Minulý týden jsem vyrazil do Lodže v Polsku přes Náchod, s tím že si mýto koupím před dálnicí na nějaké benzínce, nikde žádná cedule ohledně mýta, tak jedu dál po cca 80km dálnice je benzínka Orlen kde mýto nedělají, tak si říkám, tak na další a tam to doplatím, ujel jsem dohromady 225km po dálnici a mýto se nedalo nikde koupit. Po městě jsem objel snad každou benzínku s tím že mýto nedělají. Poslední pokus byl po pauze v 1 ránu v nějakém městečku vedle Lodže s tím, že mýto mi udělají, ale musím platit jen hotově a ve Zlotých :) Jsem myslel, že si ze mě dělají prdel, takže zpět po neplacených lesama a vesnicema se srnkama před autem, zdržení 1,5h navíc. Poslední nápad, že teda mýto a doplatek udělam na hranicích, světe div se, na hranicích poláci mýto nedělají, že se prý musim vrátit do Wroclavi :D Samozřejmě jsem jel dál do Čech a v Polsku je těch cca 225km dálnice nezaplacených.
Druhý den v ČR mi šéf poslal souřadnice, že se musí sjet z dálnice na jinou a pak se vrátit zpět, to vymyslí snad jen Poláci.
Jen pro zajímavost, nějaký řidič šéfovi vyprávěl že se mu stalo to samé, při další cestě ho zastavili, odvezli 20km z dálnice na nějaký oplocený pozemek, jakože parkoviště na hlíně při dešti prý paráda, kde byla akorád Toika a že on může jít, ale auto tam zůstane. Musel přijet jeho šéft z ČR a zaplatit 80 000kč pokutu. Při další cestě do Polska se mam asi na co těšit :D
Tady jsou souřadnice té benzínky, kde dělají mýto z tohodle směru: 51°03'00.8"N 16°58'11.3"E