Já zatím hledám hrdiny, kteří mi nejvíc sednout. Asi postupně vyzkouším všechny, ale nějak se mi do toho zatím nechce a piluju svůj omezenej hero pool. Důležitý je, že já nejsem moc FPS, prostě nemám reflexy a aim (už jsem si ověřil na více střílečkách) a proto spíš tíhnu k supportům atd. ale baví mě i killovat, to jo :)
Support
- Tady hraju výhradně Lucia - protože je podle komunity nyní OP a nejvíc se hraje u profíků :). A baví mě ty jeho aury. Trochu mě sere ta jeho pistolka, nic s ní netrefím, ale zase alt-fire je potenciální potg, takže to zkouším. A taky se chci naučit využívat to bruslení po stěnách.
- Zkoušel jsem i Zenyattu (k tomu mě táhne lore a hlášky), ale nějak ho nemůžu uchopit. Má to být i docela DPS charakter (např. jeho koule mají dobrý spread a neztrácejí dmg na dálku), ale já bych měl radši pořádnej healovací dopad. Takže tedy Lucio.
Tank
- Docela mě baví Roadhog, když se daří hookovat, tak to jsou dobrý killy. Ale mám s ním tendence běhat solo a to na tanka moc není dobrá taktika. Ale i mě baví jeho self-heal, to je paráda.
- Zkusil jsem párkrát i Reinharda a jako to je tank s velkým T. Takže na kontrolu payloadu nebo push to je dobrý, ale nesedí mi jeho styl boje na blízko a pasivita.
- Rozjížím i Winstona, protože ten má dobrou iniciaci a nemusím mít aim na trefování :). Bohužel ty jeho blesky jsou takové šimrání, že s tím něco zabít je za trest. A ten jeho štít na E, to je papír, to nic nevydrží. A ultimátka je taky taková specifická, ale to nevadí zas tak moc, to se naučím.
Defense
- Někdy mám chuť na Widowmaker, tedy snipovat. Sice ten můj aim stojí za bačkoru, ale učím se a baví mě takto z dálky zabíjet a přesouvat se s hookem. I ta poison mina je dobrá a ultimátka je super pro celý team. Takže někdy jí beru, když to kompozice dovolí.
- Ostatní zatím nevím, asi taky zkusím. Zajímá mě OP Bastion :)
Offense
- Abych měl komplet pro správnej draft, tak chci ovládat i offense. Tady zatím jedu nejčastěji Pharah, láká mě ten long range a lítání. Ale zatím to s ní moc nedávám, nedaří se mi killovat.
- Zkoušel jsem i Genjiho, ale toho nedávám skoro vůbec. Nemám pod kůží jeho styl hry - kdy jít z dálky a kdy tam naběhnout. Láká mě ale, protože je to silnej counter na nejvíc OP postavy (McRee, Bastion,...)
- Láká mě i Tracer, protože mě láka styl hry kdy běhám solo a dělám bordel.