• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLINIKAKLIniKA
    Sledujte info zde, na webu http://451.cz/klinika/, FB nebo na https://en.squat.net/tag/klinika/

    https://twitter.com/centrum_klinika  
    http://vimeo.com/user36144298
    http://451.cz/wp-content/uploads//sites/2/smlouva-o-vypujcce.pdf


    Jeseniova 60, Žižkov,
    Praha 3, tram 9, 10, 16:
    Biskupcova
    Autonomní sociální centrum
    rozbalit záhlaví
    TOY_BOX
    TOY_BOX --- ---
    TIP: MAMET: daly by se u vas v divadelni mistnosti poradat kurzy figuralni kresby? :)
    MAMET
    MAMET --- ---
    zdravim,
    nenašla by se na Klinice místnost, která by mohla sloužit jako divadelní / taneční zkušebna ? Výhledově bych chtěla udělat i volnočasový kroužek stejnýho zaměření pro děti +- 9 až 14 let . Požadavky nejsou velké snad jen lino, zásuvka a podlaha, která se nepropadne, když se začně dupat. Taky aby to nerušilo ( moc ) ostatní aktivity. Temperamentní děti a hudba nadělají trochu hluku..
    Pokuď to projde byl by někdo informovaný dnes nebo zítra odpo / večer na Klinice a ukázal mi prostor , V pátek a sobotu mám konečně volno, tak bych tam mohla nalítnout a cídit a velebyt. Díky
    _PU
    _PU --- ---
    A každopádně co už teď víme, že se bude hodit našim skupinám:
    určitě nějaký malý matrace na válení, malý židličky pro děti (na stoly budem asi dělat workshop), kdyby se někomu z vás válely někde na půdě houpačky, tak si je rádi vezmem na tvorbu hřiště na zahradu, plus takový blbosti jako igelit a písek na pískoviště atd, ale to se asi dá sehnat nějakou easy cestou. A věci jako starý police, skříně atd se hodí samozřejmě taky. díky!
    WASHO23
    WASHO23 --- ---
    TIP: jestli můžu doporučit tak bych místo tkaniny/rákosu jako obklad použil cokoliv jinýho co tolik nechytá prach a brouky.. kor v prostorech kde bude velká fluktuace různých lidí a zapatlanejch dětí (nemluvě vo těch špindírách dredatejch :D) třeba lino který se dá různě zaříznout/kombinovat/nabarvit vodou omyvatelnejma barvama aby to nevypadalo hnusně atd... je mnohem praktičtější z hygienických důvodů.
    na tu tkaninu nadávaj lidi kolikrát i u sebe doma že to byl blbej nápad a klinika bude mnohem více exponovaná než soukromej byt (jak asi všichni doufáte/me)

    jinak se na vás těšim a doufám že to tam bude plný všemožných kreativních lidí i dětí, popř i batolat či snad dokonce kojenců, ROZHODNĚ VŠAK NÉ MIMÍSKŮ A MAMÁNKŮ ....;)
    _PU
    _PU --- ---
    TIP:
    Ahoj - vzhledem k tomu, že tam plánjem ten dětskej klub, tak se přimlouvám fakt za nekuřáckej prostor. Bar by asi večer moh bejvat kuřáckej, ale dkyž se tam budem potácet s mimísama, tak mi to nepřjde ehm "vhodný".
    díky!
    SHM8
    SHM8 --- ---
    je nádhera vidět ten poměrně velkej zápal mnoha lidí a skupin a postup prací na místě! Klinice se začínaj zacelovat šrámy a pomalu začíná ožívat - bigup všem zúčastněnejm, ten tah za společnou věcí je úžasnej..
    ..na jednu věc se ale musim zeptat - vnitřek jsou kuřácký prostory, nebo nekuřácký?

    LA_PIOVRA: asi to nebude nejvýnosnější kolchoz, přesto tam může bejt moc pěkná zahrádka...rostlinky šeromilky .)
    TUHO
    TUHO --- ---
    hehe, chybu nedelas, muzeme ale socialne konstruovat otaceni zahrady na jih! uvidime, jak se budou dyne tvarit na thomasuv teorem .))
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    KRUCIJE: porad premyslim, kde delam chybu, ale at premejslim jak premejslim, tak dochazim k zaveru, ze parcela je orientovana na sever/severozapad. Tedy pokud se mysli orientace svahu.
    MASOO
    MASOO --- ---
    Klinika ožila, debata se rozšiřuje na další prázdné domy | Wave News
    http://www.rozhlas.cz/...ws/_zprava/klinika-ozila-debata-se-rozsiruje-na-dalsi-prazdne-domy--1466233
    SHM8
    SHM8 --- ---
    TIP: nádrže se dají splašit přes Aukro za pár stovek.. někdy bývají špinavé od chemky, ale lze to vyčistit wapkou.. http://aukro.cz/...php?order=m&string=n%C3%A1dr%C5%BE+1000+l+&bmatch=seng-v8-p-nwatch-dom_czech-0819
    KRUCIJE
    KRUCIJE --- ---
    KLINIKA: čau, na schůzku bohužel nemůžu, jsem o víkendu pryč, tak jen na dálku poznamenávám, že je super, že zahrada je orientovaná na jih, takže se tam bude spoustě věcí skvěle dařit. + v rohu, kde je barel na vodu je vývod okapu, který je teda potřeba nastavit ještě nějakou rourou a je to ideální místo pro barel na dešťovku. dejte sím vědět, co je třeba předpěstovat. mám doma semínka žluté tykve a cuket. na balkonu mi to minulý rok nevzešlo, potřebuje to fakt zasadit. můžu předpěstovat a přinést. možná by se to dalo hodit jen tak do svahu. + poohlédnu se po rouře na okap. ať vám schůzka vyjde a příští víkend naviděnou.
    KLINIKA
    KLINIKA --- ---
    Moc se omlouváme za nedostupnost našeho telefonního čísla, máme technické problémy, ale v nejbližší době vyvěsíme nové číslo - samozřejmě se můžete také kdykoliv zastavit osobně, v domě pořád někdo je.
    KLINIKA
    KLINIKA --- ---
    TROJKA
    TROJKA --- ---
    . .tak jeden gauč bych rád, určitě nemůžu spát na zemi. .:)
    . . hodlám pěstovat ačokču a zázvor. . .a nějaké luštěniny, ty krásně kvetou!. .
    . . myslím , že jízdních kol je stále nedostatek , očekávám příliv i odliv. . :)
    . .pokud máme aspoň trochu udržet pořádek -viz tech. místnost - hodily by se dveře či desky na regály !!!
    KLINIKA
    KLINIKA --- ---
    CO AKTUÁLNĚ SHÁNÍME?
    - překližkové/osb desky
    – kabely, licny,
    – 1,5-2,5 silnoproudý elektromateriál obecně
    – stavební antoníček s elektroměrem na pronájem
    – plastové roury ppr, 20, 25, 30 průměr, kolena a spojky k nim
    – kování na dveře s vložkama
    – trezor/ zamykatelnou skříň
    – dřevařské kity, tmely
    – malířské barvy (bílé i tónovací), štětce, válečky
    – balakryl
    – sádra
    – hasicí přístroje, ideál s revizí 2005 a novější
    – palandy / patro na spaní
    – komínové roury

    ČEHO UŽ NAOPAK MÁME DOSTATEK?
    (a nemáme kam dávat další)

    – židle
    – elektrospotřebiče
    – matrace
    – přikrývky
    – gauče
    – křesla

    Díky za cokoli! Přinášet nebo vozit se věci dají rovnou na barák, vždy tam někdo je. V dohledné době bude znovu fungovat náš telefon 776261690
    KLINIKA
    KLINIKA --- ---
    V sobotu jste všichni zváni na plánovací schůzku ke komunitní zahradě, kde se můžete vyjádřit, jak byste si ji vlastně sami představovali, co od zahrádky čekáte a pod. Po schůzi následuje brigáda na záhoncích (které teprve musejí vzniknout) i vevnitř domu. Všichni jste zváni, práce je víc než dost pro všechny!
    P.S. stále akutně sháníme hasicí přístroj/e
    MASOO
    MASOO --- ---
    ALDEMIK: tak na klinice bych to videla spis na bezpenezni zonu;)
    NINJAI
    NINJAI --- ---
    ...nedaleko od vás je centrum Nová Trojka (http://www.nova-trojka.cz/) a maj tam kompostér, z kterýho se dá vzít půda z loňské kompostovací sezóny ke zlepšení vašich záhonů a taky hledaj někoho, kdo by ten kompostér převzal a staral se o něj, ale to bude asi složitější, tak se tam kdyžtak poptejte...
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    Ahoj,
    jste pro mě trochu z ruky plus jsem zaháčkovaná jinde, ale jsem z Roztok u Prahy a organizuju tam blešák, co je docela velký (200 prodejců, možná budem zvedat na 250), návštěvnost tak kolem 2000 lidí. Nevím, jestli vám můžu být co platná, ale ráda budu.
    Nejsme výděleční, takže výtěžkem vám nepomůžu (resp. potřebuju, aby se mi aspoň trochu zaplatil čas, co do toho dávám :-)), neprodané věci si odváží Streetwork, ale taky to nepoberou všechno... Kdyby vás napadlo něco, sbírka nějakého materiálu je možná blbost, nevim... Prostě, budete-li mít nápad, máte dveře otevřené.
    Nebo můžu poskytnout know-how na organizování pěkného blešáku :-)
    TROJKA
    TROJKA --- ---
    . . přátelé na Klinice,to byl dobrý víkend, jsem moc rád , že se daří a že mohu být u toho. . .hodlám pokračovat - protože chci i bydlet.. do placu k užití dávám jízdní kola, nářadí,vozík a kolečko a další. . rád spoluvybuduju pracovní dílnu zde,aby bylo možno snadno zhotovit nábytek,regály,dveře, opravit kola a tak nějak si vyhovět. .
    . . a protože se zhusta zabývám znovuvyužitím bicyklů,up-cyklací lahví a novým účelem starých věcí,věřím že se tento směr chytne. .uvidíme se!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam