• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MLEJNISLatte Art
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    BETTER: zkus My Raw Café .. tam jedou z "domácího" kešu .. nicméně sám velkej šéf se na "mlíko" často mračí, že se s ním maluje ultrablbě
    KOLU
    KOLU --- ---
    BETTER: Has Bean Blake Espresso?
    ale nemám to vyzkoušený. pracoval jsem jenom s jejich Jailbreakem, kterej je poměrně acidickej a pak se směsma od SquareMile (který jsou ještě víc acidický).
    BETTER
    BETTER --- ---
    KOLU: ...aha prima...a máš tip na vyloženě nekyselou směs kterou bych si pak někde mohl nechat namlít?
    KOLU
    KOLU --- ---
    sojový jde, ale chce to kafe, který neni příliš kyselý, fakt dobrý sojový mlíko (Bonsoy se mi dost osvědčil), nepřehnat to s teplotou (60 °C max, spíš 55 °C) a stretchnout míň.
    FinalDoppio
    https://www.youtube.com/watch?v=foWp5sIan_E
    BETTER
    BETTER --- ---
    No týjo..pěkný. Lze mlíkový umění udělat i "nemlíkem". Rád bych si dal jedno takový, ale měl bych z toho akorát bláto v gatích.. Tak třeba rýžové, či sojové mléko? Sojový asi ne, co...to se dycinky zdrcne...ale jiný nemlíka? Zkušenosti? Kavárna kam mohu v praze zajít?
    MLEJNIS
    MLEJNIS --- ---
    MLEJNIS
    MLEJNIS --- ---
    Při pondelku i. Též něco ode.mě...;)

    MLEJNIS
    MLEJNIS --- ---
    2014 Australian Latte Art Champion Rie Moustakas
    https://www.youtube.com/watch?v=Tm0FGxzc0vw
    MLEJNIS
    MLEJNIS --- ---
    tohle je jízda... ! a krásnej pavoni .. .! :)
    Barista Dritan Alsela - One Taker
    https://www.youtube.com/watch?v=rExr7R8TT_o
    MLEJNIS
    MLEJNIS --- ---
    Ouu jee
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    KOLU: tak to vsechno budem hrcat jak v italii,costa coffee a starbucks
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    KOLU: dobrá, zahazuju zástěru na jednu stranu, konvičky na druhou a můžu se na všechno vykašlat :D .. nemyslím si, že v celé republice je mnoho lidí (dali by se spočítat na prstech jedné ruky) kteří tohle řeší do takového detailu .. očividně sám Hofmann píše, že se to tak zásadně neřeší ani na soutěžích WBC
    KOLU
    KOLU --- ---
    TEEAK: Hofmannův point bude v tom, že výrazně stretchnutý mlíko (hodně pěny - i když nemusí bejt ani suchá ani s velkejma bublinama) prostě nedovolí rozumně nakreslit rozetu ani nic podobně delikátního.
    a když se udělá cappuccino se singleshotem a málo napěněnym mlíkem (se kterym se dobře kreslí latte-art), tak je výslednej nápoj výrazně "slabší", páč je to prostě rozředěný kvantem mlíka. jednoduše to neni cappuccino, ale mini-latte...
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    TEEAK: samozřejmě o chuť jde primárně .. proto vždycky protáčím oči, když někdo říká, že je to škoda vypít .. takže radím: tak si to vyfoť .. a když už budeš v tom pití, tak to zkus nesladit ;)
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    KOLU: jestli jde o pěnu, tak si myslím, že se dá slušně ovlivnit tím, jak si natexturuješ mlíko a jak pak vychytáš motiv, aby poměry byly vyladěný .. když člověk pracuje v kavárně .. myslím si, že na tréning je příležitostí dost .. a osobně si myslím, že všechny "tulip" motivy jsou pěně dost nakloněný .. já třeba zase nemám moc ráda dokreslování (byť jen tmavou cremou - proto už téměř nedělám indiány) - káva zbytečně stojí na pultě, místo toho, aby se už dávno nesla hostu na stůl
    KOLU
    KOLU --- ---
    no spíš narážím na Jamese Hofmanna...
    http://www.jimseven.com/2010/12/26/the-cappuccino/
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    MLEJNIS: on ví, jen trollí :)
    MLEJNIS
    MLEJNIS --- ---
    TEEAK: nápodobně....;)
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    KOLU: :D třeba ty moje jsou jenom cappucina .. :D vtipálku
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam