TOM_HOST: V hlubinách šuplat s nánosy času. Prostá archeologie! :D
Původně tak v roce 2010 za osm kil z e-shopu. Byla na trhu už nějaký ten čas, neb vyšla 2004, ale ještě nebyla exkluzivní. Za těch osm kil se mi tehdy zdála jako strašně drahá kniha. A asi tehdy i byla :D
Jinak teda koukám, že ji asi uložím do bankovního sejfu a nechám zrát tyo :) Prej 7 899 Kč!
Velká kniha vystřihovánek - Apokryf.czhttps://www.apokryf.cz/Velka-kniha-vystrihovanek-772482Někde mám i krabici původních archů co po dvoustranách vycházely v ábíčku. Nebude to ale kompletní, neb když začala 1988 rezervace vycházet, tak mě zajímaly možná tak dřevěný kostky, zatímco nůžky mi ještě určitě nikdo nehodlal svěřit. Během devadesátek mi ale otec v práci kopíroval návody z rubových stran abíčkových vystřihovánkových archů, a každou vystřihovánku zvlášť, opatřenou kancelářskou sponkou a příslušným návodem, schraňoval v krabici. Na tu je mi taky skoro líto sahat :) A Velká část MPR tam je taky. A několik dalších nedokončených modelů, co už nejspíš ani nikdy dokončit nepůjdou.
Tak nevím co je cennější, jestli komplet vydání v nádherné knize do které jsem nehodlal střihnout už když jsem ji pořizoval (ano, myslel jsem tehdy na to, že si koupím dvě, kruciš!), nebo sbírka za patnáct let vyzobaná z co dva týdny vycházejícího časopisu, zvlášť byla-li by kompletní :)
No a 2007 k padesátinám ábíčka vyšla ještě Zlatá kniha vystřihovánek s Vyškovského výběrem. Ta už se koukám taky nedá sehnat.
Ale třeba je obě někdo zase někdy vydá :) Ale kdo ví kdo na to všechno má práva. Pan Mistr zemřel 2019.
BTW, smím-li si zachlubit se, tak tenhle kus mi někde leží taky. A je uplně stejně zažloutlej! Není to taková bichle jako MPR, ale lepený hřbet to má :) Jsem rád, že jsem to ještě jako školák nerozstříhal. Jelikož jsem často měl problém dokončovat i ty jedno/dvou stránkový modely z ábíčka. A že jsem se k tomu tehdy několikrát chystal! Ale už tehda mi nakonec stejně vždycky bylo líto celou tu vazbu jakkoliv porušit.