• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLINIKAKLIniKA
    Sledujte info zde, na webu http://451.cz/klinika/, FB nebo na https://en.squat.net/tag/klinika/

    https://twitter.com/centrum_klinika  
    http://vimeo.com/user36144298
    http://451.cz/wp-content/uploads//sites/2/smlouva-o-vypujcce.pdf


    Jeseniova 60, Žižkov,
    Praha 3, tram 9, 10, 16:
    Biskupcova
    Autonomní sociální centrum
    rozbalit záhlaví
    KLINIKA
    KLINIKA --- ---
    MASOO: doplníme:
    Podpořte zasláním e-mailu předsedovi vlády Sobotkovi a ministru financí Babišovi záchranu Kliniky! Tito dva mají ve své kompetenci úřady, které v celém problému figurují (ÚZSVM, GIBS). Oslovit můžete, ale i další ministry nebo ministryně, kteří mohou řešení ovlivnit na jednání vlády, které proběhne ve středu 15.4. Pokud se chcete držet našeho textu, vyberte oslovení a doplňte jméno. Pokud ne, zformulujte vlastní argumenty, proč by Klinika měla zůstat Klinikou.

    a dnes kromě veřejného pléna se můžete zúčastnit Diskuze na téma Islamofobie v Evropě očima francouzských muslimů
    událost na FB: https://www.facebook.com/events/363570620511006/
    MASOO
    MASOO --- ---
    Napiš mail, pomoz zachránit Kliniku! | Autonomní sociální centrum KLINIKA
    http://451.cz/klinika/2015/04/13/napis-mail-pomoz-zachranit-kliniku/
    SADY
    SADY --- ---
    JINDRICH: zajimave, dik za info...

    jinak onen vytecnik co zpracovaval projekt na vodu take prohlasil, ze to GIBS chce na miste Kliniky predevsim proto, ze se napichnou na bunkr pod parukarkou - kterej je propojen pres vitkov az na letnou - tudiz je to strategicky zajem a proto pujde vse jak po masle...

    coz je samozrejme tajna informace, ale davalo by to celkem smysl aneb na kazdym sprochu...
    JINDRICH
    JINDRICH --- ---
    SADY: At tak nebo onak - pred tim, nez tam postavi datove centrum, byty, nebo urad musi dojit ke zmene uzemniho planu, ktery pro danou lokalitu pocita s obcanskou vybavenosti - socialne-zdravotnima sluzbama.

    Tato zmena neni uplne samozrejma a tedy ani dopredu jista. O tom svedci napriklad stopnuty projekt vystavby obytneho komplexu (pro-forma kombinovaneho s ordinacemi lekaru) na vedlejsim pozemku v roce 2012 - a to magistratem s odkazem na kolizi s uzemnim planem. viz treba zde: http://www.kauza3.cz/aktuality/aktualni-shrnuti-situace-okolo-pseudoparukarka-klinik.html

    Ted se tedy uvidi, jestli ma uzsvm delsi prsty nez investoři. A jestli se mu opravdu zdari prolobovat zmeny Uzemniho planu na magistratu, zaroven presvedcit samospravu P3 k odlisnemu rozhodnuti, nez prijala v prosinci 2014 (podpora projektu ASC KLInika) atd.atd.

    Za predpokladu idealni soucinnosti jednotlivych urovni samospravy (magistrat, P3) a naslednemu umozneni stavet v danem uzemi legalne domy s jinym urcenim, nez je obcanská vybavenost, se objektem kliniky pravdepobne otevre i cesta pro vystavbu onech zminovanych bytu na sousednim pozemku.
    KLINIKA
    KLINIKA --- ---
    Zítra 13. dubna od 12:00 tiskovka, od 18 veřejné setkání a plénum

    Podle informací z médií má být do konce příštího týdne budova v Jeseniově 60 převedena na GIBS a smlouva o výpůjčce objektu tak má skončit. Znamenalo by to konec autonomního sociálního centra, které už déle než měsíc našimi společnými silami na Žižkově ožívá. S takovým koncem se ale nehodláme smířit.

    Odmítáme postup úředníků z ÚZSVM, kteří se pod tlakem veřejnosti zatvářili jako osvícená státní zpráva, aby po se po několika týdnech pokusili sprovodit ze světa celý náš projekt i úsilí desítek lidí, kteří se na něm dobrovolně podíleli.
    Odmítáme chování státu, který hází klacky pod nohy občanským iniciativám s širokou podporou veřejnosti.
    Odmítáme představu, že místo prostoru setkávání, kultury a alternativních aktivit bude dům v Jeseniově dále chátrat, aby byl snad někdy přestaven na sídlo úřadu s tak pochybnou pověstí jako má GIBS.
    Považujeme za alarmující, že k rozhodnutí dochází ve stejné době, kdy má dojít k vyklizení squatu na Cibulce. Nejen Praha, ale i celá republika by přišla o poslední dva nezávislé prostory tohoto druhu.

    Klinika se ovšem nevzdává. Zjišťujeme všechny dostupné možnosti, které by nám pomohli sociální centrum v Jeseniově zachovat. Odpovědné politiky žádáme o jednání a společné hledání východisek z této krizové situace.

    Na pondělí 13.4. od 12 hodin svoláváme na Klinice tiskovou konferenci, kde chceme veřejnost o celé situaci podrobně informovat. Od 18 hodin stejného dne jste všichni zváni na sousedské setkání a veřejné plénum, kde můžeme společně diskutovat, co dál.

    Stůjte při nás. Děkujeme všem za dosavadní a budoucí projevy solidarity a podpory.
    KLINIKA ŽIJE, BOJ POKRAČUJE!

    KLINIKA
    KLINIKA --- ---
    DNES
    12.4. (19:30) - Koncert: Amor Fizz (punk z Argentiny) + Daša Fon Flaša (acoustic-punk, SK)
    SADY
    SADY --- ---
    SPIRA: nechci syckovat, ale potkal jsem cloveka co tam pro GIBS delal projekt na vodu cca dva roky zpet (teda tvrdil to) - takze je mozne, ze to jen oprasej :(
    pevne verim, ze jim to spis potrva !!!
    WASHO23
    WASHO23 --- ---
    zajímavý, jak pokud za tim stojí firma s prachama a má to dostatečnej punc oficiální organizace, složitýho procesu a danýho programu, tak nikoho nenapadne že by to mohl bejt problém.. jakmile za tim stojí samotnej lid a nejsou tam vidět ty prachy na stole ba dokonce ani reklama, tak se hned čuje, co z toho a je to celý podezřelý.
    Místo, kde žijeme (2015–2016) • Nadace VIA
    http://www.nadacevia.cz/cz/granty-a-podpora/podpora-mistnich-iniciativ/misto-kde-zijeme-2015-2016
    TOY_BOX
    TOY_BOX --- ---
    10 věcí, které se člověk naučí ve squatu | A2larm
    http://a2larm.cz/2015/04/10-veci-ktere-se-clovek-nauci-ve-squatu/
    ESELVIRA
    ESELVIRA --- ---
    Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) naprosto selhává v plnění svých základních funkcí. Svévolně nevyšetřuje a kryje závažné případy policejního násilí a naopak svými nezákonnými postupy šikanuje policisty i své vlastní příslušníky. Předseda vlády Bohuslav Sobotka by jako nadřízený ředitele GIBS Ivana Bílka měl z tohoto stavu vyvodit důsledky a odvolat ho z postu ředitele GIBS.

    Petice za odvolání ředitele GIBS Ivana Bílka | e-petice.cz
    http://e-petice.cz/petitions/petice-za-odvolani-reditele-gibs-ivana-bilka.html
    SPIRA
    SPIRA --- ---
    To rozhodnuti je spatny, nicmene realny zacatek stavebni obnovy je nejdriv jaro 2017 (pokud se bude v postupu dodrzovat zakon a vnitrni smernice a nema uz nekdo projekt rekonstrukce v supliku), takze uprimne doufam, ze tam do te doby bude Klinika žít! Jse skveli, diky moc za taboraky a tak vubec, uprostred zizkova, splneny sen mnoha
    TROJKA
    TROJKA --- ---
    . .. příští čtvrtek bude cyklojízda skrz Blanku. . .tak bych ji rovnou obsadil, ne?. .každopádně příznivcům Kliniky poskytnu kola s bannery Kliniky(ten koloblesk) ..
    V3S
    V3S --- ---
    MASOO: tyjo, mama zion byla vostra ;)
    KLINIKA
    KLINIKA --- ---
    Nepropadáme panice, program pokračuje! Nějakou dobu jim převod budovy zabere, do té doby všechno běží. Díky za vaši podporu do teď i nadále. Dnes od 18:00 debata o umění na Klinice s Pavlem Karousem a Pavlem Sterecem, v sobotu mobilizační večer k TTIP a koncert Clay Lames a Irvis.
    DATELON
    DATELON --- ---
    DATELON: Předpokládám že takhle jednoduchý to mít nebudou?!
    Stát zastavil privatizaci žižkovské polikliniky – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/domaci/366487-stat-zastavil-privatizaci-zizkovske-polikliniky.html
    DATELON
    DATELON --- ---
    Něco nového?
    SHM8
    SHM8 --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam