• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLINIKAKLIniKA
    KAPITAN_STIKA
    KAPITAN_STIKA --- ---
    Upřímně, nemám sílu to tu pročítat celý, stačí mi celonárodní diskuze o vyvlastňování a úklidu na fejsbuku, ale všiml jsem si, že tu má někdo problém s tím, že jsme pomáhali uprchlíkům, že to nebylo "vhodný" nebo co. Tak bych jen rád řekl, že to naopak považuju za to nejsmysluplnější a nejhodnotnější ze všeho, co se za ty čtyři roky odehrálo. Amen.
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    SN0008102070570: SN0008102070570:Ba naopak,myslim si ze je dobre kdyz ta diskuse bude co nejsirsi a rozhodne z ni nechci vyrazovat lidi z venku...Otazka smerovala spis tim smerem,ze kdyz tu tvrdis ze jsi squatter v duchodu a tzv.insider se zkusenosti z ciziny,zapadas mi do skupiny lidi co svy zkusenosti nabrali typicky v Berline,Amsterdamu,ci napr.Barcelone.A chtel se z tebou bavit na tohle tema.Zda mas opravdu zkusenost s nejakou cinnosti na vesnici,kam nas posilas,nebo jenom delas chytryho a povysenyho.Treba bych se poucil,nebo neco dozvedel.Za me ale elitarstvim zavani spis tvuj nazor ze cesi nemaji kulturu,vzdelani,nadhled,blablabla....S tvym pristupem k mym otazkam ale dost klesa chut dovedet se odpovedi.
    PREVRACENY
    PREVRACENY --- ---
    YARRDESH: Platili jste nějaký nájem?
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    SN0008102070570: cista,jasna,konstruktivni odpoved!Zdrzuju se dalsi konverzace.
    YARRDESH
    YARRDESH --- ---
    YARRDESH: pokud otazka byla sirsi, proc nedelat politicky squat nekde mimo prahu, aby mel vetsi zivotnost vzhledem k nizsi lukrativnosti napr. polozboreneho baraku nekde na samote u lesa, tak takove snahy preci ale probehly, a dopadly uplne stejnou invokaci mantry o posvatne nedotknutelnosti a nereformovatelnosti soukromeho vlastnictvi, medialni kecy jak pres kopirak, akorat z nich ubyla veta nabadajici otevreni squatu nekde v divocine :) majitel skakajici jak male decko na piskovisti, at fizlove squattery z jeho kdysi zdedene ruiny, na kterou na 20 let zapomnel, okamzite vykopou a cau ne. takze bohuzel nic.
    YARRDESH
    YARRDESH --- ---
    SN0008102070570: treba ja mel na klinice zkusebnu. nechapu proc bych mel, kdyz ziju v praze, dojizdet nekolikrat tejdne po praci 4h vlakem z hlavaku nekam do horniho potuzniku v mekkym jeseniku zkouset s kapelou a pak zase zpatky. to bych po 3 zkouskach vyhorel a rezignoval. nevidim na snaze mit autonomni kulturni centrum v praze nic elitarskyho, ale pro obyvatele prahy vec naopak kvuli dochazkove vzdalenosti ryze praktickou.
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    fakt "trisktni" debaticka
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    SN0008102070570: na me par navstev Kliniky udelalo dojem. jsem everyday normal guy - zadny zapaleny aktivista. porovnavam me osobni zkusenosti s Ladronkou nasledne Miladou. a v sirsim kontextu osobne beru i za squat Crossn nebo Pokojicek :) a pak jsou tady ruzni Jardeshove, PiDaci a jina mlada svoloc, ktera by te imho nasrala jeste vic :D takze to nevidim tak fatalisticky. fakt to tu neni JENOM o Klinice .)
    HIMLHERGOT
    HIMLHERGOT --- ---
    presne.nejlepsi je ta grupa,co se snazi zachranit les pornem.
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    SN0008102070570: ok, dik :) je nutno rici, ze s Klinikou osobne nemam nic spolecnyho, mluvim jenom za sebe a jeste v obecny rovine :)

    jak na tebe neco pusobi ti tezko vemu nebo vyvratim. tvoje dojmy z toho jak to konkretne na Klinice vypadalo ti take necham. a jestli video z vimea je pro tebe zasadni pro delani zaveru je zrejme ciste tve pravo.
    ... konat dobro pro spolecnost muzes delat klidne odkudkoliv, kdykoliv a v jakekoliv mire. je super, s tim souhlasim! :)
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    SN0008102070570: a jestli pak taky samozrejme jde o penize :) cinnost a zazemi generuji penize na zazemi a cinnost. coz lze logicky delat bez dotovani v osidlene oblasti.
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    SN0008102070570: tak si mozna sam odpovis. asi ti kazdy rekne neco jineho - ale v Praze je treba nejvetsi sance byt napomocen pac je nejvetsi mozna cilova skupina potrebnych. napr.
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    SN0008102070570: Hele a v ktery pohranicni vesnici v cizine to bylo?
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    SN0008102070570: tak urcite.... :))
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    SN0008102070570: ne - ty jsi troll. protoze otazku : a proc si ten squat neobsadite napr. nekde v severnich cechach v obci kde je spousty opustenych nemovitosti a nikomu by jste nevadili? zcela jiste prokazuje, ze nemas paru a bavit se s tebou lze jenom v sarkasticke rovine :)

    je to doopravdy 38 let?
    BELZEBUB1936
    BELZEBUB1936 --- ---
    SN0008102070570: Bizár. Už budeme opevňovat nejen hranice ČESKÉHO státu před migranty, ale i jednotlivé městské části? Opevňeme Prahu 3 před přílivem migrantů z ostatních městských částí. Vetřelci co tam nemají, co dělat. Každopádně na Jiřího z Poděbrad bych doporučil zřídit u metra cenlici a pohraniční stráž. Nechcete tomu šéfovat?
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    SN0008102070570: to je rodne cislo? proc?
    KAPITAN_STIKA
    KAPITAN_STIKA --- ---
    "Mimochodem, Kliniku považuji za neskonale důležitější než Evropské volby."
    Klaus: Na BIS mám stejný názor jako Zeman. Její zprávy jsou bezcenné - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/...aci_skr?fbclid=IwAR3qrZ3FGgtPzmRDCdA1_lLeyHTJJrUEI3ABEkzhipeN1oDIJiDnfO6W-cc
    RAFIGA
    RAFIGA --- ---
    PREVRACENY: To je tvoje jediná zkušenost a podle toho soudíš? Přečíst si můžeš cokoli, ale není nad osobní zkušenost face to face...
    HYNEK
    HYNEK --- ---
    Jakým jazykem mluví Klinika? Útočí proti demokratickému státu, říká odborník | Domov | Lidovky.cz
    https://www.lidovky.cz/...na-zaklady-demokratickeho-statu-rika-odbornik.A190116_140711_ln_domov_mber

    I přes radikalitu činů a prohlášení činitelů Kliniky nebudí jejich počínání v celospolečenském měřítku přílišné pohoršení. Proč tomu tak je? „Viděl bych dva hlavní důvody,“ řekl serveru Lidovky.cz Mareš. „Jednak nevzešlo z tohoto prostředí, na rozdíl od krajní pravice, v polistopadovém období v Česku tolik násilných trestných činů, které by si vyžádaly oběti na zdraví či životech.“

    Další důvod pak podle něj leží přímo u řady lidí, kteří se pohybují v politice či médiích. „Tento druh radikalismu má sympatie u řady lidí z mediálního a politického estabilishmentu, mimo jiné i díky osobním zkušenostem řady z nich z mládí,“ podotýká Mareš s tím, že akceptování tohoto radikálního proudu není nic výjimečného ani na západ od nás, kde ho běžně přijímá pamětníci osmašedesátého roku. Díky tomu jsou tyto, i když často radikální, proudy tolerované.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam