• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLINIKAKLIniKA
    SAN_IN_DA_SOUL
    SAN_IN_DA_SOUL --- ---
    Sběrný den pro uprchlíky v Bělé

    Sběrný den pro uprchlíky v Bělé | ⦅(・)⦆ r a d a r . s q u a t . n e t ᴺᴱᵂ
    https://radar.squat.net/en/node/30102
    KOVOUN
    KOVOUN --- ---
    18. září v 18:00, Autonomní Sociální Centrum Klinika
    Jeseniova 60, Praha

    BOSONOGO DETINJSTVO (zadar)
    Bosonogo Djetinjstvo
    Bosonogo Djetinjstvo
    http://bosonogodjetinjstvo.bandcamp.com/

    LEFT TO STARVE (karlovac)
    Left to Starve
    Left to Starve
    https://lefttostarve.bandcamp.com/

    Support jsou pražští metal-crust hrubozrnci HROBOKOP s novým smrtonostným demem v zádech (sleduj zde: https://www.youtube.com/watch?v=YuXMKDphXtA&feature=youtu.be)

    Koncert doplní přednáška o aktivitách slovenského KLUBu (https://www.facebook.com/klubkosice), který se bude vedle toho prezentovat i čtvrtou kapelou večera - THE PELIKANOS (http://bandzone.cz/thepelikanos). Detailnější info už brzy.

    Vzhledem k celkem nabitému programu večer začne už v 18:00 (přesně) přednáškou, následovat budou kapely.
    DATELON
    DATELON --- ---
    DATELON
    DATELON --- ---
    15092015 20:00
    James First (street punk, De) & Punto D'Onore (punk-rock'n'roll, Praha) - přijďte
    _PU
    _PU --- ---
    Čtyři měsíce operace Fénix | A2larm
    http://a2larm.cz/2015/08/ctyri-mesice-operace-fenix/
    Rozhovor s Pavlou B., sestrou jednoho z podezrelych v ramci Operace Fenix
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    nevim o co GIBSu jako de, kdyz uz na Praze 3 jednu putyku maj!!



    :)
    NERASISMU
    NERASISMU --- ---
    O co jde v kauze Fénix? Aktivisté/ka hovoří o policejních represích
    https://vimeo.com/136595666
    VLASOCKA
    VLASOCKA --- ---
    nebyl by zájem o starší pračku? kdyžtak pošta
    NERASISMU
    NERASISMU --- ---
    Fašismus není názor, ale zločin.

    Připojte se v sobotu 15. 8. ve 14 hodin na Vyšehradě k demonstraci proti fašistům, kteří chtějí šířit strach a nenávist jak vůči těm, kdo utíkají před válkami, bídou a represemi, tak proti těm, kdo mají jiný názor než oni!

    [ Společně proti rasismu a islamofobii / ostatniother / 15.8.2015 / CR - Praha - Vyšehrad, za rotundou svatého Martina, prostranství před hostincem "Na hradbách" ]

    BELZEBUB1936
    BELZEBUB1936 --- ---
    Lidová žižkovská univerzita nemá prázdniny

    Od dubna probíhají na Klinice přednášky a diskuse v rámci Lidové žižkovské univerzity (LŽU). Cílem LŽU je rozvíjet kritické myšlení a angažovaný přístup. Nejde o to jen svět popsat, ale i měnit. Dnes se nám všude říká, že vzdělání se má přizpůsobit potřebám trhu a my jako odpovědné lidské zdroje bychom měli do svého vzdělání investovat, abychom zvýšili svoji hodnotu na trhu práce a přispěli tak k růstu HDP a ziskům zaměstnavatelů a investorů. V rámci LŽU se ale snažíme rozvíjet vědění, poznání a typ komunikace, které se nepřizpůsobují diktátu trhu, ale jsou spíše odpovědí na naše potřeby a přání. Pokud chceme svět, v němž se nebudeme přizpůsobovat logice zisku a akumulace kapitálu, tak vědění a vzdělání jsou jednou ze zbraní, jak se z této podřízenosti emancipovat.

    Kurzy a přednášky LŽU jsou založené na sdílení. Vědění pro nás není zboží, ale spíše obecně sdílený statek (commons), a proto se kurzy a přednášky těm, jež je dělají, neplatí a jsou zdarma pro ty, kdo na ně chodí. Vycházíme z toho, že ten umí a ví to a ta zase tohle a všichni dohromady ví MOC :­)

    Přestože nastalo léto a dosavadní tempo jsme lehce zvolnili, i nadále se na Klinice konají přednášky, třeba v rámci pravidelného Kurzu strategického myšlení (http://451.cz/…/lidova­zizkovska­univerzita­uvadi­kurz­str…/). Zároveň pracujeme i na podzimním programu, který by měl začít zhruba v září, a doufáme, že bude zahrnovat nejen ad hoc přednášky na různá témata, ale podobně jako Kurz strategického myšlení i pravidelné kurzy a semináře. Jedním z nich bude Kurz Historie přítomnosti, kde budou historici a historičky přednášet a diskutovat témata z historie kapitalismu, odboje a systémových alternativ. Plánujeme také konverzační jazykové kurzy.

    Vedle toho připravujeme Radikální knihovnu, která bude obsahovat knížky a časopisy v různých jazycích, které se zabývají tématy jako anarchismus, antropologie, ekologie a environmentalismus, marxismus, město, geografie a urbanismus, kontrakultura a alternativní kultura, politická ekonomie, sociální hnutí, apod. Knížky, které jsou jinak těžko dostupné. Knihovna by měla být pravidelně otevřená. Pokud máte tipy na knížky a chtěli byste sami přispět, tak napište.

    LŽU je otevřená. Pokud souzníte s principy, na kterých stojí Autonomní sociální centrum Klinika (http://451.cz/…/…/05/k­cemu­se­hlasime­na­cem­stoji­klinika/), a chcete se připojit do pracovní skupiny LŽU, tak neváhejte. Chcete dělat přednášky, diskuse, kurzy? Víte o zajímavých hostech? Napište na mail lzu.klinika@451.cz anebo přijďte na schůzku LŽU v úterý 11.8. od 18:00 v přízemí Kliniky v kavárně.
    SHAMANICO
    SHAMANICO --- ---
    Squatting in Prague ... and Solving Global Housing | Fast Forward | OZY
    http://www.ozy.com/fast-forward/squatting-in-prague-and-solving-global-housing/41778
    KOVOUN
    KOVOUN --- ---
    čau, sorry asi to jsem nepatří ale jedem s kapelou od čtvrtka na pěd dnů, šňůru a sháníme nějakej levnej pronájem dodávky, pro 9 lidí,nevěděli by jste o něčem?
    KLINIKA
    KLINIKA --- ---
    Memento Mori - Enkláva (OFFICIAL VIDEO)
    https://www.youtube.com/watch?v=qKRj5-wboJ8&feature=youtu.be
    DATELON
    DATELON --- ---
    16.08.15 benefit na vodovodní systém na Klinice - spousta hiphopu, ska a mozna neco ostřejšího... muzika venku i vevnitř. stay tuned
    KLINIKA
    KLINIKA --- ---
    Dnes přednáška + meditace + film

    Doval/doraž/stav se
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam