• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLINIKAKLIniKA
    KLINIKA
    KLINIKA --- ---
    Nepropadáme panice, program pokračuje! Nějakou dobu jim převod budovy zabere, do té doby všechno běží. Díky za vaši podporu do teď i nadále. Dnes od 18:00 debata o umění na Klinice s Pavlem Karousem a Pavlem Sterecem, v sobotu mobilizační večer k TTIP a koncert Clay Lames a Irvis.
    DATELON
    DATELON --- ---
    DATELON: Předpokládám že takhle jednoduchý to mít nebudou?!
    Stát zastavil privatizaci žižkovské polikliniky – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/domaci/366487-stat-zastavil-privatizaci-zizkovske-polikliniky.html
    DATELON
    DATELON --- ---
    Něco nového?
    SHM8
    SHM8 --- ---
    V3S
    V3S --- ---
    KLINIKA: LŽU mela streetartovou reklamu na jizaku uz pred 10 lety ;)

    v3s | * Graffiti & Streetart * – rajce.net
    http://v3s.rajce.idnes.cz/Graffiti_Streetart/#F050915_001.jpg
    MASOO
    MASOO --- ---
    Otevřený dopis vládě | Autonomní sociální centrum KLINIKA
    http://451.cz/klinika/2015/04/07/otevreny-dopis-vlade-2/
    KLINIKA
    KLINIKA --- ---
    UMĚNÍ NA KLINICE - DEBATA
    Čtvrtek 9.4. od 18hod.

    Klinika se řadí k tradici autonomních sociálně-kulturních center. Oproti relativně jasné představě o tom, co se skrývá pod pojmem sociální, představa o tom, jaká by měla být kulturní politika squatu, vůbec jasná není.
    Kdo je na squatu arbitrem vkusu? Mohou se squatterské kolektivní a konsensuální rozhodovací mechanismy uplatňovat i v oblasti umění? A pokud ne, proč to běžně squateři dělají v jiných oblastech fungování squatů, třeba v případě technických úprav?

    Debatovat o tom budou Pavel Karous a Pavel Sterec.
    MASOO
    MASOO --- ---
    Tuto středu večer bude vláda jako poslední bod projednávat ukončení privatizace budovy Jeseniova 60. Pokud to projde, znamenalo by to rychlé převedení domu na Generální inspekci bezpečnostních složek - pro nás je to okamžité ukončení nájemní smlouvy a zánik prostoru Kliniky, a to i navzdory tomu, že GIBS na zahájení rekonstrukce nemá peníze a budova by další rok/y zůstala prázdná.

    Přijďte ve středu v 19:00 před úřad vlády (Strakova akademie) vyjádřit Klinice podporu! Více info tady: https://www.facebook.com/events/1597463587206902/

    BELZEBUB1936
    BELZEBUB1936 --- ---
    Debata ohledně porušování smluv: Trochu se zapomíná, na situaci za které to lidi na Cibulce a Klinice podepsali. Spíše než rovnocenné dohodě se to pododbalo siutaci, kdy máte pistoli u hlavy (nedneseně samozřejmě) a podepíšeš nebo jdeš.... Ani v jednom případě nebyla možnost jakékoli možmnosti jednat o podobě té smlouvy a tom smlouvy a dohody jsou. Ideálně vásledkem nějakého jednání. Takže když jsou dvě strany nevyrovnaný, je jasný, že ten ve slabší pozici se snaží manévrovat jinak, v momentě když už je ta pistole na chvíli schovaná :-)
    EMMMA
    EMMMA --- ---
    LA_PIOVRA: nevis, ze squatteri jsou lstivy a veskery jejich jednani je ucelovy aby ziskali cas ke staveni barikad;)))? (volne dle tusim policejni analyzy v soudnim spisu kvuli poslednimu policejnimu zasahu na milade)

    nevim no. na jednu stranu uplne rozumim tomu co pises. a prijde mi, ze je to vec, ktera urcite stoji v kazdym konkretnim pripade za posouzeni. co se tyce nejakyho zobecneni tam se mi ale zda ze trochu kulha... treba pro me osobne ad hoc pristoupeni na legalistickej ramec komunikace rozhodne neznamena pristoupeni na legalistickej ramec sveta/souziti spolecnosti.
    i kdyz v kazdodennim zivote stokrat na takovej ramec komunikace s leckym pristoupim (treba s fizlem, kdyz se s nim budu soudit), neznamena to, ze je pro me legalita a pravni system nejakyho statu, vic nez legitimita. chapu a respektuju, ze kazdej ma tu hranici nekde jinde ale tezko tomu muzu prizpusobit a ridit podle toho veskery svy jednani. muzu na to brat ohled tam kde to jde.
    a nevim. na prognostika ani vestku se moc necejtim, nevim co bude. mozna mate pravdu a nekomu to zavre cestu. mozna to nejakou jinou otevre, rekl by otec fura treba:). me by zavrena cesta samozrejme hrozne mrzela, stejne jako me mrzi, kazdej zavrenej prazdnej barak, kterej si lidi z ruznejch duvodu nevezmou zpatky.
    urcite sem to ale mela a mam tak, ze i kdyz treba nerespektuju legalisticky ramce komunikace, kazdymu kdo
    bude chtit aspon trochu rozumne obsadit barak s nejvetsi radosti a zcela mimo legalistickej ramec pomuzu a podporim ho jak budu moct. coz tusim plati i pro cibulku jak se ostatne v minulosti vzdycky ukazalo.

    vsechno ostatni uz to vicemene padlo... v tomhle konkretnim pripade se prazdnej barak rovna ohrozenej barak. majitelovi v lepsim pripade na cibulce nezalezi (staci se podivat jaka to tady posledni ctvrt stoleti, kdy mu patri, vypada). v horsim by rad, aby spadla a jemu zustal lukrativni pozemek. a jeho elegentni predraftovani z vysokejch (a zakernejch) struktur minulyho rezimu do vysokejch (a zakernejch) struktur toho soucasnyho s tim bytostne souvisi. kdyz kvuli nicemu jinymu tak kvuli tomu ze tohle deni resp. nedeni kolem domu umoznilo. jinak je to ale taky krasna ilustrace toho, jak to vypada ve spolecnosti, kde prevazej zdivocely uctivaci posvatnyho soukromyho vlastnictvi. vsechno to podle me do tohohle pribehu vic nez patri (aniz bych ho tim chtela vydavat za pribeh jednoznacnej nebo za pribeh boje dobra se zlem.. fuj;).
    stejne jako do nej z myho pohledu patri to, ze uzavreni dohody byla jedna z mnoha etap poslednich let cibulky, ktera byla obsazena nekolikrat, naposled prave pred obsazenim ty dohody.
    svou roli v tom pro me hrajou taky sousedi, ktery nas tu (aspon podle posledniho sousedskyho setkani dost chtej), zatimco vanicka povazujou za nepritele..

    a jeste k tem zabouchlejm dverim, o kterejch pises - nemam moc dojem, ze by se za posledni leta objevovali nejaky davy majitelu zhavy uzavrit dohody na vyuziti svejch prazdnejch nemovitosti.

    a uz uplne posledni osobni poznamka na zaver - ucta k autoritam (treba intlektualnim nebo duchovnim) se pro me rozhodne nerovna respekt k pravnimu ramci. to mame uplne opacne, ja si mnoha lidi z ruznejch duvodu vazim. pravnich ramcu uz min;)
    FATALLUBA
    FATALLUBA --- ---
    FIDEL: Ono to dle meho nazoru vypovida docela o stavu spolecnosti. Spoustu lidi vlastni podobne majetky jenom diky tomu, ze za min.rezimu meli prsty v jejich sprave a proste a jednoduse je po prevratu vysmelili a je uz jedno jakym zpusobem. A je tezky s tim bojovat. S nekonecnym klientelismem, podplacenim, smelenim. Jestli nekdo sledujete Stream.cz a porad taxi vs. Praha .... to je zradlo. Jak funguje v Praze taxikarska elita. A diky smelum, uplaceni a liknave justici si jedou mafii, kterou si jeste drze obhajuji pred ceskou spolecnosti a prekrucuji to v jakysi boj za lepsi ceny. A to samy je z barakama. Psal jsem nedavno na mestskou cas Prahy 8 s tim, ze bych mel napad a chystame projekt na vyuziti Lowitova mlyna. Jezdim okolo nej kazdy den, je prazdny, zavreny.... No co myslite. Nejdriv komunikace svizna ve smyslu ... hele nekdo ma zajem. A po te co jsem jim dal na vedomi, ze to nebude generovat zisk, ale mel by to byt pocin zejmena spojujici lidi z okoli a Prazaky obecne, tak je ticho po pesine.
    Od UZSVM ted potrebujeme bud plnou moc, a nebo zaridit, aby obnovili smlouvu na odber vody a tyden se nic nedeje. Nevim co si o tom mam myslet.
    Tezko se o neco snazit, kdyz mame ve statni sprave uredniky, kteri tam delaji zejmena proto, aby si napakovali kapsy a meli tu svou pohodicku, klidecek, nikdo je moc neotravoval a v extremnich pripadech hlavne nikdo neodhalil jejich levoty a korupcni chovani.
    Hromadu hnoje a poradnou defenestraci! :-)
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    Proti obušku slovo neobstojí | č. 7 | 2015 | archiv - A2 – zvíře nikdy nespí
    http://www.advojka.cz/archiv/2015/7/proti-obusku-slovo-neobstoji
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    LA_PIOVRA: je treba si spise uvedomit, ze cibulkari byli naopak do posledni chvile v podstate velmi loajalni vcetne toho, ze nekolik let do medii ohledne vanicka nepustili zle slovo (to vzdy napsal nebo vypustil nekdo jiny, at uz pamatkari, novinari, umelci etc). jejich loajalitu dle meho vanicek ztratil s nastupem te osvalene gorily, ktera vymenila po dvou letech v "mediaci" Mrazovou a nutno rici, ze se jim vubec nedivim, vlastne se docela divim, jak to pri sve impulsivnosti vydrzeli tak dlouho, ono se s tim panem prilis jednat totiz neda(rozumej se Zidonem, Vanicek totiz nejedna, lepe receno "jedna" skrze nej)... jejich postup mi tedy prijde nanejvyse logicky a je v podstate jen reaktivni (a nerekl bych, ze se jakkoliv vylucuje s pripadnym soudem)
    WASHO23
    WASHO23 --- ---
    LA_PIOVRA: chápu asi jak to myslíš a popravdě ten možnej důsledek s otálenim potencionálních propůjčitelů nemovitosti mě nenapadl. když si to ale vezmu kolem a dokola, tak se ještě nestalo, aby někdo takhle propůjčil nemovitost bez nějakejch svejch postraních úmyslů, vycházejících z - jak se posléze ukázalo - jeho mylnejch předpokladů.

    stejně jako lidi z Kliniky by se neměli zdržovat nějaký věcný kritiky vůči Babišovi, tak lidi z Cibule nemaj důvod přestat bejt kritický vůči Vaníčkovi. to že s tim veřejně vystoupili až teď mi naopak takticky přijde naprosto správný, vzhledem k jistejm změnám ve společenskym povědomí který přišli v souvislosti s Klinikou
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam