si asi dokonce myslím, že je to jenom dobře a že by se asi tímto směrem dál vůbec jít nemělo, protože stupeň zneužití je strašnější, než zneužití štěpení jádra.
Ale známe to: když to jde, člověk tam jde ať to stojí co to stojí...