Nějaký tip, jak lepit plochu a být schopen ji efektivně sesadit, pls? :)
Konkrétně jde o
ZDENDAK a devět téměř-A4 u sobe, tvořící podkladovou plochu dioramy. Představa je lepit na 5 mm karton klasickým Herkulesem. Výsledek je zamýšlen býti k zavěšení na stěnu v něčem jako pasparta, kterou ještě nemám úplně vymyšlenou.
Nicméně – jednu A4 jako někam naplocho fláknout dokážu, ale začínám při tom tušit, že víc jak jeden pokus k tomu nemám. Nafláknout k ní ještě druhou taky celkem zvládnu, ale s výsledkem nejsem na sto procent spokojenej, přestože mi vystřihovánkový bůh po nepřesném prvotním sesazení poskytnul jeden pokus navíc. Už tak ale vím, že při vší vůli i štěstí mi už třetí a čtvrtý arch (a to ještě nemluvím o sedmém nebo devátém) nemůžou sedět.
Herkules se na papíru chová tak trochu jako vteřinové lepidlo a neumožňuje moc korekcí, natož na větších plochách. Zředit ho? Hrozí zkroucení, ale to by 5 mm karton mohl zvládnout, navíc to vyřeší několik knih při schnutí. Celý to pak půjde ještě na další vrstvu silnějšího kartonu, polepeném po okrajích černým papírem (moje prozatímní představa o něčem-jako-pasparta). Jiné lepidlo? Napadlo mě heftnout k sobě všechny části před podlepením a nalepit v kuse, ale napadlo mě to až po nepříliš úspěšném pokusu přilepit třetí část rovnou na karton :D